Πέμπτη, 28 Ιανουαρίου 2021

Αγωνία για την επόμενη ημέρα! Σε διαδικασία πτώχευσης πλέον ο ΔΟΛ

Σε διαδικασία πτώχευσης μπαίνει ο άλλοτε ισχυρός στον χώρο των media ΔΟΛ, με ανοιχτό ακόμη και το ενδεχόμενο αναστολής της λειτουργίας του. Η επιχείρηση σταμάτησε να εξυπηρετεί τις δόσεις κοινοπρακτικού δανείου, ύψους 99.000.000 ευρώ, που της είχαν χορηγήσει τράπεζες, με αποτέλεσμα αυτές να καταγγείλουν το δάνειο και να το καταστήσουν ολόκληρο απαιτητό.

Απουσία επενδυτών, οι δανείστριες τράπεζες κινούνται στην ενεργοποίηση των σχετικών πτωχευτικών διαδικασιών, ώστε να προστατευτούν καταρχήν έναντι των πιστωτών, αφού όλα τα περιουσιακά στοιχεία του ΔΟΛ θα περιέλθουν, ως φαίνεται, σε αυτές. Σε δεύτερο στάδιο, πρόκειται να αναζητηθούν επενδυτές για το σύνολο του οργανισμού ή για επιμέρους δραστηριότητές του. Να σημειωθεί ότι ο ΔΟΛ εκδίδει «Το Βήμα», «Τα Νέα», πολλά περιοδικά, παράγει περιεχόμενο για το ειδησεογραφικό site in.gr, όπως και πολλές άλλες ιστοσελίδες, ενώ ελέγχει τον ραδιοφωνικό σταθμό BHMA FM. 

Με δημόσια επιστολή-άρθρο του, που έχει πολλούς αποδέκτες, ο διευθυντής της εφημερίδας «Το Βήμα» Αντώνης Καρακούσης τονίζει πως η πτωχευτική διαδικασία θα απαιτήσει χρόνο, τουλάχιστον δύο μήνες, και στο μεσοδιάστημα η επιχείρηση θα αντιμετωπίσει χρηματοδοτικό κενό, θα ξεμείνει ουσιαστικά από διαθέσιμο ρευστό, καθώς όλα τα έσοδα θα δεσμεύονται υπέρ των δανείων που έχουν καταπέσει, και αφήνει ανοιχτό το ενδεχόμενο αναστολής λειτουργίας του ομίλου. Για να αποτραπεί το λουκέτο, καλεί τις πιστώτριες τράπεζες να καλύψουν έστω μερικώς το χρηματοδοτικό κενό, σημειώνοντας: «Οι τράπεζες έχουν συμφέρον να διατηρήσουν τα περιουσιακά στοιχεία του ΔΟΛ ενεργά, γιατί μόνο έτσι μπορούν να ελπίζουν ότι θα ανακτήσουν το μεγαλύτερο τμήμα των δανείων που κατά καιρούς χορήγησαν».

Αίσθηση δε προκαλεί η αναφορά του Αντώνη Καρακούση ότι οι εργαζόμενοι του ΔΟΛ προσβλέπουν «στην υποστήριξη τόσο της κυβέρνησης, των κομμάτων, των συλλογικών φορέων της εκπαίδευσης, της τέχνης, του πολιτισμού και βεβαίως των πολιτών, αναγνωστών και μη, που αναγνωρίζουν τα κεφαλαιώδη για τη δημοκρατία αγαθά της ελεύθερης έκφρασης και της πολυφωνίας» και σημειώνει ότι «οι εργαζόμενοι του ΔΟΛ θα μείνουμε στις επάλξεις της ενημέρωσης με όποιο κόστος. Το οφείλουμε στην ιστορία του!».

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ