Δευτέρα, 19 Απρίλιος 2021

Ακριβότερες από σήμερα οι αναλήψεις χρημάτων από τα ΑΤΜ άλλων τραπεζών

Πιο ακριβή γίνεται από σήμερα η ανάληψη μετρητών από ΑΤΜ άλλης τράπεζας από αυτή που έχει εκδώσει την κάρτα. Οι κάτοχοι ελληνικών καρτών θα πληρώνουν πλέον προμήθειες από 2,5 ευρώ έως 3 ευρώ (ανάλογα με την τράπεζα) όταν κάνουν αναλήψεις από ΑΤΜ άλλης τράπεζας.

Μέχρι σήμερα οι ελληνικές τράπεζες εξυπηρετούσαν τους πελάτες και των υπόλοιπων τραπεζών μέσω του συστήματος ΔΙΑΣ εφαρμόζοντας διμερείς συμφωνίες, με την προμήθεια να κυμαίνεται περίπου στο 1,5 ευρώ.

Αντίθετα, οι κάτοχοι ξένων καρτών επιβαρύνονταν στη χώρα μας με προμήθειες της τάξεως των 2 και 3 ευρώ.

Οι τράπεζες εξομοιώνουν πλέον τις χρεώσεις για Ελληνες και ξένους, σε εφαρμογή της κοινοτικής οδηγίας για ενιαία αντιμετώπιση των Ευρωπαίων πολιτών όσον αφορά την τιμολόγηση των τραπεζικών υπηρεσιών.

Η εξέλιξη αυτή, όπως αναφέρουν τραπεζικά στελέχη, αποτελεί ακόμα ένα κίνητρο για τη χρήση των χρεωστικών καρτών, που είναι ο πιο φθηνός τρόπος συναλλαγών. Οσοι πάντως επιμένουν στα μετρητά, θα πρέπει να αναζητούν ATM της δικής τους τράπεζας για να γλιτώνουν την επιβάρυνση.

Οπως επισημαίνεται από τραπεζικά στελέχη, ο πελάτης δεν επηρεάζεται καθόλου, εφόσον επιλέγει το ΑΤΜ της δικής του τράπεζας.

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ