Πέμπτη, 15 Απρίλιος 2021

8.180.000€ από το υπ. Παιδείας για Αθήνα, Πειραιά και Θεσσαλονίκη

Επισιτιστική βοήθεια αναζητούν ολοένα και περισσότερα σχολεία, καθώς αυξάνονται ανησυχητικά οι μαθητές που βρίσκονται αντιμέτωποι με τον κίνδυνο του υποσιτισμού. Αυτό, άλλωστε, πιστοποιούν στοιχεία που είδαν πρόσφατα το φως της δημοσιότητας, σύμφωνα με τα οποία περίπου 1.000 μονάδες και 145.000 παιδιά (!) αιτούνται αυτήν τη στιγμή κάποιο μικρογεύμα, αφού οι γονείς τους αδυνατούν να τους προσφέρουν έστω και ένα κολατσιό.

Για τον λόγο αυτόν, σύμφωνα με το υπουργείο Παιδείας, εγκαινιάζεται ένα νέο πρόγραμμα σίτισης στα 290 ολοήμερα δημοτικά σχολεία της χώρας (δηλαδή σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη και Πειραιά). Το υπουργείο καλεί τους μισθωτές των κυλικείων να υποβάλουν προσφορά για την παροχή σχολικών μικρογευμάτων, με τον προϋπολογισμό της δράσης -η οποία θα διαρκέσει έως την ολοκλήρωση της διδακτικής χρονιάς- να υπολογίζεται σε 8.180.000 ευρώ.

Τα γεύματα

Στη σχετική προκήρυξη ορίζεται ρητά ότι θα παρέχεται στους μαθητές από δύο ημέρες την εβδομάδα σάντουιτς με τυρί και λαχανικά και σάντουιτς με τυρί και γαλοπούλα, και μια ημέρα σπανακόπιτα ή τυρόπιτα. Τα μικρογεύματα θα προετοιμάζονται σε καθημερινή βάση από τον ανάδοχο-μισθωτή κυλικείου, ο οποίος υποχρεούται να τα μεταφέρει στις τάξεις και παρουσία εκπαιδευτικού να τα διανείμει στους μαθητές.

Προβλέπεται ακόμη ότι ο διευθυντής κάθε σχολείου οφείλει να συμπληρώνει στο σχετικό ημερήσιο έντυπο σίτισης τον αριθμό των παρόντων παιδιών που σιτίστηκαν. Βάσει αυτού του εντύπου θα εκδίδεται κάθε μήνα τιμολόγιο, το οποίο θα προσκομίζεται στις υπηρεσίες του υπουργείου Παιδείας προκειμένου να εγκριθεί το ανάλογο ποσό για την αποπληρωμή του αναδόχου. Στο πρόγραμμα θα συμμετάσχουν όλα τα ολοήμερα δημοτικά, ενώ μικρογεύμα θα λαμβάνουν όλοι οι μαθητές τους, ώστε να αποφευχθούν τυχόν διακρίσεις.

Εύη Πανταζοπούλου

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ