Παρασκευή, 22 Ιανουαρίου 2021

Αναγνωρίστηκαν δύο νέες ιαματικές πηγές!

Αλλες δύο πηγές αναγνωρίστηκαν ως ιαματικές, με απόφαση της υπουργού Τουρισμού Ελενας Κουντουρά, στο πλαίσιο της υλοποιούμενης εθνικής τουριστικής πολιτικής, η οποία έχει ως στόχο την ανάπτυξη των θεματικών μορφών τουρισμού και εν προκειμένω την ανάπτυξη του τουρισμού υγείας – ευεξίας και την ανάδειξη νέων ιαματικών προορισμών. Πρόκειται για τις ιαματικές πηγές της Κιβωτού Γρεβενών και της Παλαιοβράχας Μακρακώμης Φθιώτιδας.

Η Πηγή Κιβωτού του Δήμου Γρεβενών αναγνωρίζεται ως ιαματική για λουτροθεραπεία, με τρόπο χρήσεως τη λουτροθεραπεία και με ιαματικές ιδιότητες που ενδείκνυνται για ρευματικές παθήσεις, χρόνιους ρευματισμούς, ισχιαλγίες, οσφυαλγίες, καθώς και για παθήσεις του νευρικού συστήματος.

Επίσης, ως ιαματικός αναγνωρίζεται ο φυσικός πόρος Πηγή Παλαιοβράχας του Δήμου Μακρακώμης Φθιώτιδας με τρόπο χρήσεως τη λουτροθεραπεία και με ιαματικές ιδιότητες που ενδείκνυνται για νοσήματα μυοσκελετικού και νευρικού συστήματος, καθώς και για δερματικές παθήσεις. Να σημειωθεί ότι συνολικά έχουν αναγνωριστεί 45 πηγές που ανήκουν σε δήμους, ενώ η διαδικασία συνεχίζεται.

Υπενθυμίζεται ότι σύμφωνα με όσα είχε δηλώσει ο γ.γ. Τουριστικής Πολιτικής και Ανάπτυξης του υπουργείου Τουρισμού Γιώργος Τζιάλλας ως το τέλος του έτους αναμένεται επίσης η ολοκλήρωση της υπουργικής απόφασης για τις προδιαγραφές και τις προϋποθέσεις λειτουργίας των ιαματικών και θαλασσοθεραπευτικών κέντρων που αφορά την αδειοδότηση.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ