Δευτέρα, 19 Απρίλιος 2021

24η Διεθνή Ολυμπιάδα Βιολογίας με μπόνους

Πρόσκληση στους επίδοξους επιστήμονες απευθύνουν η Πανελλήνια Ενωση Βιοεπιστημόνων και το υπουργείο Παιδείας να αναδείξουν το ταλέντο τους στον 9ο Πανελλήνιο Μαθητικό Διαγωνισμό Βιολογίας. Δικαίωμα συμμετοχής έχουν όλοι οι μαθητές των γενικών και επαγγελματικών λυκείων, ενώ οι καλύτεροι θα διαγωνιστούν τον Ιούλιο στην 24η Διεθνή Ολυμπιάδα Βιολογίας που θα διεξαχθεί στη Βέρνη της Ελβετίας. Στόχος του Πανελλήνιου Διαγωνισμού Βιολογίας είναι να επιλεγούν οι πιο ταλαντούχοι μαθητές της χώρας που ενδιαφέρονται και ασχολούνται με το συγκεκριμένο γνωστικό αντικείμενο.

Ο διαγωνισμός θα διεξαχθεί σε τρεις φάσεις. Η πρώτη θα πραγματοποιηθεί στις 9 Φεβρουαρίου και θα επιλεγούν οι τέσσερις μαθητές με τις υψηλότερες επιδόσεις για να εκπροσωπήσουν τη χώρα μας στη Διεθνή Ολυμπιάδα. Εκεί θα κληθούν να διαγωνιστούν απέναντι σε παιδιά από 60 περίπου χώρες και σε περίπτωση που διακριθούν στην πρώτη, δεύτερη ή τρίτη θέση θα αποκτήσουν τη δυνατότητα εγγραφής στο πανεπιστήμιο που επιθυμούν. Απαραίτητες προϋποθέσεις είναι η κατάκτηση του χρυσού, αργυρού ή χάλκινου μεταλλίου και η σχολή και το ίδρυμα που θα επιλέξουν να ανήκει στο Επιστημονικό Πεδίο όπου η Βιολογία εξετάζεται ως μάθημα Κατεύθυνσης.

Από τους μαθητές που θα δηλώσουν συμμετοχή στον Πανελλήνιο Διαγωνισμό Βιολογίας, εκτός από αυτούς που θα λάβουν μέρος στη Διεθνή Ολυμπιάδα, θα απονεμηθούν έπαινοι στους 24 πρώτους της Γ΄ Γυκείου και στους 12 πρώτους της Β΄ Λυκείου. Για όσους φοιτούν στην Α΄ Λυκείου θα επιλεγούν και βραβευθούν οι αριστεύσαντες. Τα παιδιά θα πρέπει να υποβάλουν τις αιτήσεις τους στα σχολεία έως την 1η Φεβρουαρίου, ενώ για περισσότερες πληροφορίες μπορούν να επισκέπτονται την ιστοσελίδα www.pdbio.gr.

Εύη Πανταζοπούλου

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ