Δευτέρα, 19 Απρίλιος 2021

Ανακοινώσεις ανάσα από τον πρωθυπουργό στη Μυτιλήνη

Αφορολόγητο πετρέλαιο στους αγρότες, για τους παραγωγικούς σκοπούς, μέσα στον επόμενο χρόνο υποσχέθηκε ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς (που επέμεινε στο νέα Ελλάδα) από τη Μυτιλήνη, όπου πραγματοποίησε  ακόμη μια περιοδεία στο πλαίσιο των ευρωεκλογών.

Ο κ. Σαμαράς, μιλώντας σε κοινό που αποτελούσαν κυρίως αγρότες, υποστήριξε ότι μέσα στο 2015 θα λειτουργήσει η κάρτα πετρελαίου των αγροτών και όλοι οι αγρότες θα έχουν καταγεγραμμένα τα αγροτικά μηχανήματά τους και τις καλλιεργητικές ανάγκες του. Με αυτόν τον τρόπο θα παίρνουν αυτόματα αφορολόγητο πετρέλαιο για τους παραγωγικούς σκοπούς που χρησιμοποιούν τα μηχανήματά τους.

Ο πρωθυπουργός, όμως, υποσχέθηκε και πιο άμεσες ενισχύσεις, που σχετίζονται με το κόστος εργασίας. Συγκεκριμένα, ανέφερε:
– Μειώνουμε το κόστος που πληρώνουμε σήμερα στους μετανάστες εργάτες, δηλαδή τους ξένους εργάτες που απασχολούνται νόμιμα σε αγροτικές εργασίες ως εποχιακοί.
– Μειώνεται πολύ κάτω από το μισό το κόστος της βίζας που πληρώνουν στα ελληνικά προξενεία του εξωτερικού.
– Μειώνεται πολύ η ασφάλισή τους. Στην αρχή στα δύο τρίτα και λίγο αργότερα κάτω από το μισό. Δηλαδή, τελικά θα ασφαλίζονται μόνο για υγεία, όχι για σύνταξη!
– Από την 1η Ιουλίου το κόστος των νόμιμων ξένων εποχιακών εργατών πέφτει πολύ κάτω από το μισό.
– Και τέλος, δημιουργείται μια ευελιξία, ώστε να καταβάλλονται εισφορές για τα πραγματικά μεροκάματά τους. Κι όχι προκαταβολικά για τρεις μήνες, όσο κι αν δουλέψουν στο μεταξύ.

Νωρίτερα, ο κ. Σαμαράς επισκέφθηκε το Λιμενικό Σώμα και το κλιμάκιο της FRONTEX και προανήγγειλε ότι τον Ιούνιο θα υπάρξει Σύνοδος Κορυφής, που θα έχει ως κεντρικό θέμα την παράνομη μετανάστευση. Οπως τόνισε, απαιτείται μια συνολική ευρωπαϊκή πολιτική, που εκτός των άλλων θα τιμωρεί τα παράνομα αυτά κυκλώματα που μετακινούν φτωχούς ανθρώπους από κάθε σημείο του κόσμου.
Παράλληλα, ο πρωθυπουργός συνεχάρη τους λιμενικούς που αγωνίζονται με αυτοθυσία και μέσα σε ενάμισι χρόνο έχουν σώσει τη ζωή σε 4.000 ανθρώπους.

Νίκος Ελευθερόγλου

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ