Κυριακή, 7 Μαρτίου 2021

Αδαμόπουλος: Απαράδεκτες οι «οδηγίες» στη Δικαιοσύνη

«Βολές» κατά του υπουργείου Οικονομικών εξαπολύει ο πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών Γιάννης Αδαμόπουλος, με αφορμή την κριτική που άσκησε το τελευταίο στην απόφαση του Πρωτοδικείου Καλαμάτας, με την οποία απαγορεύεται στη ΔΕΗ να κόψει το ρεύμα, λόγω λαθών στον υπολογισμό του έκτακτου τέλους ακινήτων. Επισημαίνεται ότι ταυτόχρονα το υπουργείο Οικονομικών απείλησε και με παρέμβαση του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους.

Ο κ. Αδαμόπουλος χαρακτηρίζει την απόφαση της προέδρου Πρωτοδικών Καλαμάτας «τολμηρή και πρωτοπόρα ενέργεια», ενώ ταυτόχρονα επιτίθεται στο υπουργείο Οικονομικών. Ειδικότερα τονίζει ότι ενώ το υπουργείο Οικονομικών εγκαλεί τη δικαστή την ίδια στιγμή «υπερβαίνει διά των λεγομένων του τον ρόλο του και τις αρμοδιότητές του ως οργάνου της εκτελεστικής εξουσίας, παρεμβαίνοντας στη λειτουργία της ανεξάρτητης -κατά το Σύνταγμα- Δικαιοσύνης. Παράλληλα επιχειρεί -άνευ οποιουδήποτε νομικού ερείσματος και ύπαρξης ιεραρχικής εξάρτησης- να υποκαταστήσει στη θέση των μόνων αρμόδιων για την εφαρμογή και ερμηνεία των νόμων δικαστηρίων το Νομικό Συμβούλιο του Κράτους».

Γι’ αυτόν τον λόγο ο πρόεδρος του ΔΣΑ καλεί τους αρμόδιους φορείς να απέχουν κάθε προσπάθειας που αποσκοπεί στην παρέμβαση στο έργο της Δικαιοσύνης, επισημαίνοντας ότι «η ανάγκη για την κάλυψη των ταμειακών δυσχερειών του κράτους είναι αδιαμφισβήτητη. Αυτό όμως δεν σημαίνει ότι πρέπει να χρησιμοποιείται ως αφορμή για την υιοθέτηση μέτρων που καταλύουν κάθε έννοια νομιμότητας».

Βάσω Παλαιού

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ