Τετάρτη, 21 Απρ 2021

Ανέκρουσε πρύμναν ο Γαβρόγλου

Δεν συγχωνεύονται ΤΕΙ Δ. Ελλάδας και Ανοικτό Πανεπιστήμιο! Ιδρύεται κέντρο επιμόρφωσης εκπαιδευτικώνΟπισθεν ολοταχώς έκανε ο υπουργός Παιδείας Κώστας Γαβρόγλου σχετικά με την συγχώνευση του Ελληνικού Ανοικτού Πανεπιστημίου (ΕΑΠ) με το ΤΕΙ Δυτικής Ελλάδας, μετά τις σφοδρές αντιδράσεις, κυρίως από τους καθηγητές του πανεπιστημίου. Σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε χθες, παρουσίασε ένα σχέδιο, το οποίο, όπως είπε, στοχεύει στην ενίσχυση του θεσμού του ΕΑΠ, ανακοινώνοντας πως ιδρύεται Εθνικό Κέντρο Επιμόρφωσης Εκπαιδευτικών εντός του Ανοικτού Πανεπιστημίου.

Συγκεκριμένα, το Εθνικό Κέντρο Επιμόρφωσης Εκπαιδευτικών προβλέπεται να υλοποιεί τα επιμορφωτικά προγράμματα για όλα τα μαθήματα και για όλους τους εκπαιδευτικούς, αρχής γενομένης από τον ερχόμενο Σεπτέμβριο. Οι επιμορφώσεις θα γίνονται εξ αποστάσεως, διαδραστικά και διά ζώσης. Ωστόσο, ως προς το περιεχόμενο των επιμορφώσεων, το Ινστιτούτο Εκπαιδευτικής Πολιτικής θα έχει την ευθύνη.

«Μπαίνει σε καινούργια βάση η επιμόρφωση των εκπαιδευτικών» δήλωσε ο κ. Γαβρόγλου, σημειώνοντας ότι έχει εξασφαλιστεί η σχετική χρηματοδότηση από το ΕΣΠΑ.

Επιπλέον, με βάση όσα ανακοινώθηκαν, το ΕΑΠ θα έχει τη δυνατότητα να παρέχει πιστοποιητικά παιδαγωγικής κατάρτισης στους φοιτητές πολυτεχνικών σχολών, δωρεάν. Ταυτόχρονα, θα λειτουργήσει στο ΕΑΠ και Πανεπιστημιακό Ερευνητικό Κέντρο.

Επίσης, για το μη μόνιμο εκπαιδευτικό προσωπικό του ΕΑΠ (Συνεργαζόμενο Εκπαιδευτικό Προσωπικό), αντί για δεκάμηνες συμβάσεις με δυνατότητα ανανέωσης για τρία χρόνια, για ένα ποσοστό των ΣΕΠ, το ΕΑΠ θα συνάψει τριετείς συμβάσεις. Για το διοικητικό προσωπικό, ο υπουργός ανέφερε ότι με Κοινή Υπουργική Απόφαση με το υπουργείο Διοικητικής Ανασυγκρότησης θα επιλυθεί το ζήτημα με σχετική προκήρυξη από το ΑΣΕΠ.

Ακόμη, το υπουργείο θα προχωρήσει στην ανανέωση της Διοικούσας Επιτροπής του ΕΑΠ, η οποία θα κληθεί να καταθέσει πρόταση σχετικά με τα επαγγελματικά δικαιώματα των αποφοίτων, αλλά και σχετικά με το ποσοστό των ΣΕΠ και τα κριτήρια με βάση τα οποία θα αλλάξει το καθεστώς των συμβάσεών τους.

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ