Πέμπτη, 15 Απρίλιος 2021

3,4 δισ. ευρώ από το ΕΣΠΑ

Κονδύλια 3,4 δισ. ευρώ θα διατεθούν από το νέο ΕΣΠΑ την περίοδο 2014-2020, μέσω του νέου προγράμματος για την εκπαίδευση και την απασχόληση και από τα περιφερειακά προγράμματα, για δράσεις καταπολέμησης της φτώχειας και του κοινωνικού αποκλεισμού, υποστήριξε χθες ο υπουργός Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας Κωστής Χατζηδάκης. Κατά τη διάρκεια ομιλίας στην ημερίδα διαβούλευσης για το νέο πρόγραμμα που πραγματοποιήθηκε στο υπουργείο Παιδείας, ο υπουργός ανέφερε ότι με κατεύθυνση του πρωθυπουργού Αντ. Σαμαρά το κοινωνικό πρόγραμμα του νέου ΕΣΠΑ θα είναι εμπροσθοβαρές, δηλαδή θα επιχειρηθεί να γίνουν οι απορροφήσεις στην αρχή της περιόδου. Το μερίδιο του Ευρωπαϊκού Κοινωνικού Ταμείου από 25% που ήταν μέχρι σήμερα στον συνολικό προϋπολογισμό, εξαιρουμένου του Ταμείου Συνοχής, θα ανέβει στο 31%, ως ένα δείγμα της έμφασης που δίνει η κυβέρνηση στις συγκεκριμένες δράσεις.

Ο υπουργός Ανάπτυξης υπογράμμισε ακόμη ότι για πρώτη φορά από τότε που υπάρχουν κοινοτικά πλαίσια δεν θα έχουν τη μερίδα του λέοντος τα έργα υποδομών, αλλά θα κυριαρχούν δύο άλλες κατευθύνσεις. Η μία θα έχει να κάνει με την ανάκτηση της ανταγωνιστικότητας της χώρας, την εξωστρέφεια, την καινοτομία, που θα στηριχθεί με το πρόγραμμα Επιχειρηματικότητα – Ανταγωνιστικότητα – Καινοτομία, και η άλλη με την κοινωνική πολιτική.

Το υπουργείο Ανάπτυξης θα υποβάλει αυτή την εβδομάδα την τελική πρόταση για το συνολικό πρόγραμμα του νέου ΕΣΠΑ. Μέχρι τις 28 Απριλίου 2014 θα έχουν υποβληθεί οι προτάσεις για τα τομεακά προγράμματα, έτσι ώστε η Ελλάδα μαζί με τις άλλες ευρωπαϊκές χώρες, αφού πάρει το πράσινο φως από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, να περάσει από τη φάση του σχεδιασμού στη φάση της εφαρμογής.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ