Σάββατο, 6 Μαρτίου 2021

Ανθρακας οι «μαϊμού» συντάξεις

Το αργότερο ως τις 26 Νοεμβρίου όσοι από τους περίπου 790.000 συνταξιούχους του ΟΓΑ δεν έχουν δηλώσει ΑΜΚΑ και ΑΦΜ πρέπει να σπεύσουν να το πράξουν, διαφορετικά με το νέο έτος κόβεται η σύνταξή τους. Σύμφωνα με τη διοίκηση του οργανισμού όλοι οι συνταξιούχοι και δικαιούχοι οικογενειακών επιδομάτων οφείλουν να ελέγξουν αν στην επιστολή που τους έχει αποστείλει ο ΟΓΑ ο Αριθμός Μητρώου Κοινωνικής Ασφάλισης και ο Αριθμός Φορολογικού Μητρώου είναι σωστά συμπληρωμένοι. Αν υπάρχουν λάθη ή αν δεν υπάρχει καμία αναγραφή, τότε επιβάλλεται έως την παραπάνω ημερομηνία να δηλώσουν οι ίδιοι στον ανταποκριτή του ΟΓΑ στον τόπο κατοικίας τους τα σωστά ΑΜΚΑ και ΑΦΜ. Τονίζεται μάλιστα ότι η σύζυγος πρέπει να δηλώνει δικό της ΑΜΚΑ και ΑΦΜ και όχι του συζύγου της, ένα λάθος που παρατηρείται συχνά στους αγρότες συνταξιούχους. Ο λόγος που ζητείται «εδώ και τώρα» να λυθεί το ζήτημα με τα ακριβή στοιχεία των συνταξιούχων είναι επειδή πρέπει το υπουργείο Εργασίας να έχει την πλήρη λίστα για να προχωρήσει στις ανάλογες περικοπές (5%-20%) για άθροισμα κύριων και επικουρικών συντάξεων άνω των 1.000 ευρώ, από την 1η Ιανουαρίου και μετά.

Ταυτόχρονα, η διοίκηση του οργανισμού υπενθυμίζει ότι για τα οικογενειακά επιδόματα που χορηγούνται σε περίπου 420.000 οικογένειες η διαδικασία καταγραφής των δικαιούχων ολοκληρώνεται στις 30 Νοεμβρίου. Οσοι δεν καταγραφούν επίσης θα χάσουν το νέο οικογενειακό επίδομα από τον Ιανουάριο του νέου έτους και μετά. Σημειώνεται ότι με βάση το Μεσοπρόθεσμο αλλάζει ο τρόπος υπολογισμού του οικογενειακού επιδόματος, με το εισοδηματικό όριο να υποχωρεί δραματικά (από 6.000-18.000 ευρώ ετήσιο εισόδημα), και έτσι χιλιάδες σημερινοί δικαιούχοι θα χάσουν από το νέο έτος τη συγκεκριμένη παροχή.

{{-PCOUNT-}}4{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ