Σάββατο, 31 Οκτωβρίου 2020

Ανασχηματισμός στο επικοινωνιακό επιτελείο της ΝΔ

Χρόνος ανάγνωσης: < 1 λεπτό

Η αναβάθμιση του Μπάμπη Παπαπαναγιώτου, η έλευση στην Πειραιώς του τακτικού συνομιλητή του προέδρου Θανάση Μαυρίδη, οι «παλιοί» που παραμένουν, αλλά αγωνιούν, και το μεγάλο στοίχημα να πειστεί ο λαός

Από τον
Φίλιππο Πανταζή

Τρόπους για την πιο άμεση και προσιτή διάδοση του «γαλάζιου» αφηγήματος στην κοινωνία αναζητεί ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Πεποίθηση του προέδρου της Ν.Δ. είναι ότι η χώρα θα οδηγηθεί σε πρόωρες εκλογές, αλλά πιο αργά από ό,τι αρχικά εκτιμούσαν στο «γαλάζιο» επιτελείο, που τώρα τις τοποθετούν στις αρχές φθινοπώρου του 2018.

Συνεπώς, η Νέα Δημοκρατία έχει μπροστά της μια μάχη τουλάχιστον ενός έτους για να πετύχει τον στόχο της, που δεν είναι άλλος από την αυτοδυναμία στις επόμενες εκλογές. Στο πλαίσιο αυτό μπαίνει μπροστά ο σχεδιασμός για την ενίσχυση της επικοινωνιακής ομάδας, μεταξύ άλλων με την αναβάθμιση του δημοσιογράφου Μπάμπη Παπαπαναγιώτου, ο οποίος εδώ και έναν χρόνο περίπου δίνει το «παρών» στην Πειραιώς, κάνοντας σεμινάρια εμφάνισης στα ΜΜΕ (media training) σε «γαλάζια» στελέχη και βουλευτές. Τελευταίο αυτό που έγινε την περασμένη Τετάρτη το πρωί, με αντικείμενο την προωθούμενη μεταρρύθμιση στην Παιδεία από τον Κώστα Γαβρόγλου. Ταυτόχρονα, στο «παιχνίδι» σχεδιάζεται να μπει και ακόμη ένας δημοσιογράφος, ο Θανάσης Μαυρίδης, ο οποίος είναι ούτως ή άλλως τακτικός συνομιλητής του κ. Μητσοτάκη και που επίσης θα προσφέρει επικοινωνιακές συμβουλές σε επιλεγμένα στελέχη τα οποία θέλει να αναδείξει το κόμμα στα ΜΜΕ.

Παραμένουν στο πόστο τους ο συντονιστής στρατηγικού σχεδιασμού και της επικοινωνιακής ομάδας της Ν.Δ. Τάκης Θεοδωρικάκος, ο διευθυντής του γραφείου Τύπου Μακάριος Λαζαρίδης (ο οποίος θα πολιτευτεί στην ιδιαίτερη πατρίδα του, την Καβάλα), καθώς και η αναπληρώτριά του Κύρα Κάπη. Σταθερή, επίσης, είναι η σύνθεση του πρωινού καφέ στα κεντρικά γραφεία της Ν.Δ., υπό τον Κυριάκο Μητσοτάκη. Σε αυτόν συμμετέχουν ο Τάκης Θεοδωρικάκος, ο Μακάριος Λαζαρίδης, ο σύμβουλος του προέδρου Γιώργος Μυλωνάκης, ο δικηγόρος και ανιψιός του κ. Μητσοτάκη Γρηγόρης Δημητριάδης, ο Θωμάς Βαρβιτσιώτης, ο γραμματέας στρατηγικού σχεδιασμού και επικοινωνίας της Ν.Δ. Χρήστος Ταραντίλης, ο εκπρόσωπος του κόμματος Βασίλης Κικίλιας και ο επικοινωνιολόγος Ευτύχης Βαρδουλάκης. Υπενθυμίζεται ότι πριν από έναν χρόνο ο πρόεδρος της Ν.Δ. είχε προσθέσει στο επικοινωνιακό επιτελείο του κόμματος δύο νέα πρόσωπα, ως αναπληρωτές εκπροσώπους, τον Κωνσταντίνο Κυρανάκη και τη Σοφία Ζαχαράκη, αναζητώντας το «φρέσκο» και άφθαρτο στην προβολή του λόγου της Ν.Δ. στην κοινωνία. Πάντως, η προτροπή του Κυριάκου Μητσοτάκη για αποτελεσματικότερη επικοινωνία απευθύνεται στο σύνολο των «γαλάζιων» στελεχών, όπως αποτυπώθηκε και στην παρέμβασή του προς τους τομεάρχες του κόμματος εντός της εβδομάδας. Τους έκρουσε, μάλιστα, τον κώδωνα του κινδύνου, προκειμένου να μην παρασυρθούν στην αντιπαράθεση με βάση τους κυβερνητικούς όρους, αλλά να καθορίσουν οι ίδιοι την πολιτική ατζέντα.

«Την καθορίζουμε εμείς με όρους ουσίας. Δεν θα ρίξουμε νερό στον μύλο όσων θέλουν να ξεπλύνουν τις αποτυχίες τους με ένταση και πόλωση. Θα μιλήσουμε για τα πραγματικά προβλήματα των πολιτών. Θα μιλήσουμε για το μέλλον και όχι για το παρελθόν» σημείωσε, λίγες μέρες πριν από την άνοδό του στη Θεσσαλονίκη για τη ΔΕΘ. Στο πλαίσιο αυτό, η τακτική που θα ακολουθηθεί τις επόμενες μέρες θα κινηθεί σε δύο επίπεδα. Αφενός, με σκληρή κριτική προς την κυβέρνηση σε όλα τα επίπεδα και δη στα θέματα καθημερινότητας («είναι θεσμική μας υποχρέωση» λένε στην Πειραιώς) και, αφετέρου, με την ξεδίπλωση πτυχών του κυβερνητικού σχεδίου της Ν.Δ., σε συνδυασμό με μια μετριοπαθή ρητορική και μηνύματα με ισχυρή δόση αισιοδοξίας.Το στίγμα της πολιτικής του ο κ. Μητσοτάκης το έδωσε με τις τελευταίες δημόσιες παρεμβάσεις του και συνοψίζεται, όπως σημειώνει συνεργάτης του, στη φράση «θέλω να δώσω προοπτική και ελπίδα στα παιδιά που γεννήθηκαν στον 21ο αιώνα, όχι να διχάζω τους Ελληνες ανοίγοντας τις πληγές του 20ού αιώνα».

Ο πρόεδρος της Ν.Δ., με αφορμή και τις τελευταίες κυβερνητικές πρωτοβουλίες, διαπιστώνει ότι η κυβέρνηση επιχειρεί να αποπροσανατολίσει την κοινή γνώμη από τα πραγματικά προβλήματα, «ρίχνοντας την μπάλα στην εξέδρα». Είναι εμφανές, σχολιάζουν στην αξιωματική αντιπολίτευση, ότι «το Μέγαρο Μαξίμου αναζητεί εναγωνίως τρόπους να φύγουν τα φώτα της δημοσιότητας από την υπέρμετρη φορολογία, τις μειώσεις των συντάξεων, καθώς και τα προβλήματα σε Υγεία και Παιδεία. Εμείς, όμως, δεν πρόκειται να το επιτρέψουμε».

Συναντήσεις Κυριάκου με επιτυχόντες των πανελλαδικών και νέες μητέρες

Υπό αυτό το πρίσμα, ο κ. Μητσοτάκης θα έχει την προσεχή Τρίτη συνάντηση στο βιβλιοπωλείο – χώρο εκδηλώσεων Free Thinking Zone, επί της οδού Σκουφά, με επιτυχόντες των πρόσφατων πανελλαδικών εξετάσεων για τα ΑΕΙ και ΤΕΙ, ενώ προγραμματίζει προσεχώς να συμμετέχει σε άλλη μια εκδήλωση-συζήτηση, αυτήν τη φορά με νέες μητέρες.

Για την ομιλία του στη ΔΕΘ, ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης δέχεται διάφορες εισηγήσεις, αν και, όπως συνηθίζει σε τόσο σημαντικές παρεμβάσεις, σε μεγάλο βαθμό την προετοιμάζει ο ίδιος. Στο επίκεντρό του στη Θεσσαλονίκη, σύμφωνα με πληροφορίες, θα βρεθούν οι νέοι και οι μετριοπαθείς πολίτες, τους οποίους ο κ. Μητσοτάκης θεωρεί τη μεγάλη πλειοψηφία του ελληνικού λαού που θα κρίνει και τις επόμενες εκλογές.

«Η προσπάθεια της κυβέρνησης να κάνει το άσπρο μαύρο, δυστυχώς γι’ αυτήν, δεν πείθει. Αντιθέτως, προκαλεί μεγάλη ενόχληση στην πλειοψηφία των μετριοπαθών και μη φανατικών ψηφοφόρων. Η Ν.Δ. σε αυτούς απευθύνεται και αυτών την εμπιστοσύνη κερδίζει μέρα με τη μέρα» αναφέρουν κομματικές πηγές.
Ακόμη ένα ισχυρό μήνυμα που θα θελήσει να περάσει από τη βόρεια Ελλάδα ο Κυριάκος Μητσοτάκης είναι αυτό της ανάγκης προσέλκυσης επενδύσεων, μέσω της συνάντησης που αναμένεται να έχει με εκπροσώπους εργαζομένων από τις Σκουριές. «Η παράσταση “ο ΣΥΡΙΖΑ φιλικός προς τις επενδύσεις” μετατρέπεται σε θέατρο του παραλόγου που δυσφημεί τη χώρα διεθνώς και θέτει σε κίνδυνο χιλιάδες θέσεις εργασίας» ανέφερε σε πρόσφατη ανακοίνωση η Ν.Δ., κατηγορώντας την κυβέρνηση ότι έχει κηρύξει πόλεμο στην πιο μεγάλη, άμεση ξένη επένδυση στη χώρα για τους δικούς της ιδεοληπτικούς λόγους. Για την προετοιμασία της παρουσίας του στην 82η ΔΕΘ ο πρόεδρος της Ν.Δ. θα επισκεφθεί αύριο τη συμπρωτεύουσα και θα έχει συνάντηση με τους εκπροσώπους των τοπικών παραγωγικών φορέων.

{{-PCOUNT-}}14{{-PCOUNT-}}

ΣΧΟΛΙΑ

Η δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Μαύρη προπαγάνδα! Το Μαξίμου δίνει… γραμμή σε ΜΜΕ

Τις κυβερνητικές εντολές δημοσίευσαν (κατά λάθος) ιστοσελίδες, φανερώνοντας τα σκοτεινά μυστικά της ενημέρωσης Μια του κλέφτη, δυο του κλέφτη, τρεις και την κακή του ώρα»....

Κατάργηση οκταώρου και υπερωρίες χωρίς αμοιβή!

«Βόμβα» στα εργασιακά φέρνει το νομοσχέδιο που θεσμοθετεί τη δεκάωρη εργασία. Θα δίνονται γονικές άδειες και στον πατέρα Σαρωτικές αλλαγές στα εργασιακά φέρνει η κυβέρνηση...

Οι παρελάσεις Ελλήνων απαγορεύονται, αλλά οι Ιρακινοί μπορούν να διαδηλώνουν ελεύθερα

Απίστευτο! Οι ισλαμιστές μπορούν να κάνουν συγκεντρώσεις τη στιγμή που οι παρελάσεις είναι παράνομες! Απίστευτο και όμως... ελληνικό! Ανήμερα την 28η Οκτωβρίου δεκάδες πολίτες με...

Άνοιξε ο δρόμος για συνάντηση Μητσοτάκη – Πούτιν στη Μόσχα

Αποκάλυψη του Ν. Δένδια στους εκπροσώπους των κομμάτων, τους οποίους ενημέρωσε για τα εθνικά θέματα Επίσκεψη του Κυριάκου Μητσοτάκη στη Μόσχα δρομολογείται για το προσεχές...

Οι ναρκέμποροι του «Noor 1» αποφυλακίζονται – Το Εφετείο «έσπασε» τα ισόβια

Ρεπορτάζ Βασίλης Τζήμτσος Μετέφεραν τη μεγαλύτερη ποσότητα ηρωίνης στην Ευρώπη, συνολικά 2,1 τόνους της λευκής σκόνης που θα σκόρπιζε τον θάνατο, όμως σε λίγο θα...