Τρίτη, 20 Απρίλιος 2021

2.600 € σε 23.000 ανέργους

Ποιοι μπορούν να ενταχθούν στο πρόγραμμα που αρχίζει σήμερα. Εως 30 Δεκεμβρίου η υποβολή αιτήσεων

Το ποσό των 2.600 ευρώ θα δοθεί σε καθέναν από τους 23.000 ανέργους ηλικίας 29-64 ετών που θα ενταχθούν στο νέο πρόγραμμα Κατάρτισης, Πιστοποίησης και Απασχόλησης σε κλάδους αιχμής της ελληνικής οικονομίας του ΟΑΕΔ, που αρχίζει σήμερα.
Οι αιτήσεις των ενδιαφερομένων θα υποβάλλονται έως τις 30 Δεκεμβρίου, αποκλειστικά και μόνο ηλεκτρονικά, στην ιστοσελίδα http://voucher.
gov.gr.

Ο προϋπολογισμός
Πρόκειται για το αναθεωρημένο πρόγραμμα, γνωστό ως voucher 29-64, συνολικού προϋπολογισμού 112.000.000 ευρώ, που ανακλήθηκε στα τέλη του περασμένου Μαΐου και επανασχεδιάστηκε από την αναπληρώτρια υπουργό Εργασίας Ράνια Αντωνοπούλου, ώστε να έχει περισσότερους δικαιούχους.

Δικαίωμα συμμετοχής έχουν όλοι οι εγγεγραμμένοι άνεργοι στα μητρώα του ΟΑΕΔ, που ανήκουν στην εν λόγω ηλικιακή ομάδα και έχουν ολοκληρώσει:
α) Υποχρεωτική έως Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση ή
β) προγράμματα Μεταδευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης (απόφοιτοι ΙΕΚ) ή προγράμματα Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης (ΑΕΙ, ΤΕΙ).

Το επίδομα: Ολοι οι ωφελούμενοι θα λαμβάνουν εκπαιδευτικό επίδομα και επίδομα πρακτικής, συνολικού ύψους 2.600 ευρώ. Επίσης, το πρόγραμμα προβλέπει εγγυημένη απασχόληση για έξι μήνες για το 50% των συμμετεχόντων. Συγκεκριμένα:
• 600 ευρώ είναι το εκπαιδευτικό επίδομα για την παρακολούθηση του προγράμματος κατάρτισης 120 ωρών.
• 2.000 ευρώ είναι το επίδομα πρακτικής άσκησης 500 ωρών σε επιχειρήσεις του ιδιωτικού τομέα σε κλάδους αιχμής, όπως εμπόριο, logistics (αποθήκευση – μεταφορές), ΤΠΕ (Τεχνολογίες Πληροφοριών και Επικοινωνίας), τουρισμός, τρόφιμα – ποτά, βιομηχανία, ενέργεια, περιβάλλον, έργα υποδομών και τεχνικά επαγγέλματα, περιβάλλον – διαχείριση στερεών και υγρών αποβλήτων και αγροτικός τομέας.

Υπάρχει η δυνατότητα μετατροπής της πρακτικής άσκησης σε μόνιμη απασχόληση μετά την ολοκλήρωση του προγράμματος για 10.000 από τους συμμετέχοντες.
Αποκλειστικά και μόνο για τα προγράμματα κατάρτισης σε ειδικότητες του αγροτικού τομέα η πρακτική άσκηση δύναται να πραγματοποιηθεί και σε επιχειρήσεις του ευρύτερου δημόσιου τομέα.

Συμβουλές
Ταυτόχρονα προσφέρονται υπηρεσίες συμβουλευτικής για την επιλογή ειδικότητας κατάρτισης, καθώς και πιστοποίηση των γνώσεων και των δεξιοτήτων που θα αποκτηθούν στο πλαίσιο της δράσης.
Η διάρκεια της κατάρτισης για κάθε ημέρα δεν μπορεί να ξεπερνά τις οκτώ ώρες, ενώ η ημερήσια διάρκεια υλοποίησης κάθε προγράμματος για το θεωρητικό και το πρακτικό μέρος είναι κατά μέγιστο έξι ώρες.

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ