Σάββατο, 23 Ιανουαρίου 2021

84.212 για 32.433 θέσεις στα πεντάμηνα του ΟΑΕΔ

Εως τις 27 Απριλίου η υποβολή αιτήσεων για τα προγράμματα Κοινωφελούς Εργασίας

Σε αριθμό ρεκόρ αναμένεται να φτάσουν οι αιτήσεις στον ΟΑΕΔ για τις 32.433 θέσεις στους δήμους με αμοιβή μόλις 495 ευρώ μεικτά!
Σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία, τα οποία αφορούν μόλις μία εβδομάδα (και αυτή μέσα στο Πάσχα), από τη Μεγάλη Δευτέρα 6 Απριλίου που ξεκίνησε η διαδικασία έως και την Τρίτη 14 Απριλίου υποβλήθηκαν 84.212 αιτήσεις για 32.433 θέσεις πεντάμηνης πλήρους απασχόλησης στους δήμους της χώρας με το πρόγραμμα κοινωφελούς εργασίας του ΟΑΕΔ! Οπως μάλιστα εκτιμούν, αν κρίνουν από τον αριθμό των αιτήσεων, αναμένεται να υπάρχουν τρεις αιτήσεις για καθεμιά θέση, αριθμός δηλαδή τριπλάσιος!

Με δεδομένο μάλιστα ότι η διαδικασία ηλεκτρονικής υποβολής αιτήσεων θα διαρκέσει έως τις 27 Απριλίου, γίνεται αντιληπτό ότι είναι πιθανό να είναι πολύ μεγαλύτερο το πλήθος των ανέργων που θα επιδιώξουν να καρπωθούν έστω και μία θέση κοινωφελούς απασχόλησης για περιορισμένο χρονικό διάστημα και με μηνιαίες αποδοχές που θα ανέρχονται έως τα 495 ευρώ.

Υπενθυμίζεται ότι δικαίωμα υποβολής ηλεκτρονικών αιτήσεων στα προγράμματα Κοινωφελούς Χαρακτήρα έχουν μόνο οι εγγεγραμμένοι άνεργοι στα μητρώα ανέργων του ΟΑΕΔ που ανήκουν σε -τουλάχιστον- μία από τις παρακάτω κατηγορίες:

  • Εγγεγραμμένοι στο μητρώο ανέργων του ΟΑΕΔ, μέλη οικογενειών στις οποίες δεν εργάζεται κανείς και οι σύζυγοί τους.
  • Εγγεγραμμένοι στο μητρώο ανέργων του ΟΑΕΔ, μέλη μονογονεϊκών οικογενειών στις οποίες δεν εργάζεται κανείς.
  • Εγγεγραμμένοι ως μακροχρόνια άνεργοι στο μητρώο ανέργων του ΟΑΕΔ.
  • Ανεργοι πτυχιούχοι ΑΕΙ Πανεπιστημιακού και Τεχνολογικού Τομέα εγγεγραμμένοι στο μητρώο του ΟΑΕΔ, για την κάλυψη θέσεων με βάση τα τυπικά προσόντα τους.

Εγγεγραμμένοι στα μητρώα ανέργων του ΟΑΕΔ άνω των 29 ετών.

Οι ωφελούμενοι επιλέγονται και κατατάσσονται στον Πίνακα Κατάταξης Ανέργων με βάση τα πέντε αντικειμενικά κριτήρια κατάταξης:

  • Το χρονικό διάστημα συνεχόμενης εγγεγραμμένης ανεργίας ωφελουμένου με ανώτατο όριο τους 36 μήνες.
  • Το χρονικό διάστημα συνεχόμενης εγγεγραμμένης ανεργίας του/της συζύγου των ανέργων της πρώτης κατηγορίας, με ανώτατο όριο τους 36 μήνες.
  • Το ετήσιο εισόδημα, ατομικό ή οικογενειακό.
  • Την ηλικία.
  • Τον αριθμό των ανήλικων τέκνων.

Το σύστημα επιλογής βασίζεται στη μοριοδότηση των συγκεκριμένων κριτηρίων.

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ