Τετάρτη, 3 Μαρτίου 2021

Αγνωστος θησαυρός Τσοχατζόπουλου

Οσα μέχρι σήμερα κρατά κρυφά ο πρώην υπουργός Εθνικής Αμυνας Ακης Τσοχατζόπουλος, ο οποίος εξακολουθεί να βρίσκεται προσωρινά κρατούμενος στις δικαστικές φυλακές Κορυδαλλού, ψάχνει να βρει ο ανακριτής Γαβριήλ Μαλλής. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο πρόεδρος Πρωτοδικών έχει εξαπολύσει «σαφάρι» προκειμένου να εντυπώσει άγνωστα μέχρι σήμερα στην ανάκριση περιουσιακά στοιχεία του πρώην υπουργού, τα οποία ενδεχομένως να δώσουν νέα τροπή στην υπόθεση. Ο ανακριτής, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, στρέφει το ενδιαφέρον τόσο στην κινητή όσο και στην ακίνητη περιουσία του πρώην υπουργού, η οποία μέχρι σήμερα δεν έχει βγει στο φως της δημοσιότητας, αλλά, σύμφωνα με δικαστικές πηγές, υπάρχει!

Στο στόχαστρο έχουν μπει στοιχεία που ενδέχεται να προκύψουν τόσο από την έρευνα σε υποθηκοφυλακεία όσο και σε πιστωτικά ιδρύματα. Την ίδια στιγμή, οι δικαστικές αρχές αναμένουν πολλά και από τα αιτήματα δικαστικής συνδρομής που έχουν αποστείλει σε χώρες του εξωτερικού.

Παράλληλα, ο Ακης Τσοχατζόπουλος έλαβε προ ημερών και μία ευχάριστη είδηση, καθώς, με το σκεπτικό ότι συντρέχουν ανθρωπιστικοί λόγοι, το αρμόδιο δικαστικό συμβούλιο αποδέσμευσε δύο τραπεζικούς του λογαριασμούς, στους οποίους «μπαίνουν» οι συντάξεις που λαμβάνει.

Την ίδια στιγμή, ο κ. Μαλλής συνεχίζει τις απολογίες των κατηγορουμένων στην υπόθεση. Πρόσφατα απολογήθηκε ο Κύπριος δικηγόρος Σπύρος Χατζηνικολάου για το αδίκημα της νομιμοποίησης εσόδων από παράνομη δραστηριότητα, ο οποίος αφέθηκε ελεύθερος χωρίς κανέναν περιοριστικό όρο. Υπενθυμίζεται ότι ο κ. Χατζηνικολάου εμφανίστηκε ως εκπρόσωπος της Torcaso κατά τη σύναψη συμβολαίων για το ακίνητο της Δ. Αρεοπαγίτου και τα ακίνητα της Λ. Κηφισίας. Στην απολογία του υποστήριξε ότι ως ιδιοκτήτη της Torcaso γνώριζε τον Ζήγρα και ότι δεν υπέπεσε στην αντίληψή του κάτι το επιλήψιμο.

Ερώτηση: Στους τραπεζικούς λογαριασμούς της Torcaso εμβάστηκαν από τραπεζικό λογαριασμό της Morgan Stanley συνολικά 6.700.000 δολάρια, τα οποία στη συνέχεια μεταφέρθηκαν στην Ελλάδα. Ενδιαφερθήκατε να μάθετε σε ποιον ανήκει αυτός ο λογαριασμός;

Απάντηση: Ο Ζήγρας μού είπε ότι είναι δικός του λογαριασμός και δικά του κεφάλαια.

Ερώτηση: Ο Ζήγρας είχε μηδαμινή επιχειρηματική δραστηριότητα, η οποία δεν δικαιολογούσε σε καμία περίπτωση τη μετακίνηση τέτοιων ποσών. Εσείς, ως εκπρόσωπος της εταιρίας Torcaso, το γνωρίζατε;

Απάντηση: Το αντίθετο. Μας δόθηκε η εντύπωση ότι ήταν ιδιαίτερα εύρωστος οικονομικά.

Επισημαίνεται ότι ως μάρτυρας υπεράσπισης του κατηγορούμενου δικηγόρου Σπύρου Χατζηνικολάου κατέθεσε ο πρώην γενικός εισαγγελέας της Κυπριακής Δημοκρατίας Αλέξανδρος Μακρίδης, ο οποίος ανέφερε στον ανακριτή ότι, όπως τον ενημέρωσε ο Χατζηνικολάου, πραγματικός ιδιοκτήτης της Torcaso ήταν ο Νικόλαος Ζήγρας.

Βάσω Παλαιού


Ζητάει να κληθούν όλοι όσοι χειρίστηκαν (μέσω του ΚΥΣΕΑ) τις προμήθειες, την αποφυλάκιση της συζύγου του και γρήγορη δίκη για να μιλήσει

Στο «κάδρο» της δικαστικής έρευνας για τα αμαρτωλά εξοπλιστικά προγράμματα επιχειρεί να βάλει ο Ακης Τσοχατζόπουλος και άλλα πολιτικά πρόσωπα, που χειρίστηκαν, μέσω του ΚΥΣΕΑ, την προμήθεια των υποβρύχιων και των πυραύλων TOR-M1.

Σε χθεσινή γραπτή δήλωσή του επαναφέρει το αίτημα «να κληθούν από τον ανακριτή όλοι όσοι έχουν να συμβάλουν με τις απόψεις τους στο φως και στην αλήθεια για την υπόθεση και να κριθούν από τη Δικαιοσύνη όλα όσα έχουν να μας πουν για αυτά τα θέματα». Μεταξύ αυτών, όπως αναφέρει ο Α. Τσοχατζόπουλος, «όλα τα μέλη των θεσμικών οργάνων πολιτικής του κράτους, των Ενόπλων Δυνάμεων, των κυβερνήσεων από το 2000 ως σήμερα, καθώς και όποια άλλα πρόσωπα, ιδιωτικών ή κρατικών φορέων, που έχουν σχέση και παρέμβαση με τη συγκεκριμένη υπόθεση»!

Μάλιστα, ο προφυλακισμένος πρώην υπουργός επισημαίνει ότι σε αντίθεση με το παρελθόν αυτή τη φορά θα επιμείνει «να εξασφαλιστούν από τη Δικαιοσύνη η κλήση, η εξέταση και η κρίση όλων όσοι έχουν ανάμειξη ή σχέση με τις υποθέσεις είτε των υποβρυχίων είτε του διαμερίσματος της Δ. Αρεοπαγίτου ή των εγκεκριμένων εξοπλιστικών προγραμμάτων, μέρος των οποίων είναι και οι συγκεκριμένες υπό κρίση υποθέσεις».

Ταυτόχρονα, απλώνει «πέπλο προστασίας» γύρω από τη σύζυγό του Βίκυ Σταμάτη, χαρακτηρίζοντας άδικη, ανήθικη, εγκληματική και αδικαιολόγητη, όπως υποστηρίζει, την προφυλάκισή της. Σε αυτό το πλαίσιο αναλαμβάνει όλες τις ευθύνες για τις οικονομικές δραστηριότητες και τα ακίνητα που βρίσκονται στο «μικροσκόπιο» της Δικαιοσύνης.

Χαρακτηριστικά αναφέρει: «Η έρευνα της Δικαιοσύνης έδειξε ότι πρόκειται για μια περίπτωση απόλυτα αθώου πολίτη και μητέρας ανήλικου παιδιού, που δεν τη βαρύνει τίποτα. Εις βάρος της δεν υπάρχουν ούτε ενδείξεις ούτε αποδείξεις. Οπως εξάλλου έδειξε η ανάκριση, όταν αποφασίστηκε αυθαίρετα, παράνομα και ανήθικα η προφυλάκισή της έγινε με πλήρη αγνόηση των πραγματικών δεδομένων που απαιτεί ο Κώδικας Ποινικής Δικονομίας και ιδιαίτερα αγνοήθηκε το γεγονός ότι καμία ανάμειξη δεν έχει η ίδια η σύζυγός μου με οικονομικά, λογαριασμούς, ακίνητα, αγορές και άλλες οικονομικές δραστηριότητες και ότι η διαχείρισή τους καλύπτεται αποκλειστικά, κατά 100%, από εμένα, τον σύζυγό της, που είμαι ο απόλυτα υπεύθυνος για κάθε οικονομικό θέμα που αφορά την οικογένειά μου». Ο κ. Τσοχατζόπουλος χαρακτηρίζει την προσωρινή κράτηση της συζύγου του και της κόρης του Αρετής «δείγμα παράνομης κρατικής αυθαιρεσίας εις βάρος αθώων πολιτών, για τους οποίους η παρανομούσα δικαστική αρχή αγνόησε και το τεκμήριο αθωότητας και την ευρωπαϊκή νομοθεσία για δίκαιη δίκη και τα ανθρώπινα δικαιώματα». Παράλληλα, υπεραμύνεται και των υπόλοιπων συγκατηγορουμένων του στην υπόθεση, χαρακτηρίζοντάς τους «αθώους πολίτες που είχαν την ατυχία να με γνωρίσουν». Επιπλέον ο προφυλακισμένος πρώην υπουργός, ο οποίος, όπως αναφέρει, προέβη στη δήλωση με αφορμή δημοσιογραφικά ερωτήματα για τον νέο νόμο περί διαφθοράς κρατικών αξιωματούχων, επισημαίνει τις δυνατότητες που παρέχει ο νόμος στους δικαστές, καθιστώντας τους ταυτόχρονα υπεύθυνους για τον σεβασμό των ανθρώπινων δικαιωμάτων, την τήρηση της ευρωπαϊκής νομοθεσίας, την αρχή της δίκαιης δίκης και του τεκμηρίου αθωότητας. «Με αυτές τις παρατηρήσεις, εμείς στηρίζουμε τον νόμο αυτόν και πέραν των όποιων αστοχιών διαθέτει. Ζητούμε την άμεση εφαρμογή του και την τήρηση των νέων χρονικών ορίων που προβλέπει» αναφέρει. Την ίδια στιγμή όμως δεν παραλείπει να εξαπολύσει και «βολές» εναντίον τους, κάνοντας λόγο για παράνομη κρατική αυθαιρεσία με βάση κατασκευασμένες κατηγορίες.

Β. Π.


Κατάθεση-σοκ από πρώην φρουρό του: Η Βίκυ ήταν αλαζονική και σπάταλη!

Φωτιά και λάβρα για τη Βίκυ Σταμάτη είναι η κατάθεση πρώην αστυνομικού, ο οποίος υπηρετούσε επί 18 χρόνια στη φρουρά του πρώην υπουργού Εθνικής Αμυνας, και σύμφωνα με πληροφορίες περιλαμβάνεται στην ογκωδέστατη δικογραφία της υπόθεσης.

Οπως χαρακτηριστικά αναφέρει ο συνταξιούχος αστυνομικός, η δεύτερη σύζυγος του Aκη Τσοχατζόπουλου ήταν «αλαζονική και σπάταλη», σε αντίθεση με την κόρη του Αρετή, την οποία περιγράφει σαν μία «σεμνή» γυναίκα. Ειδικότερα, σύμφωνα με πληροφορίες, ο αστυνομικός αναφέρει: «Γνωρίζω την Αρετή Τσοχατζοπούλου, η οποία μου είχε δώσει την εντύπωση μιας σεμνής γυναίκας χωρίς υπερβολές, που είχε ιδιαίτερη ευαισθησία σε θέματα ατόμων με αναπηρίες… Εγώ νομίζω ότι, από τότε που ο Α. Τσοχατζόπουλος γνώρισε τη νέα του σύζυγο, κόπηκαν οι σχέσεις με τα παιδιά του. Ο χαρακτήρας της νέας του γυναίκας, όπως εγώ τη γνώρισα, ήταν αλαζονική, υπεροπτική και σπάταλη, ένας χαρακτήρας εκ διαμέτρου αντίθετος από αυτόν της Αρετής. Πιστεύω ότι η Αρετή είναι θύμα του πατέρα της, με την έννοια ότι μπλέχτηκε εξαιτίας του στην υπόθεση, χωρίς να το γνωρίζει».

{{-PCOUNT-}}21{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ