Κυριακή, 25 Οκτωβρίου 2020

Αλλαγές στη διοίκηση της Eurobank

Χρόνος ανάγνωσης: < 1 λεπτό

Ο Νίκος Καραμούζης αναλαμβάνει πρόεδρος του διοικητικού συμβουλίου της Eurobank, αφήνοντας την θέση που κατείχε μέχρι σήμερα ως σύμβουλος της διοίκησης της Τράπεζας Πειραιώς.
Ο κ. Ν. Καραμούζης είναι κάτοχος πτυχίου στα Οικονομικά από το Πανεπιστήμιο Πειραιώς, Master Degree στα Οικονομικά από το American University των ΗΠΑ και Διδακτορικού Διπλώματος (Ph.D.) με εξειδίκευση σε Θέματα Νομισματικής Πολιτικής και Διεθνών Οικονομικών από το Pennsylvania State University των Η.Π.Α.

Νίκος Καραμούζης

Έχει πολυετή εμπειρία στον τραπεζικό τομέα και έχει διατελέσει Αναπληρωτής Διευθύνων Σύμβουλος του Ομίλου Eurobank για 14 χρόνια, υπεύθυνος για τις δραστηριότητες του Wholesale Banking, υποδιοικητής στην Εθνική Τράπεζα της Ελλάδος, Πρόεδρος της ΕΤΕΒΑ, Διευθυντής στη Διεύθυνση Συναλλάγματος στην Τράπεζα της Ελλάδος, Υποδιοικητής στην ΕΤΒΑ, Σύμβουλος στην Ομοσπονδιακή Τράπεζα του Cleveland των Ηνωμένων Πολιτειών. Είναι μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Olympia Development και του Ομίλου Επιχειρήσεων Μυτιληναίος, Πρόεδρος στη Global Finance και αντιπρόεδρος του ΣΕΒ. Έχει διατελέσει μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου των εταιρειών ΟΤΕ και CHIPITΑ και Αντιπρόεδρος του ΣΕΤΕ.
Διετέλεσε επίσης διευθύνων σύμβουλος της Γενικής Τράπεζας του Ομίλου της Τράπεζας Πειραιώς και μετά την απορρόφηση της από την Τράπεζα Πειραιώς ανέλαβε σύμβουλος διοίκησης της Τράπεζας Πειραιώς
Ο κ. Ν. Καραμούζης είναι Ομότιμος Καθηγητής στο Πανεπιστήμιο Πειραιά και μέχρι και τον Σεπτέμβριο 2013 κατείχε τη θέση του Καθηγητή στο Τμήμα Τραπεζικής και Χρηματοοικονομικής Διοικητικής. Έχει διδάξει στο παρελθόν στο Pennsylvania State University, στο Case Western Reserve University, στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών και στο Deree College. Έχει εκτεταμένο ερευνητικό, συγγραφικό και επιστημονικό έργο με δημοσιεύσεις σε τόμους, συλλογικές εκδόσεις και διεθνή επιστημονικά περιοδικά, ενώ έχει δώσει μεγάλο αριθμό διαλέξεων, ομιλιών και παρουσιάσεων σε συνέδρια και εκδηλώσεις.

Φωκίων Χ. Καραβίας
Ο Φωκίων Χ. Καραβίας αναλαμβάνει διευθύνων σύμβουλος της Eurobank.
Μέχρι σήμερα ήταν ανώτατος γενικός διευθυντής, Group Corporate and Investment Banking, Capital Markets & Wealth Management της Eurobank. Έχει διατελέσει Γενικός Διευθυντής και μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής κατά τη χρονική περίοδο 2005 – 2013 και Αναπληρωτής Γενικός Διευθυντής και Treasurer από το 2002 έως το 2005 στην Eurobank.
Ξεκίνησε την καριέρα του στον τραπεζικό τομέα το 1991, στην JPMorgan της Νέας Υόρκης, στη διεύθυνση market risk management. Το 1994 εργάστηκε στη Citibank της Αθήνας, ως υπεύθυνος παραγώγων προϊόντων και προϊόντων σταθερού εισοδήματος στην Ελλάδα. Το 1997 εντάχθηκε στη Eurobank ως επικεφαλής διαπραγμάτευσης προϊόντων σταθερού εισοδήματος και παραγώγων προϊόντων. Το 2000, διετέλεσε Treasurer στην Τέλεσις Τράπεζα Επενδύσεων. Είναι Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου της Eurobank Equities A.E.Π.E.Y καθώς και της Eurobank Asset Management Α.Ε.Δ.Α.Κ.. Είναι, επίσης, μέλος στα Διοικητικά Συμβούλια των εταιρειών Ελληνικά Χρηματιστήρια – Χρηματιστήριο Αθηνών ΑΕ Συμμετοχών, Eurolife ERB Ανώνυμος Εταιρία Ασφαλίσεων Ζωής, Eurobank Private Bank Luxembourg S.A., Eurobank Κύπρου Ltd καθώς και σε άλλες ελληνικές και ξένες θυγατρικές της Eurobank.
Κατέχει Δίπλωμα της Σχολής Χημικών Μηχανικών του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου της Αθήνας, Master και Διδακτορικό στον τομέα Chemical Engineering από το University of Pennsylvania, Philadelphia. Έχει δημοσιεύσει αρκετά άρθρα σε θέματα που αφορούν στην ακαδημαϊκή του έρευνα. Γεννήθηκε στην Αθήνα το 1964.
Η ανακοίνωση της Eurobank
Το Διοικητικό Συμβούλιο της Τράπεζας Eurobank συνεδρίασε σήµερα µε θέµα την εκλογή νέων µελών ∆.Σ. και την ανασυγκρότηση αυτού, κατόπιν των παραιτήσεων που υπέβαλαν ο Πρόεδρος του ∆.Σ. κ. Παναγιώτης Θωµόπουλος και ∆ιευθύνων Σύµβουλος κ. Χρήστος Μεγάλου.
Το ∆.Σ. εξέλεξε ως νέο µη εκτελεστικό µέλος τον κ. Νικόλαο Καραµούζη µε θητεία ίση µε το υπόλοιπο της θητείας των παραιτηθέντων µελών. Στη συνέχεια το ∆.Σ. συγκροτήθηκε σε σώµα ορίζοντας τον κ. Νικόλαο Καραµούζη ως Πρόεδρό του και όρισε στη θέση του ∆ιευθύνοντος Συµβούλου τον µέχρι σήµερα Ανώτατο Γενικό ∆ιευθυντή κ. Φωκίωνα Καραβία.
H σύνθεση του ∆.Σ. παραµένει αµετάβλητη και έχει ως εξής:
1. Νικόλαος Καραµούζης, Πρόεδρος, µη εκτελεστικό µέλος
2. Σπυρίδων Λορεντζιάδης, Αντιπρόεδρος, ανεξάρτητο µη εκτελεστικό µέλος
3. Φωκίων Καραβίας, ∆ιευθύνων Σύµβουλος, εκτελεστικό µέλος
4. Jon Steven Haick, ανεξάρτητο µη εκτελεστικό µέλος
5. Bradley Paul Martin, ανεξάρτητο µη εκτελεστικό µέλος
6. Josh Seegopaul, ανεξάρτητο µη εκτελεστικό µέλος
7. Wade Sebastian Burton, µη εκτελεστικό µέλος
8. Γεώργιος Χρυσικός, µη εκτελεστικό µέλος
9. ∆ηµήτριος Γεωργούτσος, µη εκτελεστικό µέλος, εκπρόσωπος του Ελληνικού ∆ηµοσίου σύµφωνα µε το Ν. 3723/2008
10. Kenneth Howard Prince – Wright, µη εκτελεστικό µέλος, εκπρόσωπος του Ταµείου Χρηµατοπιστωτικής Σταθερότητας σύµφωνα µε το Ν. 3864/2010.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

ΣΧΟΛΙΑ

Η δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Συνέντευξη βόμβα του καθηγητή Ιωαννίδη στη «δημοκρατία» του Σαββάτου

Σε μια αποκαλυπτική συνέντευξη στην εφημερίδα «δημοκρατία» του Σαββάτου ο διακεκριμένος καθηγητής Παθολογίας, Έρευνας και Πολιτικής Υγείας και Στατιστικής στο Πανεπιστήμιο Στάνφορντ Ιωάννης Ιωαννίδης...

Φαιδρή δήλωση της Προέδρου Κατερίνας Σακελλαροπούλου που υποβαθμίζει τον εθνικό κίνδυνο

«Δυσάρεστη η εξέλιξη στα ελληνοτουρκικά, αλλά η πανδημία είναι το μεγάλο πρόβλημα» Μια φαιδρή όσο και απίστευτη δήλωση έκανε χθες η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα...

Κατάρρευση μισθών εν μέσω πανδημίας καταγράφει η ΓΣΕΕ

Αυξήθηκαν από το 1% στο 12% οι εργαζόμενοι με αποδοχές έως 200 ευρώ! Το 31% το δεύτερο τρίμηνο έλαβε λιγότερα από 650 ευρώ μεικτά Τη...

Μια ανάσα από το Καστελόριζο το «Oruc Reis», παραβιάζει χωρίς αντίδραση την υφαλοκρηπίδα μας

Συνεχίζουν οι Τούρκοι το... μαρτύριο της σταγόνας, έχοντας στο στόχαστρο την εθνική μας κυριαρχία και τα κυριαρχικά μας δικαιώματα σε Ανατολική Μεσόγειο και Αιγαίο....

Στη φυλακή η ηγετική ομάδα της Χρυσής Αυγής

Αυλαία χθες στην πολύκροτη δίκη. Αναστολή με όρους και εγγυοδοσία για πέντε πρώην βουλευτές. Σε λυγμούς ξέσπασε η Μάγδα Φύσσα Χειροπέδες στην πλειονότητα των καταδικασμένων...