Σάββατο, 23 Ιανουαρίου 2021

Άμεσα μέτρα για τα σκουπίδια στον Πύργο

Τη λήψη άμεσων μέτρων ζητά με επιστολή του από το δήμο Πύργου και την περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας ο γενικός γραμματέας Δημόσιας Υγείας Ιωάννης Μπασκόζος, προκειμένου να αντιμετωπισθεί η κατάσταση που έχει δημιουργηθεί στην πόλη του Πύργου από τη μη αποκομιδή αστικών αποβλήτων τις τελευταίες εβδομάδες.

Ειδικότερα, ο Ιωάννης Μπασκόζος, ζητά άμεσα να προχωρήσουν στην αποκομιδή αστικών αποβλήτων, εφαρμόζοντας πιστά την ισχύουσα νομοθεσία, στην άμεση αποκομιδή των αστικών αποβλήτων από νοσοκομεία, κέντρα υγείας, παιδικούς σταθμούς, σχολεία, γηροκομεία και καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος, στη χρήση όλων των ενδεδειγμένων μέτρων ατομικής προστασίας των εργαζομένων στις υπηρεσίες καθαριότητας και στην επίδειξη ιδιαίτερης προσοχής από τον πληθυσμό κατά την επαφή με αδέσποτα ή και οικόσιτα ζώα (σκυλιά, γάτες, τρωκτικά), τα οποία μπορεί να είναι φορείς μετάδοσης μικροβίων προς τον άνθρωπο. Επίσης, η γενική γραμματεία Δημόσιας Υγείας επισημαίνει την ανάγκη για ελεγχόμενη επιτόπια απολύμανση των αποβλήτων, χωρίς τη δημιουργία καταλοίπων και ζητά από τις αρμόδιες αρχές να προβούν σε όλες τις απαιτούμενες ενέργειες και να παράσχουν σχετική ενημέρωση.

{{-PCOUNT-}}4{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ