Τετάρτη, 14 Απρίλιος 2021

Αναβλήθηκε η δίκη του Αλεξ Ρόντου

Στις 23 Νοεμβρίου αναμένεται να ξεκινήσει η δίκη που αφορά τις παράνομες χρηματοδοτήσεις της ΜΚΟ «Διεθνές Κέντρο Αποναρκοθέτησης», λόγω κωλύματος στο πρόσωπο κατηγορούμενου

Αναβολή Για τις 23 Νοεμβρίου έλαβε η δίκη που αφορά τις παράνομες χρηματοδοτήσεις της ΜΚΟ «Διεθνές Κέντρο Αποναρκοθέτησης», λόγω κωλύματος στο πρόσωπο κατηγορούμενου.

Συγκεκριμένα, η υπόθεση αναβλήθηκε Ύστερ από αίτημα ενός εκ των κατηγορουμένων λόγω οικογενειακού προβλήματος υγείας.

Στο εδώλιο του Τριμελούς Εφετείου εκτός από το δημοσιογράφο Κων.Τζεβελέκο, το φερόμενο ιδρυτή της ΜΚΟ, κάθονται 7 ακόμα πρόσωπα. Μεταξύ αυτών ο άλλοτε στενός συνεργάτης του πρώην πρωθυπουργού Γιώργου Παπανδρέου, Άλεξ Ρόντος, ως επικεφαλής της Υπηρεσίας Διεθνούς Αναπτυξιακής Συνεργασίας (ΥΔΑΣ) την επίμαχη περίοδο, ο οποίος ήταν και παρόν σήμερα στη δικαστική αίθουσα.

Κατηγορούμενοι είναι επίσης  οι πρέσβεις Νικ. Τσαμαδός και Νικ. Μπάζας, τρεις πρώην  υπάλληλοι του ΥΠΕΞ, καθώς και η σύζυγός του Τζεβελέκου, Μαρία-Αναστασία Μακρυνιώτη.

Οι κατηγορίες

Οι κατηγορούμενοι  αντιμετωπίζουν βαριές κατηγορίες σχετικά με τη διαχείριση  κονδυλίων  ύψους περίπου 9 εκατ. ευρώ που εισέπραξε η Οργάνωση  την περίοδο 2000-2004 για την αποναρκοθέτηση σε Βοσνία, Ιράκ και Λίβανο. Τα κονδύλια σύμφωνα με το παραπεμπτικό βούλευμα, διατέθηκαν  χωρίς  να πληρούνται οι προϋποθέσεις που θέτει ο νόμος και χωρίς καμία οικονομική συμμετοχή της ίδιας της ΜΚΟ, κατά παράβαση της σχετικής νομοθεσίας.

Συγκεκριμένα, καλούνται να λογοδοτήσουν για το αδίκημα της απάτης από κοινού κατ’ εξακολούθηση, με σκοπό να προσποριστούν παράνομο περιουσιακό όφελος, προκαλώντας ζημιά σε βάρος του Δημοσίου ιδιαίτερα μεγάλης αξίας.

Οι έξι κατηγορούμενοι, πλην του Κ. Τζεβελέκου και της συζύγου του, είναι επίσης αντιμέτωποι με τις κατηγορίες της ψευδούς βεβαίωσης από κοινού και κατά μόνας κατ’ εξακολούθηση, καθώς και της απιστίας στην υπηρεσία.

Ο ιδρυτής και πρόεδρος της ΜΚΟ,Κωνσταντίνος Τζεβελέκος αντιμετωπίζει κατηγορία για άμεση συνέργεια στις παραπάνω δύο πράξεις, ενώ βαρύνεται και με τις κατηγορίες της νομιμοποίησης εσόδων από παράνομη δραστηριότητα όπως και η σύζυγος του, αλλά και της οπλοκατοχής.

Όσον αφορά στον  πρέσβη Νικόλαο Μπάζα, κατηγορείται επιπλέον και για πλαστογραφία μετά χρήσης κατ’ εξακολούθηση.

Πηγή:news247

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ