Τρίτη, 2 Μαρτίου 2021

8.000.000 ευρώ για σίτιση και στέγαση 1.200 απόρων

Ξεκινάει με ταχείς ρυθμούς το πρόγραμμα σίτισης και στέγασης 1.200 αστέγων, καθώς το υπουργείο Εργασίας υπέγραψε τις συμβάσεις ύψους 8.000.000 ευρώ που αφορούν την Τοπική Αυτοδιοίκηση, την Εκκλησία, το Εθνικό Ινστιτούτο Εργασίας και Ανθρώπινου Δυναμικού (ΕΙΕΑΔ) και μη κερδοσκοπικούς φορείς. Το πρόγραμμα περιλαμβάνει την παροχή τροφίμων και γευμάτων μέσα στις γιορτές και από τον Ιανουάριο θα προχωρήσει σε δύο βασικούς πυλώνες.

Ο πρώτος αφορά την κάλυψη ενοικίου, εξόδων επισκευής υφιστάμενης κατοικίας, τις δαπάνες οικοσυσκευής, τις βασικές ανάγκες ένδυσης και υπόδησης, τις υπηρεσίες κοινωνικής ωφέλειας, τις δαπάνες κάλυψης καθημερινών αναγκών, έως και τις δαπάνες για προσωρινή αναδοχή ενήλικα αστέγου από οικογένεια. Ο δεύτερος αφορά την εργασιακή ένταξη και περιλαμβάνει την απόκτηση εργασιακής εμπειρίας, την αυτοαπασχόληση, την απασχόληση στον αγροτικό τομέα ή την επιταγή κατάρτισης, μέχρι και την υποστήριξη για τη δημιουργία επιχείρησης ή συνεταιρισμού.

Ταυτόχρονα, το υπουργείο Εργασίας προώθησε και όλες τις συμβάσεις σχετικά με τη στήριξη κοινωνικών ξενώνων και μονάδων για αστέγους, συνολικού προϋπολογισμού 1.800.000 ευρώ.
Το πρόγραμμα για τους αστέγους χρηματοδοτήθηκε από το πρωτογενές πλεόνασμα. Το πρόγραμμα κοινωνικής προστασίας, που εκπονείται με εθνικούς και ευρωπαϊκούς πόρους, θεωρείται, σύμφωνα με τον υφυπουργό Εργασίας Βασίλη Κεγκέρογλου, «εντελώς απαραίτητο για την αντιμετώπιση των οξυμένων, λόγω της κρίσης, προβλημάτων. Μέσα στο 2015 θα υπάρξει η δυνατότητα για αποτελεσματική αντιμετώπιση του φαινομένου της ακραίας φτώχειας που βιώνει σημαντικό τμήμα της κοινωνίας». Στο πλαίσιο αυτό εξασφαλίστηκαν επιπλέον 330.000.000 ευρώ από το Ταμείο Ευρωπαϊκής Βοήθειας για τους οικονομικά αδυνάμους, σε συνδυασμό με την καθολική εφαρμογή του Ελάχιστου Εγγυημένου Εισοδήματος, που επίσης έχει προγραμματιστεί για την επόμενη χρονιά.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ