Τρίτη, 2 Μαρτίου 2021

Αλλοθι από Βερνίκο στις offshore εταιρίες

Προκλητικός εμφανίστηκε για μία ακόμα φορά ο νέος υφυπουργός Ναυτιλίας και Αιγαίου Γιώργος Βερνίκος, ο οποίος ούτε λίγο ούτε πολύ υποστήριξε ότι ουδέν μεμπτόν υπάρχει σχετικά με το γεγονός ότι διαθέτει εξωχώρια (offshore) εταιρία. Αν μάλιστα δεν είχε προηγηθεί ο Γιώργος Βουλγαράκης, τότε σίγουρα ο κ. Βερνίκος θα ήταν εκείνος που θα έλεγε πρώτος ότι «το νόμιμο είναι και ηθικό»!

«Και ελληνική σημαία μπορείς να έχεις στα πλοία σου και offshore εταιρίες μπορείς να έχεις, η εμπειρία αυτή είναι 200 ετών, μπορώ να σας πω, από την πλευρά της ελληνικής ναυτιλίας» είπε ο κ. Βερνίκος σε ραδιοφωνική του συνέντευξη. Αυτή είναι μάλιστα η δεύτερη συνέντευξη που έδωσε μέσα σε τέσσερις ημέρες και ενώ ο Αντώνης Σαμαράς είχε ζητήσει από τα μέλη της κυβέρνησής του να αποφεύγουν τις εμφανίσεις σε ΜΜΕ.

Στην πρώτη του εμφάνιση είχε προσπαθήσει να δικαιολογήσει γιατί με νομικές παρεμβάσεις δεν έχει πληρώσει ακόμη το πρόστιμο των 200.000 ευρώ που του έχει επιβάλει από το 2009 η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς για διαδόσεις ψευδών ανακοινώσεων. «Εγώ αμφισβητώ το συγκεκριμένο πρόστιμο και έχει μπει κακώς. Είναι στο δικαστήριο για να διευκρινιστεί αυτό το πράγμα» είπε ο υφυπουργός Ναυτιλίας.

Ο κ. Βερνίκος προσπέρασε και με μια αδιαφορία -στα όρια της αλαζονείας- τις κατηγορίες που δέχεται σχετικά με τις offshore και το πρόστιμο. «Προσωπικά τις θεωρώ αυτονόητες και είμαι ψυχολογικά προετοιμασμένος. Οταν κάποιος ασκεί μια δραστηριότητα, μπορεί να συμβαίνουν τέτοια πράγματα» είπε χαρακτηριστικά. Προσπάθησε δε να δικαιολογηθεί λέγοντας ότι ήταν ένας «ενεργός επιχειρηματίας». «Εγώ είμαι ενεργός επιχειρηματίας και είναι ένα πείραμα, γιατί πράγματι πρώτη φορά ενεργός επιχειρηματίας αναλαμβάνει υπουργός».

Παράλληλα, ο εφοπλιστής τού «Εδώ Πολυτεχνείο» έχει φροντίσει ήδη από την πρώτη ημέρα ανάληψης των καθηκόντων του να αποθεώσει τον Ευάγγελο Βενιζέλο, χαρακτηρίζοντάς τον «παιδί-θαύμα» και «πολύ ικανό πολιτικό ον». Δεν ξεχνάει άλλωστε σε ποιον οφείλει την υπουργοποίησή του…

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ