Δευτέρα, 25 Ιανουαρίου 2021

800.000 δολ. σε 600 φτωχές οικογένειες!

Από το ίδρυμα Ελληνική Πρωτοβουλία σε συνεργασία με τα «Παιδικά Χωριά SOS» και το «Κοινωνικό Παντοπωλείο»

Ανάσα ζωής σε εκατοντάδες οικογένειες, που έχουν πληγεί βάναυσα από τη συνεχιζόμενη οικονομική κρίση και χρήζουν άμεσης υποστήριξης, θα προσφέρουν, για τρίτη συνεχή χρονιά, τα Παιδικά Χωριά SOS και το Κοινωνικό Παντοπωλείο με τη σταθερή υποστήριξη του μη κυβερνητικού ιδρύματος Ελληνική Πρωτοβουλία (The Hellenic Initiative).

Το πρόγραμμα, που υλοποιείται αδιάκοπα από το 2013, παρέχει την απαραίτητη στήριξη για την ανακούφιση οικογενειών που αντιμετωπίζουν δυσκολίες επιβίωσης, ενώ καλύπτει και τις ανάγκες όλων των παιδιών που φιλοξενούνται στα Παιδικά Χωριά SOS.

Σε αυτήν την προσπάθεια η Ελληνική Πρωτοβουλία έχει αναδειχθεί σε πολύτιμο «σύμμαχο» κάνοντας δωρεές, συνολικού ύψους 800.000 δολαρίων, εκ των οποίων τα 300.000 θα διατεθούν για τη συνέχιση του προγράμματος το επόμενο έτος.

Ειδικότερα, το πρόγραμμα θα συμβάλει στην κάλυψη των βασικών διατροφικών αναγκών περισσοτέρων από 600 οικογενειών (800 ενήλικες και 1.250 παιδιά), μέσω των Κοινωνικών Παντοπωλείων σε Αθήνα, Πειραιά και Θεσσαλονίκη.

Αξίζει να σημειωθεί ότι κατά τα δύο προηγούμενα χρόνια καλύφθηκαν οι επισιτιστικές ανάγκες 1.000 οικογενειών από Αθήνα και περιφέρεια, με την πλειονότητά τους να αποτελείται από μονογονεϊκές και πολύτεκνες οικογένειες, στις οποίες ο ένας ή ακόμα και οι δύο γονείς στερούνταν εργασίας. Αξίζει να σημειωθεί ότι η Ελληνική Πρωτοβουλία αποτελεί τον βασικό υποστηρικτή του επισιτιστικού προγράμματος των Παιδικών Χωριών SOS.

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ