Παρασκευή, 30 Οκτωβρίου 2020

Ανοιχτά 23 επιπλέον καταστήματα της Eurobank σήμερα

Χρόνος ανάγνωσης: < 1 λεπτό

Την λειτουργία 23 επιπλέον καταστημάτων του δικτύου της τράπεζας Eurobank σε όλη τη χώραν ανακοίνωσε η τράπεζα με σκοπό να εξυπηρετήσει τους συνταξιούχους που δεν έχουν χρεωστικές κάρτες και η σύνταξη των οποίων πιστώνεται σε λογαριασμούς που τηρούνται σε αυτήν, σε εφαρμογή της από 30 Ιουνίου 2015 απόφασης του υπουργού Οικονομικών η οποία ρυθμίζει θέματα σχετικά με την καταβολή συντάξεων κατά τη διάρκεια της τραπεζικής αργίας βραχείας διαρκείας που θεσπίστηκε με την Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου (ΠΝΠ) της 28.06.2015.

Όπως ανέφερε στην ανακοίνωσή της την Τετάρτη έθεσε σε λειτουργία 150 ενώ από σήμερα, Πέμπτη 2 Ιουλίου, θέτει σε λειτουργία επιπλέον 23 καταστήματα του δικτύου της σε όλη τη χώρα, προκειμένου να εξυπηρετήσουν τους συνταξιούχους που δεν έχουν χρεωστικές κάρτες και η σύνταξη των οποίων πιστώνεται σε λογαριασμούς που τηρούνται σε αυτήν.

Σύμφωνα με την ανωτέρω απόφαση, οι συνταξιούχοι που θα εξυπηρετηθούν μέσω των ταμείων των καταστημάτων (Eurobank και Δικτύου Νέου Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου) δύνανται να αναλάβουν ποσό έως 120 ευρώ μετρητά, εφάπαξ καταβλητέο σε καθέναν από τους συνταξιούχους κατά το διάστημα της τραπεζικής αργίας.

Δικαίωμα ανάληψης του ποσού των 120 ευρώ έχουν οι συνταξιούχοι ή οι πληρεξούσιοι αυτών τα στοιχεία των οποίων έχουν ήδη γνωστοποιηθεί στην Τράπεζα κατά το παρελθόν ή πρόσωπα νομίμως εξουσιοδοτηθέντα από τους συνταξιούχους, καθώς και τυχόν συνδικαιούχοι των λογαριασμών, στους οποίους πιστώνεται η σύνταξη.

Προκειμένου να εξυπηρετηθεί, ο συνταξιούχος ή ο συνδικαιούχος του λογαριασμού (ή τυχόν πληρεξούσιο πρόσωπο) θα πρέπει απαραιτήτως να επιδείξει την αστυνομική του ταυτότητα ή άλλο αποδεκτό έγγραφο για την πιστοποίηση της ταυτότητάς του, το σχετικό αποδεικτικό από το Ταμείο του, καθώς και τυχόν συμβολαιογραφικό πληρεξούσιο ή εξουσιοδότηση θεωρημένη από Δημόσια Αρχή.

Η εξυπηρέτηση του κοινού γίνεται κατά προτεραιότητα.

Το ωράριο λειτουργίας των καταστημάτων θα παραταθεί πέραν του συνήθους, εφόσον τούτο είναι απαραίτητο, ώστε να εξυπηρετηθεί ο μέγιστος αριθμός δικαιούχων.

Σύμφωνα με την παραπάνω απόφαση, η Τράπεζα προβαίνει άμεσα στην έκδοση χρεωστικών καρτών στους δικαιούχους καταβολής συντάξεως, με τις οποίες αυτοί θα μπορούν να προβαίνουν σε αναλήψεις μετρητών σύμφωνα με τα ισχύοντα βάσει της ως άνω ΠΝΠ.

Για την απρόσκοπτη εξυπηρέτηση των συνταξιούχων η Τράπεζα και το προσωπικό της έχουν λάβει όλα τα απαραίτητα μέτρα και θα καταβάλλουν κάθε δυνατή προσπάθεια. Για τυχόν νεότερη τροποποίηση ή συμπλήρωση όσων αναφέρθηκαν παραπάνω η Τράπεζα θα ενημερώσει άμεσα.

Η λίστα των καταστημάτων της Τράπεζας που θα είναι ανοικτά για την εξυπηρέτηση των συνταξιούχων είναι διαθέσιμη στο www.eurobank.gr. Για οποιαδήποτε διευκρίνιση οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επισκέπτονται το site της Eurobank (www.eurobank.gr) ή να επικοινωνούν στο τηλέφωνο 210 9555000

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

ΣΧΟΛΙΑ

Η δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Άδωνις Γεωργιάδης: Τα… ξεπουλάει όλα για να διατηρήσει την υπουργική καρέκλα!

Σε ένα κρεσέντο εθνικής αισχρότητας ο υπουργός Ανάπτυξης Άδωνις Γεωργιάδης χαρακτήρισε προδότες όσους προσπάθησαν είτε να παρελάσουν είτε να καταθέσουν στεφάνι για τους νεκρούς...

Δωρεάν σεμινάριο από το Μαζί για το Παιδί «Οριοθέτηση στην οικογενειακή ζωή»

Το Συμβουλευτικό Κέντρο για γονείς, παιδιά και εφήβους του Μαζί για το Παιδί διοργανώνει μέσω της διαδικτυακής πλατφόρμας ZOOM δωρεάν ψυχο-εκπαιδευτικό σεμινάριο για γονείς...

Ηχηρό «όχι» με αυτοσχέδιες παρελάσεις σε όλη τη χώρα

Οι Έλληνες δεν έσκυψαν το κεφάλι στις κυβερνητικές απαγορεύσεις και τίμησαν τον αγώνα του 1940 Με υψηλό πατριωτικό φρόνημα και πηγαίνοντας κόντρα στο κυβερνητικό αφήγημα...

Πληρωμή φόρου εισοδήματος και ΕΝΦΙΑ σε 3.000 καταστήματα ΟΠΑΠ – Εύκολες, γρήγορες και ανέπαφες συναλλαγές

Διπλό ραντεβού με την εφορία έχουν αυτό τον μήνα οι φορολογούμενοι. Έως την Παρασκευή 30 Οκτωβρίου καλούνται να πληρώσουν την τέταρτη δόση του φόρου...

Τέλος χρόνου για το «Γέφυρα», περιορισμένο το ενδιαφέρον

Στην κυβέρνηση περίμεναν πάνω από 230.000 αιτήσεις, ενώ έχουν γίνει 150.000. Οι δικαιούχοι θα λάβουν επιδότηση 9 μηνών Aντίστροφα μετρούν οι μέρες για τη λήξη...