Τετάρτη, 21 Οκτωβρίου 2020

5.500 διορισμοί στο Δημόσιο

Χρόνος ανάγνωσης: < 1 λεπτό

Ο πανικόβλητος ΣΥΡΙΖΑ άρχισε τα προεκλογικά κόλπα του

Θα εργαστούν για ένα έτος, κυρίως στα υπουργεία, με μισθό 1.140 ευρώ Αρχίζουν και προγράμματα απασχόλησης για άλλους 83.000 ανέργουςΗ Θέση μας: Οι φιλήκοοι των ξένων

Διαβάστε επίσης:

►Πάτε καλά; Πλίνθοι και κέραμοι ατάκτως ερριμμένα στο νέο έμβλημα της ΝΔ

►«Παραμύθι» το 1821 για τον Ψαριανό!

►Μαζέψτε τον! Ο Γερμανός πρέσβης (που απορούσε γιατί δεν έγινε εμφύλιος στην Ελλάδα) μας κουνά το δάχτυλο

►Δεν… τσουλάει η συμφωνία με την ΠΓΔΜ 

►Αυθαίρετα: Παράταση για την τακτοποίηση λόγω «βροχής» αιτήσεων

►Στη Βουλή το ξεπούλημα του Ζαππείου

►Ο Κρέτσος έδωσε υποσχέσεις στην Ενωση Ιδιοκτητών για στήριξη του Τύπου

Προεκλογικές προσλήψεις  στο Δημόσιο μέσω ΟΑΕΔ!

Με «αιχμή του δόρατος» την τοποθέτηση 5.500 άνεργων πτυχιούχων στο Δημόσιο με μισθούς έως 1.140 ευρώ (!) η κυβέρνηση ανακοίνωσε χθες ότι από αυτόν τον μήνα έως τον Μάρτιο του 2019 θα προκηρυχθούν από τον ΟΑΕΔ 11 προγράμματα απασχόλησης, με… «άρωμα εκλογών», για 88.500 ωφελουμένους. Τις ανακοινώσεις έκανε η υπουργός Εργασίας Εφη Αχτσιόγλου (φωτό) μαζί με τον υφυπουργό Νάσο Ηλιόπουλο.

Σύμφωνα με το υπουργείο, από αυτόν τον μήνα έως τον Ιανουάριο του 2019 θα προκηρυχθούν σε πρώτη φάση πέντε προγράμματα προς όφελος 31.500 ανέργων. Εμμένοντας στη λογική της τοποθέτησης ανέργων στο Δημόσιο (σε συνέχεια μιας σειράς προγραμμάτων ολιγόμηνης κοινωφελούς απασχόλησης από τα οποία ωφελήθηκαν πάνω από 200.000 άτομα τα προηγούμενα τρία χρόνια), η κυβέρνηση θέτει ως προτεραιότητα την προώθηση ενός προγράμματος για 5.500 άνεργους πτυχιούχους, 22 έως 29 ετών, σε υπουργεία και εποπτευόμενους δημόσιους φορείς. Το πρόγραμμα θα προκηρυχθεί έως το τέλος του μήνα. Η διάρκεια απασχόλησης θα είναι 12 μήνες. Οι ακαθάριστες μηνιαίες αμοιβές θα είναι: α) Για την κατηγορία Πανεπιστημιακής Εκπαίδευσης έως 1.040 ευρώ, β) για την Τεχνολογική Εκπαίδευση έως 990 ευρώ και γ) για όσους διαθέτουν μεταπτυχιακό ή διδακτορικό οι αποδοχές θα προσαυξάνονται μηνιαίως κατά 50 ή 100 ευρώ αντίστοιχα (θα φτάνουν έως τα 1.140 ευρώ).

Στη συνέχεια θα προωθηθούν τα εξής προγράμματα:
• Δράσεις κατάρτισης, πρακτικής και πιστοποίησης 3.000 νέων πτυχιούχων θετικής, τεχνολογικής, οικονομικής κατεύθυνσης 24 έως 29 ετών.
• Παρέμβαση για 10.000 ανέργους 18 έως 29 ετών (κατάρτιση, πρακτική, πιστοποίηση) στους τομείς της αγροδιατροφής και της μεταποίησης.
• Κατάρτιση και πιστοποίηση 3.000 ανέργων θεωρητικών σπουδών σε κλάδους αιχμής, ηλικίας 22 έως 29 ετών.
• Δωδεκάμηνη επιδότηση 10.000 νέων θέσεων εργασίας σε κλάδους έξυπνης ειδίκευσης και παραγωγικής δραστηριότητας. Θα καλύπτει έως το 50% του μισθολογικού -και μη- κόστους και θα διαμορφώνεται: α) έως 800 ευρώ για κατόχους διδακτορικού (για μισθό 1.600 ευρώ), β) έως 700 για κατόχους μεταπτυχιακού (για μισθό έως 1.400 ευρώ) και γ) έως 600 ευρώ για κατόχους πτυχίου (για μισθό έως 1.200 ευρώ).

Τα 11 προγράμματα έως τον Μάρτιο του ’19 για 88.500 ωφελουμένους!

Το «πακέτο» των πέντε προγραμμάτων για 31.500 ανέργους θα ακολουθήσει η ανακοίνωση και εξειδίκευση των λεπτομερειών υλοποίησης ακόμη έξι δράσεων προς όφελος επιπλέον 57.000 ατόμων, οι οποίες θα προκηρυχθούν έως τον Μάρτιο του 2019.

Σύμφωνα με την κυρία Αχτσιόγλου, ο προϋπολογισμός για την υλοποίηση των συνολικά 11 προγραμμάτων θα ανέλθει στα 632.500.000 ευρώ. Οι δράσεις, πέραν των πρώτων πέντε προγραμμάτων που ανακοινώθηκαν χθες, θα εξειδικευτούν εντός του αμέσως επόμενου χρονικού διαστήματος.

Οπως φαίνεται, η κυβέρνηση μέσα από την τοποθέτηση σε θέσεις απασχόλησης ή κατάρτισης και πρακτικής άσκησης συνολικά 88.500 ανέργων επιχειρεί να μειώσει το ποσοστό της ανεργίας περίπου κατά 1,7%. Αρα, μόνο από τις παρεμβάσεις του ΟΑΕΔ, από 19,1% που ήταν φέτος τον Ιούνιο, αναμένεται να μειωθεί στο 17,4%.
Η κυρία Αχτσιόγλου ανέφερε ότι η κυβέρνηση επιχειρεί τη μείωση της ανεργίας κινούμενη σε τρεις άξονες: Ο πρώτος στοχεύει στη δημιουργία ευκαιριών για μακροχρόνια ανέργους μέσα από την ολιγόμηνη τοποθέτησή τους, με τα προγράμματα Κοινωφελούς Απασχόλησης, σε θέσεις του δημόσιου και ευρύτερου δημόσιου τομέα, ο δεύτερος στη διευκόλυνση της πρόσληψης ανέργων από επιχειρήσεις του ιδιωτικού τομέα και ο τρίτος άξονας είναι οι ολοκληρωμένες παρεμβάσεις για την κατάρτιση και τη διευκόλυνση της εισόδου των ανέργων στην αγορά εργασίας.

Από την πλευρά του, ο υφυπουργός Εργασίας Νάσος Ηλιόπουλος τόνισε ότι «το σύνολο των προγραμμάτων που συνδυάζουν κατάρτιση, πρακτική άσκηση και πιστοποίηση αναφέρονται σε οικονομικούς κλάδους που περιλαμβάνονται στο αναπτυξιακό σχέδιο. Υπό αυτό το πρίσμα, δίνεται βαρύτητα σε ουσιαστικές και εξειδικευμένες καταρτίσεις».

{{-PCOUNT-}}15{{-PCOUNT-}}

ΣΧΟΛΙΑ

Η δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Στη «δημοκρατία» της Τετάρτης μη χάσετε ένα αφιέρωμα για την κρίση Ελλάδας – Τουρκίας

O Καθηγητής Οικονομικής Γεωγραφίας και Γεωπολιτικής του ΕΚΠΑ Ιωάννης Μάζης αναλύει σε ειδικό ένθετο όλη την αλήθεια για τα 12 μίλια, τις έωλες διεκδικήσεις της Τουρκίας...

Η ανίκανη πολιτική ηγεσία οδηγεί σε απώλεια εθνικής κυριαρχίας

Κυβέρνηση και αντιπολίτευση αδυνατούν να υπερασπιστούν τα εθνικά συμφέροντα, την ώρα που τουρκικά σκάφη αλωνίζουν έξω από τις ακτές των νησιών Η Ελλάδα, στην πιο...

Γελοίες δικαιολογίες από τον Πέτσα: Το τουρκικό ερευνητικό «Oruc Reis» δεν πραγματοποιεί έρευνες

Κάθε όριο ξεπερνά η προπαγάνδα και η γελοιότητα στην κυβέρνηση όσον αφορά την αντιμετώπιση και την επιχειρηματολογία απέναντι στις τουρκικές προκλήσεις. Χθες ο κυβερνητικός...

Κρεσέντο προδοσίας από τον Νίκο Μαραντζίδη

Με επαίσχυντο άρθρο του προτείνει «φινλανδοποίηση» της Ελλάδας και επί της ουσίας να δώσουμε γην και ύδωρ στην Τουρκία Σε ρεσιτάλ προδοσίας εις βάρος της...

Απειλούν και με γεωτρήσεις απέναντι από το Καστελόριζο

Κλιμακώνει τις προκλήσεις η Τουρκία διά στόματος του υπ. Ενέργειας, εάν εντοπιστούν κοιτάσματα φυσικού αερίου Αμετανόητοι οι Τούρκοι, επιμένουν καθημερινά πια στις προκλήσεις τους, με...