Πέμπτη, 25 Φεβρουαρίου 2021

«Ανεπιθύμητος ο Herr Ράιχενμπαχ στο κτίριο της ΡΑΕ» λένε οι εργαζόμενοι

Την έξωση της «Ομάδας Δράσης» του Χορστ Ράιχενμπαχ από το κτίριο της Ρυθμιστικής Αρχής Ενέργειας, προτού ακόμα εγκατασταθεί, ζητεί ο σύλλογος εργαζομένων στη ΡΑΕ με τρισέλιδη επιστολή που έστειλε την περασμένη εβδομάδα στον υπουργό Περιβάλλοντος Γ. Παπακωνσταντίνου. Η εγκατάσταση της «Ομάδας Δράσης» στον πρώτο όροφο του κτιρίου επί της οδού Πειραιώς 132 θεωρείται σίγουρη, καθώς από τις 3 Φεβρουαρίου έχει σταλεί επιστολή του κ. Παπακωνσταντίνου προς τον πρόεδρο της ΡΑΕ Ν. Βασιλάκο με την οποία του ζητεί τον χώρο. Το κτίριο της ΡΑΕ επελέγη από την ίδια την Ευρωπαϊκή Επιτροπή εξαιτίας των εξαιρετικών προδιαγραφών και το ζήτησε επισήμως από το Ελληνικό Δημόσιο στις 31 Ιανουαρίου.

Ο σύλλογος εργαζομένων στη Ρυθμιστική Αρχή διατυπώνει στην επιστολή «την κατηγορηματική του αντίθεση στην εγκατάσταση της συγκεκριμένης “Task Force” στο κτίριο». Επικαλείται σειρά λόγων, οι οποίοι ξεκινούν από τον φόβο διαδηλώσεων και τρομοκρατικών ενεργειών που απειλούν την εύρυθμη λειτουργία της ΡΑΕ και φτάνουν ως τους χώρους στάθμευσης στο κτίριο και τον φόβο ότι θα καταληφθούν από τα στελέχη του Χ. Ράιχενμπαχ. Οι εργαζόμενοι υποστηρίζουν ότι «η “Task Force” αποτελεί κόκκινο πανί για την ελληνική κοινωνία, η οποία εκφράζει πολλές φορές την αντίθεση και αντίστασή της με ακραίες ενέργειες ομάδων που προκαλούν βίαια επεισόδια και καταστροφές σε δημόσια και ιδιωτική περιουσία». Γι’ αυτό και τυχόν μετακόμισή της στο κτίριο «θα διαλύσει πλήρως την ομαλή λειτουργία και καθημερινότητα της ΡΑΕ».

Στην επιστολή αναφέρεται, επίσης, ότι αν εγκατασταθεί η «Ομάδα Δράσης» τότε δεν θα υπάρχει χώρος για να εργαστούν οι νέοι επιστήμονες που πρόκειται να προσληφθούν μέσω του σχεδίου ενίσχυσης της ΡΑΕ. Ο σύλλογος υπενθυμίζει την πρόσφατη επιστολή του κ. Βασιλάκου προς τον πρωθυπουργό Λ. Παπαδήμο, με την οποία υποστηρίζει ότι είναι απαραίτητη η ενίσχυση της ρυθμιστικής αρχής με προσωπικό (εκκρεμεί η πρόσληψη 14 επιστημόνων) και άλλα μέσα, σε μια περίοδο αναταράξεων στην αγορά ενέργειας. «Εχετε ποτέ επισκεφθεί, κ. υπουργέ, το κτίριο της ΡΑΕ για να αποκτήσετε ίδια άποψη και εικόνα επί όσων αναφέρουμε;» ρωτούν οι εργαζόμενοι τον κ. Παπακωνσταντίνου. Ο πρόεδρος του συλλόγου εργαζομένων Δ. Παπαχρήστου και η γενική γραμματέας Ελ. Στεργιοπούλου προσκαλούν, μάλιστα, τον κ. Παπακωνσταντίνου να επισκεφτεί το κτίριο και να διαμορφώσει ίδια άποψη πριν από τη λήψη της τελικής απόφασης.

«Τόσα κτίρια του Δημοσίου υπάρχουν αδιάθετα, στο κτίριο της ΡΑΕ θα πρέπει να έρθουν οι άνθρωποι της “Task Force”;» αναρωτιέται η διοίκηση του συλλόγου. Επισημαίνει, επίσης, ότι η «Ομάδα Δράσης», ανάλογα με την πρόοδο του προγράμματος του Μνημονίου, πιθανότατα θα αυξήσει σημαντικά τον αριθμό των μελών της, ενώ αναρωτιέται τι θα συμβεί αν δεν επαρκεί ο πρώτος όροφος του κτιρίου.

Φώτης Κόλλιας

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ