Κυριακή, 27 Σεπτεμβρίου 2020

Αγοράζουν ψωμί δύο και τριών ημερών για να κάνουν οικονομία

Χρόνος ανάγνωσης: < 1 λεπτό

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν!

Κάνουν «σκόντο» και στο ψωμί. Ζητούν από τους φούρνους ψωμί δύο και τριών ημερών προκειμένου να το πληρώσουν φτηνότερο.

Στη Νέα Ιωνία ειδικά όπου διαμένουν πολλές λαϊκές οικογένειες αλλά και σε αρκετά αρτοποιεία συνοικιακά κυρίως στο Βόλο πλέον οι αρτοποιοί για να εξυπηρετήσουν τους πελάτες τους, έχουν αναμορφώσει τον τιμοκατάλογο και κρατούν ψωμί δύο ημερών το οποίο και διατίθεται στους καταναλωτές σε φτηνότερη τιμή.

«Είναι ορισμένοι συγκεκριμένοι πελάτες μας, οικογενειάρχες αλλά και αρκετοί συνταξιούχοι που ξέρουμε ότι τις μισές μέρες τουλάχιστον το μήνα θα έρθουν να ζητήσουν ψωμί δύο ημερών, το οποίο και πληρώνουν φτηνότερα φυσικά» τόνισε στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ ο Χ. Γ, που διατηρεί φούρνο σε συνοικία της Νέας Ιωνίας και έχει βρεθεί μπροστά σε αρκετά παρόμοια περιστατικά.

Το φαινόμενο άρχισε να κάνει την εμφάνισή του τα τελευταία δύο χρόνια, τους τελευταίους μήνες ωστόσο έχει γίνει πιο έντονο και σε ορισμένες περιπτώσεις φαίνεται να παγιώνεται αφού υπάρχει εγγενής αδυναμία να ανταπεξέλθουν σε όλα τα έξοδα διαβίωσης. Ειδικά στα συνοικιακά αρτοποιεία είναι πιο εύκολο για τους γνωστούς να ζητήσουν ψωμί δεύτερης και τρίτης μέρας αλλά και για τους αρτοποιούς να «ικανοποιήσουν» τον πελάτη, αφού πρόκειται κυρίως για ανθρώπους της διπλανής πόρτας με τους οποίους υπάρχει συνήθως μία οικειότητα.

Ζυμώνουν… στα σπίτια

Δεν είναι άλλωστε λίγες πλέον ακόμη και νεαρές νοικοκυρές που δεν ήξεραν και έχουν μάθει να ζυμώνουν, φτιάχνοντας μόνες τους το ψωμί της εβδομάδας. Είναι και αυτός ένας τρόπος ειδικά εάν πρόκειται για πολυμελείς οικογένειες να εξυπηρετηθούν καλύτερα αφενός και αφετέρου γίνεται και οικονομία αφού η παραγωγή είναι πιο οικονομική και συμφέρει σε πολλά νοικοκυριά.

Την ίδια στιγμή οι αρτοποιοί βλέπουν τα έσοδά τους να συρρικνώνονται δραματικά, ενώ δεν είναι λίγες οι επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στον χώρο που αναγκάζονται να κλείσουν.

Οπως μάλιστα σημειώνουν οι ίδιοι οι επαγγελματίες του χώρου αυτό οφείλεται κυρίως στο κόστος παραγωγής, καθώς και στο γεγονός ότι τα αρτοσκευάσματα παραμένουν στα αζήτητα την εποχή της κρίσης, που αποτελούσαν το βασικό έσοδο των φούρνων καθώς το κυριότερο κέρδος για τα πρατήρια άρτου δεν προέρχεται κυρίως από το ψωμί αλλά από τα αρτοσκευάσματα, τα οποία πλέον δεν είναι σε πρώτη ζήτηση για τους καταναλωτές.

πηγή: Βάσω Κυριαζή, www.taxydromos.gr

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

ΣΧΟΛΙΑ

Η δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Το αντεθνικό σχέδιο για τις αλλαγές στις Ένοπλες Δυνάμεις! «Αφοπλίζουν» νησιά και Έβρο!

Αποσύρουν τις μοίρες Πυροβολικού που ήταν εγκατεστημένες έως σήμερα σε πέντε νησιά του ανατολικού Αιγαίου και καταργούν την 7η Μηχανοκίνητη Ταξιαρχία Πεζικού «Σαραντάπορος», που...

Τορπίλη της Λιβύης στον «σουλτάνο»!

Στον αέρα το ψευδομνημόνιο μετά τη δήλωση του υπουργού Εξωτερικών για καθορισμό ΑΟΖ με Ελλάδα και Μάλτα Ξαφνικό χαστούκι στον Ερντογάν από τους Λίβυους που...

Επιστολές οργής των παμμακεδονικών οργανώσεων στον Μητσοτάκη! «Πρόδωσες κι εσύ τη Μακεδονία»

Σοβαρό πολιτικό θέμα εντός της ΝΔ Επιστολές οργής, με σκληρή κριτική στον πρωθυπουργό, έστειλαν οι παμμακεδονικές οργανώσεις, με αφορμή τη στάση του Κυριάκου Μητσοτάκη στη...

Αντεπίθεση του λιμενικού που έπιασε το «Noor 1», αλλα παραδόξως διώκεται

Ο λιμενικός Χριστοφορίδης ζητά εξαίρεση του στρατιωτικού δικαστή λόγω μεροληψίας στην προανακριτική έρευνα εναντίον του Από τη Μαρία Παναγιώτου Την εξαίρεση του στρατιωτικού δικαστή Α΄ Βασιλείου...