Τρίτη, 2 Μαρτίου 2021

«Αγκαλιά-Ζουν» τα αδέσποτα!

Τα σκυλιά που ζουν στον δρόμο χωρίς φροντίδα «αγκαλιά-ζουν» το φιλοζωικό σωματείο «Αγκαλιά-Ζω» και ο Δήμος Λαγκαδά, που υλοποιούν πρόγραμμα για την προστασία των αδέσποτων ζώων της περιοχής και δημιουργούν σύγχρονο καταφύγιο, όπου τα σκυλιά θα περιθάλπονται, θα εμβολιάζονται, θα στειρώνονται και θα φιλοξενούνται.

«Αν και η συνεργασία μας με τον Δήμο Λαγκαδά για την προστασία των αδέσποτων ζώων βρίσκεται ακόμη στα πρώτα της βήματα, έχουμε ήδη εμβολιάσει αρκετά σκυλιά, έχουμε κάνει στειρώσεις, αλλά και χειρουργεία», τονίζει στη «δημοκρατία» η πρόεδρος του φιλοζωικού σωματείου «Αγκαλιά-Ζω» Μαρία Κόλια.

Πολύ σύντομα, όπως αναφέρει, θα λειτουργεί στην περιοχή σύγχρονο καταφύγιο για τα αδέσποτα ζώα. «Ο δήμος κατασκευάζει ήδη τις εγκαταστάσεις του καταφυγίου και τις επόμενες ημέρες θα προσπαθήσουμε να ολοκληρώσουμε τις εργασίες που γίνονται στον χώρο, όπου θα στεγαστεί το ιατρείο, το οποίο θα στελεχώσουν εθελοντικά επτά κτηνίατροι» σημειώνει η κυρία Κόλια.

Επισημαίνει, μάλιστα, ότι η λειτουργία του ιατρείου είναι πολύ σημαντική, καθώς πολλά ζώα έχουν άμεση ανάγκη από ιατρική περίθαλψη.

Εμφύτευση μικροτσίπ

Οι υπάλληλοι του Δήμου Λαγκαδά και τα μέλη του «Αγκαλιά-Ζω» δίνουν προτεραιότητα στα ζώα που ζουν κοντά σε σχολεία, παιδικές χαρές, νοσοκομεία και πλατείες. «Παράλληλα με τους εμβολιασμούς, στα ζώα θα γίνεται και ηλεκτρονική σήμανση με την εμφύτευση μικροτσίπ, με σκοπό να καταγράφονται σε μια βάση δεδομένων του δήμου, εκτός της κτηνιατρικής υπηρεσίας, έτσι ώστε να είναι ευκολότερη η διαχείρισή τους» εξηγεί στη «δημοκρατία» η κυρία Κόλια.

Συμπληρώνει ότι τα ζώα που θα εμβολιάζονται και θα στειρώνονται θα φέρουν κι ένα λευκό περιλαίμιο με την ένδειξη «Δήμος Λαγκαδά, εμβολιασμένο-στειρωμένο».

Η πρόεδρος του «Αγκαλιά-Ζω» επισημαίνει στη «δημοκρατία» ότι προγραμματίζεται να ξεκινήσει σύντομα εκστρατεία με στόχο την ενημέρωση των δημοτών μέσα από ημερίδες και επισκέψεις σε πολιτιστικούς συλλόγους και σχολεία, σχετικά με το πρόγραμμα περίθαλψης και τους τρόπους διαχείρισης των αδέσποτων ζώων.

«Επιπλέον προωθούμε το πρόγραμμα υιοθεσίας αδέσποτων ζώων» σημειώνει η κυρία Κόλια και διευκρινίζει ότι σε διάστημα τεσσάρων μηνών υιοθετήθηκαν 25 αδέσποτα σκυλιά, αριθμός που θεωρείται αρκετά ικανοποιητικός.

Θάνος Χερχελετζής

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ