Πέμπτη, 26 Νοεμβρίου 2020

Αμόκ Παπανδρέου

Χρόνος ανάγνωσης: < 1 λεπτό

Με παραλήρημα κατηγοριών εναντίον της αντιπολίτευσης και ιδιαίτερα της Ν.Δ. και του Αντώνη Σαμαρά, χωρίς να τον κατονομάσει, επιχείρησε χθες, μιλώντας στην Κ.Ο. του ΠΑΣΟΚ, ο Γ. Παπανδρέου να δημιουργήσει «καπνό» για να καλύψει τα λάθη του και την απομυθοποίηση του πολυδιαφημισμένου πακέτου διάσωσης. Παράλληλα προσπάθησε να καλοπιάσει τους βουλευτές του κολακεύοντάς τους για το «πατριωτικό καθήκον» που επέδειξαν…

«Εμείς κάνουμε το καθήκον μας και αφήνουμε σε άλλους τη φιλοδοξία να γίνουν πρωθυπουργοί πάση θυσία, έστω και αν γίνουν πρωθυπουργοί μιας Ελλάδας της δραχμής, εξαθλιωμένης και χρεοκοπημένης» ισχυρίστηκε, κατηγορώντας την αντιπολίτευση για μικροκομματικές σκοπιμότητες, αλλά και λοιδορία, λάσπη και αμφισβήτηση του πατριωτισμού της κυβέρνησης… «Διέπρεψαν στο να ασκούν μηδενιστική κριτική για το πώς εμείς σβήνουμε τη φωτιά που αυτοί προκάλεσαν. Ή, ακόμα χειρότερα, στο να ρίχνουν λάδι στη φωτιά, που εμείς σβήναμε, ποντάροντας στην αποτυχία» πρόσθεσε μιλώντας για δήθεν προτροπή προς το απονενοημένο διάβημα της χρεοκοπίας. «Πορεύονται με γνώμονα δημοσκοπήσεις, όταν παίζεται η τύχη της χώρας κορόνα γράμματα. Τι να κάνω τα εκλογικά ποσοστά όταν η χώρα μου έχει δυστυχήσει;» αναρωτήθηκε σημειώνοντας ότι «αυτή τη στιγμή δεν θα μπορούσαμε να πληρώσουμε μισθούς και συντάξεις». Εδωσε δε τα εύσημα στον ελληνικό λαό, αλλά και στους βουλευτές του ΠΑΣΟΚ, που «αγνόησαν τις λοιδορίες και τίμησαν τον όρκο τους να υπηρετούν το δημόσιο συμφέρον», όπως είπε. Επανέλαβε πάντως ότι η κυβέρνηση προχωρά με… «όσους θέλουν και μπορούν».

Αναφερόμενος στις «επιτυχίες» της κυβέρνησης (που μόνο αυτός βλέπει…) στη Σύνοδο Κορυφής ο πρωθυπουργός είπε ότι δεν της χαρίστηκαν αλλά υπήρξαν αποτέλεσμα διαπραγμάτευσης. Ευρισκόμενος στη δική του εικονική πραγματικότητα επιχείρησε δε να πείσει ότι η Ελλάδα οδηγεί την Ευρώπη στο να γίνει πιο πολιτική, διακρίνοντας ως και «ιδιότυπη καθιέρωση ευρωομολόγου», όπως «διάβασε» τη μείωση του επιτοκίου στον δανεισμό μας, αλλά και «κοινή διαχείριση του χρέους», μέσα από την ευελιξία του μηχανισμού στήριξης. Ο κ. Παπανδρέου αφού έκανε λόγο για «ιστορικές αποφάσεις» που ελήφθησαν στις Βρυξέλλες, παραδέχθηκε ότι δεν αποτελούν οριστική λύση, καθώς και ότι απαιτούν περαιτέρω ενίσχυση και επεξεργασία, στην οποία απέδιδαν αργότερα κυβερνητικές πηγές την αναβολή των συναντήσεών του με τους πολιτικούς αρχηγούς.

Φοίβος Κλαυδιανός


Μιχελάκης: Ο Παπανδρέου ψεύδεται και βρίζει για να διασωθεί ο ίδιος από την κατάρρευση

«Ο κόσμος κουράστηκε να ακούει παραληρήματα του κ. Παπανδρέου. Αφού οδήγησε τη χώρα στα όρια της κατάρρευσης, ψεύδεται και βρίζει για να διασωθεί ο ίδιος από την κατάρρευση». Αυτό τόνισε σε δήλωσή του ο εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας Γιάννης Μιχελάκης.

Επίσης ο κ. Μιχελάκης επισήμανε ότι ο κ. Παπανδρέου ήταν αυτός που:

-Πρωτοστατούσε σε κινητοποιήσεις για να μην αλλάξει τίποτα.

-Αποχωρούσε από τη Βουλή και ηγείτο των διαδηλώσεων εναντίον της ασφαλιστικής μεταρρύθμισης.

-Εκλεινε το λιμάνι του Πειραιά μαζί με αγρότες που είχαν έρθει για να διαδηλώσουν στο κέντρο της Αθήνας.

-Υπονόμευε μέσα και έξω από τη Βουλή την προώθηση των αποκρατικοποιήσεων.

-Εβαζε φραγμούς στο επενδυτικό ενδιαφέρον δεσμευόμενος ότι, ως κυβέρνηση, θα ξανααγόραζε την Ολυμπιακή και τις μετοχές του ΟΤΕ, ενώ θα καταργούσε τη συμφωνία με την COSCO στο λιμάνι του Πειραιά.

-Υποσχόταν στους πάντες τα πάντα, έλεγε «όχι» σε κάθε μεταρρύθμιση και εξαπατούσε τους Ελληνες με το «λεφτά υπάρχουν».


Ο προκλητικά αδιάφορος Γιώργος δεν φέρνει στο υπουργικό το θέμα των ταξί

Τόσο ενδιαφέρεται για τα προβλήματα του τόπου και της κοινωνίας ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου που γέμισε την ατζέντα του σημερινού Υπουργικού με θέματα εκτός από αυτό που είναι εδώ και είκοσι ημέρες πρώτης προτεραιότητας για επίλυση. Το θέμα των ταξί. Ο κ. Παπανδρέου, για δεύτερο σερί Υπουργικό Συμβούλιο, συνεχίζει τα μετέωρα βήματά του που οδηγούν την Ελλάδα στο χάος, στηρίζοντας πότε τη μία άποψη και πότε την άλλη, μην τολμώντας να διαταράξει τις ήδη εύθραυστες ισορροπίες. Οσο για τον υπουργό Μεταφορών Γιάννη Ραγκούση, μετρά τις πληγές στο προφίλ του μετά τα συντροφικά μαχαιρώματα που δέχτηκε στο ΚΤΕ Μεταφορών του ΠΑΣΟΚ, συνεχίζοντας παράλληλα την επίδειξη αδιαλλαξίας και ρίχνοντας λάδι στη φωτιά, με τη φράση “δεν αλλάζει τίποτα”.

Την ίδια ώρα, η Ν.Δ., μέσω του εκπροσώπου της Γιάννη Μιχελάκη, ζητεί από τον κ. Παπανδρέου έστω και αυτήν την ώρα να προσγειωθεί στην πραγματικότητα και «να εγκαταλείψει τον ρόλο του ξένου και ανεύθυνου παρατηρητή και να δρομολογήσει τη μόνη λύση: απελευθέρωση του επαγγέλματος με τους κανόνες που ισχύουν σε όλες τις χώρες της Ευρώπης». Παράλληλα κάνει για άλλη μια φορά έκκληση στους οδηγούς ταξί να μην προχωρήσουν σε αποκλεισμούς αεροδρομίων, λιμανιών και οδικών αξόνων, αντιπαρατάσσοντας «υπευθυνότητα στην ανευθυνότητα της κυβέρνησης». Σχολιάζοντας τη στάση του υπουργού στο ΚΤΕ, αλλά και τη «βεντέτα» του με τον κ. Ρέππα, ο κ. Μιχελάκης τον κατηγόρησε για «κυνική ομολογία ιδιοκτησιακής αντίληψης των δομών του κράτους» που «επιβεβαιώνει ότι η κυβέρνηση αποτελείται από αυτόνομα τσιφλίκια χωρίς συντονισμό, συνέχεια και συνέπεια».

Η κυβέρνηση, πάντως, μισοκάλυψε χθες τον κ. Ραγκούση, με τον πρωθυπουργό να παρεμβαίνει στο θέμα επιχειρώντας μία «ισορροπία τρόμου». Ο κ. Παπανδρέου εμφανίστηκε να λέει κάθε φορά ό,τι ήθελε να ακούσει το εκάστοτε ακροατήριό του. Μιλώντας στην Κ.Ο. του ΠΑΣΟΚ, τάχθηκε υπέρ της απελευθέρωσης του επαγγέλματος «με κανόνες», στέλνοντας όμως το μήνυμα της ανάγκης για «διάλογο χωρίς προκαταλήψεις» στον υπουργό του.

Οταν όμως τον σταμάτησε στον διάδρομο η Τόνια Αντωνίου για να του πει ότι «δεν μπορεί να αλλάζει μία κυβερνητική απόφαση» βάζοντας «απέναντι» μία κοινωνική ομάδα και πως «αυτά πρέπει να λύνονται από κάτω» και όχι να φτάνουν στον ίδιο, εκείνος φέρεται να παραδέχθηκε ότι έγιναν λάθος χειρισμοί (!). Οτι «έχασε το timing» ως προς την παρουσίαση των προθέσεών του «βγάζοντας» τα ταξί στους δρόμους κατηγόρησε τον κ. Ραγκούση η Σοφία Γιαννακά.


Ο Ραγκούσης επιμένει και κάνει αστεία

Προκλητικός και χρησιμοποιώντας εξυπνακισμούς εμφανίστηκε χθες στη Βουλή, μιλώντας με δημοσιογράφους, ο υπουργός Υποδομών Γ. Ραγκούσης για το θέμα των ταξί. Δεν του έφτανε το απίστευτο μπάχαλο που έχει προκαλέσει, ζήτησε και τα ρέστα, τονίζοντας ότι οι ταξιτζήδες είναι σε μειονεκτική θέση, ενώ προσπάθησε με αστειάκια να διαφύγει της πραγματικότητας λέγοντας ότι «ο πρωθυπουργός θα πάει στη ΔΕΘ με ταξί». Πώς θα… φύγει δεν είπε!

«Ο πρωθυπουργός με τη δήλωσή του στην Κοινοβουλευτική Ομάδα ήταν ξεκάθαρος» υποστήριξε και πρόσθεσε η κυβέρνηση έχει σχέδιο, αλλά ο λόγος που δεν το δίνει στη δημοσιότητα είναι για να μην κατηγορηθεί ότι περνάει τις αλλαγές μέσα στο κατακαλόκαιρο. Προσδιόρισε χρονικά τη λύση του προβλήματος μέχρι τη ΔΕΘ και εμφανίστηκε αισιόδοξος ότι όταν το σχέδιο της κυβέρνησης δημοσιοποιηθεί, θα έχει τη στήριξη της κοινωνίας. Ωστόσο έριξε βόμβα όσον αφορά και τα υπόλοιπα κλειστά επαγγέλματα, λέγοντας πως η κυβέρνηση μπορεί να επανέλθει με νέες αλλαγές σε επαγγέλματα που έχουν ήδη ρυθμιστεί. «Η Ελλάδα δεν έχει τελειώσει ακόμα με το θέμα των κλειστών επαγγελμάτων. Ακόμα και με αυτά που θεωρούμε ότι έχουν ρυθμιστεί. Μετά το νέο πακέτο διάσωσης, αυτά που μας λέει η τρόικα πρέπει να τα κάνουμε χωρίς περιθώρια ελιγμών» είπε.

Γιώργος Λυκουρέντζος


Οι «κίτρινοι» ζητούν συνάντηση με τον Γιώργο και απειλούν με αγωγές τον Ραγκούση

Ούτε σήμερα θα ανάψουν τα «καπελάκια» τους οι «κίτρινοι», καθώς συνεχίζουν για ενδέκατη ημέρα την αποχή από τους δρόμους. Οι αυτοκινητιστές ζητούν συνάντηση με τον πρωθυπουργό, έναρξη «ειλικρινούς διαλόγου» με το υπουργείο Μεταφορών και προειδοποιούν ακόμη και με κατάθεση αγωγών σε περίπτωση που περάσει το «θέλω» του Ραγκούση. Αλλωστε, όπως εξηγούν, κάτι ανάλογο είχε γίνει και στην Ιρλανδία, με τα ταξί να είναι αυτά που τελικά δικαιώθηκαν.

«Ο Θεός να βάλει το χέρι του για να μη γίνουν επεισόδια» ανέφερε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος του συνδικάτου Θύμιος Λυμπερόπουλος, σηματοδοτώντας έτσι τη συνέχιση του αγώνα και καλώντας τις διοικήσεις των σωματείων να ρυθμίσουν τις κινητοποιήσεις των συναδέλφων ανά περιοχή «δείχνοντας ιδιαίτερη προσοχή και αποτρέποντας βίαιες ή κακόβουλες πράξεις». Οπως άλλωστε έχει προειδοποιήσει το ΣΑΤΑ δεν θα επιτρέψει να μεθοδευτεί η «δημιουργία μιας νέας Κερατέας», ενδεχόμενο στο οποίο -όπως εκτιμούν οι συνδικαλιστές- επενδύει η κυβέρνηση.

Ο πρωθυπουργός, μιλώντας στην Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΠΑΣΟΚ, κάλεσε τους αυτοκινητιστές σε διάλογο και κατάθεση προτάσεων χωρίς προκαταλήψεις. Το Συνδικάτο Αυτοκινητιστών Αττικής έκρινε πως οι δηλώσεις του πρωθυπουργού για το ζήτημα της απελευθέρωσης «είναι προς τη σωστή κατεύθυνση». Παρ’ όλα αυτά δεν φαίνονται να πείθονται πλήρως και τον καλούν «να προκαλέσει άμεσα και με πειστικό τρόπο την έναρξη ενός ειλικρινούς διαλόγου με το υπουργείο Μεταφορών και μέχρι να συμβεί αυτό και να πάρουμε γραπτές ή επίσημες δεσμεύσεις με το περίγραμμα του διαλόγου και το χρονοδιάγραμμα που θα τηρηθεί, η απεργία των αυτοκινητιστών ταξί θα συνεχίζεται με αμείωτο ρυθμό».

Τα σωματεία έχουν δώσει ραντεβού και πάλι σήμερα στην οδό Μάρνη, προκειμένου να καθοριστεί η περαιτέρω στάση τους. Μάλιστα, όπως όλα δείχνουν, αν ανοίξει ένα παραθυράκι με κατάθεση νέων προτάσεων για διάλογο από πλευράς της κυβέρνησης, οι αυτοκινητιστές φαίνονται πρόθυμοι να ξαναγυρίσουν στις πιάτσες. Πάντως η ομοσπονδία έχει ήδη βάλει δικηγόρους να ερευνήσουν όλα τα ενδεχόμενα και να καταθέσουν αγωγές εναντίον της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου Υποδομών, σε περίπτωση που περάσουν οι προτάσεις του Γιάννη Ραγκούση.

Νεκταρία Σταμούλη


Δικηγόροι κατά κυβέρνησης και Κομισιόν

Βολές κατά της κυβέρνησης αλλά και της Κομισιόν για το «δήθεν άνοιγμα του δικηγορικού επαγγέλματος» εξαπολύει με δήλωσή του ο πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου της Αθήνας Γιάννης Αδαμόπουλος.

Επισημαίνεται ότι πρόσφατα στάλθηκε από την Κομισιόν έγγραφο-βόμβα στον υπουργό Οικονομικών Ευ. Βενιζέλο, στο οποίο εκφράζονταν αμφιβολίες για το εάν πράγματι έχει ανοίξει το δικηγορικό επάγγελμα.

Οπως επισημαίνει ο κ. Αδαμόπουλος στη δήλωσή του, «ο νομοθέτης θέλησε τον δικηγόρο συμπράττοντα λειτουργό της Δικαιοσύνης και απέκλεισε τον δικηγόρο έμπορο ή επιχειρηματία, με ρητές και σαφείς σχετικές νομοθετικές, αλλά και συνταγματικές αναφορές».

Και συνεχίζει ο κ. Αδαμόπουλος στη δήλωσή του: «Στο πλαίσιο αυτό, η επίκληση επιχειρημάτων δήθεν “ανοίγματος” του επαγγέλματος, που λειτουργούν ισοπεδωτικά και παραγνωρίζουν την ιδιαίτερη φύση του δικηγορικού λειτουργήματος και την αυξημένη κατοχύρωσή του, δεν παρίσταται καθόλου πειστική και απέχει πόρρω από τη ρεαλιστική αντιμετώπιση των πραγματικών προβλημάτων που διαπιστώνονται στον κλάδο υπό την τρέχουσα οικονομική συγκυρία».

Την ίδια στιγμή, ο πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου της Αθήνας καλεί την κυβέρνηση «να αναλογιστεί τις ευθύνες της απέναντι στο δημοκρατικό μας πολίτευμα και στον Ελληνα πολίτη και να θέσει τέλος στις έξωθεν παρεμβάσεις που βάλλουν κατά των θεσμών, προσβάλλουν τον ίδιο τον πυρήνα της απονομής της Δικαιοσύνης και στόχο έχουν την υποβάθμιση της ποιότητας της δημοκρατίας μας».

Βάσω Παλαιού

{{-PCOUNT-}}41{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Σκληρή κόντρα Μητσοτάκη – Τσίπρα! «Μεγάλη» εκστρατεία ενημέρωσης εξήγγειλε ο πρωθυπουργός

Μέγα ζητούμενο η δίκαιη κατανομή των κονδυλίωνΜετωπική σύγκρουση, και μάλιστα... αναπάντεχη, είχαν στη Βουλή οι Κυριάκος Μητσοτάκης και Αλέξης Τσίπρας, με αφορμή το νομοσχέδιο...

Μειώθηκε το ιικό φορτίο στα λύματα Αθήνας – Θεσσαλονίκης! Προειδοποιεί ο πρύτανης του Πανεπιστημίου Αθηνών

Δεν συμβαίνει, όμως, το ίδιο σε άλλους περιφερειακούς νομούς, προειδοποιεί ο πρύτανης του Πανεπιστημίου ΑθηνώνΕικόνα από την πορεία της πανδημίας του κορονοϊού στη χώρα...

Παρέμβαση του αρχηγού του ΣΥΡΙΖΑ για δώρο Χριστουγέννων και ασθενέστερα νοικοκυριά

Να δοθεί ολόκληρο το δώρο των Χριστουγέννων στους εργαζομένους των επιχειρήσεων που πλήττονται από την πανδημία πρότεινε χθες από τη Βουλή ο Αλέξης Τσίπρας,...

26 συλλήψεις σε οίκο ανοχής στην Ομόνοια!

Η Αστυνομία επέβαλε πρόστιμα συνολικού ύψους 18.000 €!Έφοδο σε έναν οίκο ανοχής στην περιοχή της Ομόνοιας έκαναν το απόγευμα της Τρίτης άνδρες της Αστυνομίας,...

Στόχος των Ευρωπαίων η… σωτηρία των γιορτών!

Σταδιακή χαλάρωση των περιοριστικών μέτρων με στόχο να «διασωθούν» τα Χριστούγεννα. Ανοίγει τους ναούς η ΓαλλίαΕπιχείρηση «σώστε τα Χριστούγεννα» οργανώνεται στην Ευρώπη, όπου οι...