Σάββατο, 10 Απρίλιος 2021

Αναζητείται στέγη για τα ΚΕΦ

Στους υπερχρεωμένους δήμους της χώρας «πετάει το μπαλάκι» το υπουργείο Οικονομικών για να βρουν χώρους στέγασης αλλά και τα απαραίτητα χρήματα για τη λειτουργία των Κέντρων Εξυπηρέτησης Φορολογουμένων (ΚΕΦ), στα οποία θα μεταβιβαστεί μέρος των αρμοδιοτήτων των εφοριών που βάζουν λουκέτο.

Με εγκύκλιο το υπουργείο δίνει το «πράσινο φως» για τη δημιουργία ΚΕΦ σε 34 δήμους της χώρας, υπό την προϋπόθεση ότι θα διατεθούν οι κατάλληλοι χώροι στέγασής τους και θα αναληφθεί το πλήρες κόστος λειτουργίας τους από τους δήμους. Το κόστος μισθοδοσίας των υπαλλήλων που θα εργάζονται σε αυτά παραμένει στο υπουργείο Οικονομικών.

Σύμφωνα με όσα αναφέρονται στην εγκύκλιο, ΚΕΦ μπορεί να δημιουργηθούν στους δήμους Ναυπακτίας, Ερμιονίδας Μεγαλόπολης, Δυτικής Αχαΐας, Κάτω Νευροκοπίου, Σουφλίου, Μαντουδίου – Λίμνης – Αγίας Αννας, Ανδρίτσαινας – Κρεστένων, Μινώα – Πεδιάδας, Χερσονήσου, Φιλιατών, Κόνιτσας, Πωγωνίου, Νέστου, Μουζακίου, Σοφάδων, Νεστορίου, Σικυωνίων, Αγιάς, Τιρνάβου, Μεσσήνης, Ζηρού, Πάργας, Μαρωνείας – Σαπών, Βισαλτίας, Νέας Ζίχνης, Καλαμπάκας,

Δομοκού, Μακρακώμης, Αμυνταίου, Κισσάμου.

Στα νέα ΚΕΦ θα περάσουν αρμοδιότητες των εφοριών που κλείνουν όπως οι ακόλουθες:

-Παραλαβή φορολογικών δηλώσεων (αρχικών, συμπληρωματικών, τροποποιητικών) και διαβίβασή τους στην αρμόδια ΔΟΥ, στις περιπτώσεις μη υποχρεωτικής ηλεκτρονικής υποβολής.

-Χορήγηση εντύπων φορολογίας εισοδήματος (ενδεικτικά, Ε1, Ε2, Ε3, Ε5, Ε7), παροχή οδηγιών και διευκρινίσεων για την συμπλήρωσή τους και τη συνυποβολή των απαραίτητων δικαιολογητικών.

-Παραλαβή φορολογικών αιτημάτων και διαβίβαση στις ΔΟΥ.

-Παραλαβή (προσωρινή) δηλώσεων φόρου κληρονομιών, δωρεών, γονικών παροχών, κερδών από λαχεία και μεταβίβασης ακινήτων, έλεγχος των στοιχείων των δηλούντων, καταχώρηση των δηλώσεων στο βιβλίο πρωτοκόλλου, χορήγηση βεβαίωσης για την κατάθεση της δήλωσης με την καταγραφή επί αυτής, αναλυτικά, όλων των συνυποβαλλόμενων στοιχείων και δικαιολογητικών, αποστολή των δηλώσεων στην ΔΟΥ και χορήγηση των αντιγράφων αυτών μετά την επιστροφή τους από τη ΔΟΥ.

-Παραλαβή αιτήσεων επιστροφής αγροτών με τα σχετικά δικαιολογητικά και αποστολή τους στη ΔΟΥ.

-Παραλαβή της άδειας και των πινακίδων κυκλοφορίας για τη θέση των οχημάτων σε προσωρινή ακινησία.

-Διαδικασίες χορήγησης ΑΦΜ: Δήλωση χορήγησης ΑΦΜ φυσικού προσώπου (έντυπο Μ1).

-Διαδικασίες Εναρξης Εργασιών.

-Αιτήσεις Μεταβολής Εργασιών.

Στέλιος Κράλογλου

{{-PCOUNT-}}16{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ