Σάββατο, 16 Ιανουαρίου 2021

«Αγιος Παύλος»: «Δεν σαπίζει ο τομογράφος»

Η απάντηση της διοίκησης στο πρόσφατο ρεπορτάζ της  «δημοκρατίας»

Σε εξέλιξη είναι οι διαδικασίες για να λειτουργήσει ο μαγνητικός τομογράφος στο νοσοκομείο «Αγιος Παύλος», όπως αναφέρει ο αν. διοικητής του νοσοκομείου Πέτρος Σερίδης σε επιστολή που έστειλε στη «δημοκρατία» μετά το ρεπορτάζ που δημοσιεύσαμε στις 22 Δεκεμβρίου.

«Ο νέος μαγνητικός τομογράφος δεν “σαπίζει” όπως αναφέρει το δημοσίευμά σας, επειδή απλούστατα παρελήφθη τον Ιούνιο του 2015 και έπρεπε να ολοκληρωθούν οι διαδικασίες του χώρου υποδοχής, οι διαδικασίες ποσοτικής και ποιοτικής παραλαβής και οι δοκιμές-μελέτες ακτινοπροστασίας, προκειμένου να εκδοθεί η σχετική άδεια έναρξης λειτουργίας του. Σήμερα είμαστε στο τελικό στάδιο έκδοσης της άδειας λειτουργίας του, η οποία αναμένεται εντός των προσεχών ημερών» αναφέρεται στην επιστολή.

Για το κτιριακό ο κ. Σερίδης λέει: «Δεν είναι σημερινό πρόβλημα, αλλά ταλανίζει το νοσοκομείο εδώ και 30 χρόνια (από συστάσεώς του) και για πρώτη φορά με πρωτοβουλίες τόσο της Διοίκησης του νοσοκομείου όσο και της 4ης ΥΠΕ βρισκόμαστε κοντά στην επίλυσή του».

Αναφερόμενος στα boxes που στεγάζουν διάφορες διοικητικές υπηρεσίες, τονίζει ότι η χρήση του οφείλεται στην αδυναμία ανακαίνισης των κτιριακών εγκαταστάσεων και ότι ξεκίνησε η εγκατάστασή τους πριν από μια δεκαπενταετία ως απόρροια της μη επίλυσης του ιδιοκτησιακού και της αδυναμίας έκδοσης αδειών.

Τονίζει ότι δεν «ξηλώνεται» η Νευρολογική Κλινική, ότι οι χώροι διαμόρφωσης νέων εξωτερικών ιατρείων είναι οι χώροι της πρώην Ενδοκρινολογικής Κλινικής, της οποίας η λειτουργία έχει ανασταλεί, και ότι η διάθεση του χώρου αποφασίστηκε με εισήγηση της ιατρικής υπηρεσίας και τη σύμφωνη γνώμη των διευθυντών των κλινικών. Για τις σκαλωσιές και τις επισκευές εξωτερικά στο κτίριο αναφέρει: «Χρησιμοποιήθηκαν ξεχασμένες πιστώσεις υπολοίπων παλαιότερων επιχορηγήσεων (έτη 2005 – 2007) και προχώρησαν ύστερα από σχετική απόφαση-αίτημα του Δ.Σ. του νοσοκομείου και έγκριση της ΥΠΕ.

Για την αποθήκη που νοικιάστηκε μακριά από το νοσοκομείο επισημαίνει: «Επιλέχτηκε ύστερα από δημόσια διαγωνιστική διαδικασία με κύριο χαρακτηριστικό τη δυνατότητα αποθήκευσης του ξενοδοχειακού και λοιπού εξοπλισμού του πρώην παραρτήματος ΠΑΝΑΓΙΑ, προκειμένου να αποδοθεί κενό το ενοικιαζόμενο κτίριο».

Παράλληλα, τονίζει ότι για λόγους εξοικονόμησης μεταφέρθηκαν στον ίδιο χώρο και τα αρχεία των ασθενών από αφύλακτους χώρους «και για πρώτη φορά ξεκίνησε και θα ολοκληρωθεί σύντομα η ουσιαστική αρχειοθέτησή τους». Τονίζει επίσης ότι η αποθήκη είναι φυλασσόμενη και διαθέτει σύστημα συναγερμού και πιστοποιητικό πυρασφάλειας, και ανήκει σε εταιρία logistics.

Τέλος, ο κ. Σερίδης αναφέρει ότι το νοσοκομείο δεν αντιμετώπισε ούτε αντιμετωπίζει προβλήματα ελλείψεων υλικών και ότι το νοσοκομείο δεν ακύρωσε ή ανέστειλε καμιά δραστηριότητά του.δεν ακύρωσε ή ανέστειλε καμιά δραστηριότητά του.

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ