Τετάρτη, 21 Απρ 2021

Αντιδράσεις για το ωράριο ανεφοδιασμού της αγοράς

Οι επαγγελματίες της Θεσσαλονίκης ζήτησαν τη μετάθεση του μέτρου, με τον δήμο να μη δέχεται την πρότασή τουςΣτα… κάγκελα βρίσκονται οι επαγγελματίες της Θεσσαλονίκης για το νέο ωράριο φορτοεκφορτώσεων στην αγορά, που άρχισε να εφαρμόζεται στον κεντρικό δήμο από την 1η Μαρτίου. Σε χθεσινή σύσκεψη μάλιστα που συγκάλεσε το Επαγγελματικό Επιμελητήριο της πόλης (ΕΕΘ), με τη συμμετοχή φορέων της αγοράς, μεγάλων επιχειρήσεων και εκπροσώπων του δήμου, οι επαγγελματίες -εν μέσω οξυμένων πνευμάτων- ζήτησαν την αναστολή εφαρμογής του νέου ωραρίου μέχρι την ανάληψη του δήμου από τη νέα αρχή, αλλά και την αλλαγή των όρων για το μέγεθος και το ωφέλιμο φορτίο των οχημάτων που μπορούν να ανεφοδιάζουν την αγορά ανεξαρτήτως ωραρίου στις ειδικά διαμορφωμένες θέσεις. Η πρόταση για το ωράριο δεν έγινε δεκτή από τον αντιδήμαρχο Τεχνικών Εργων, Περιβάλλοντος και Καθαριότητας Θανάση Παππά, ο οποίος όμως ζήτησε μια έγγραφη ρεαλιστική πρότασή τους για το κομμάτι που αφορά το ωφέλιμο φορτίο. 

Το ωράριο φορτοεκφορτώσεων έχει οριστεί από τις 20.30 έως τις 8.30 της επομένης, Δευτέρα με Παρασκευή, για οχήματα ωφέλιμου φορτίου έως οκτώ τόνων, αυτά δηλαδή που κατά κύριο λόγο τροφοδοτούν την αγορά, τη στιγμή που τα οχήματα με ωφέλιμο φορτίο έως 1,5 τόνο, που έχουν το ελεύθερο όλη την ημέρα, κάνουν, σύμφωνα με τους επαγγελματίες, μικρό κομμάτι της τροφοδοσίας και αντιστοιχούν μόλις στο 3% με 10% των οχημάτων.

Οπως ανέφερε ο α’ αντιπρόεδρος του ΕΕΘ, Γιώργος Ηλιάδης, το βράδυ, που η φορτοεκφόρτωση είναι ελεύθερη και για τα μεγαλύτερα οχήματα, οι επαγγελματίες δεσμεύονται από τις ώρες κοινής ησυχίας, η παραβίαση των οποίων κινεί την αυτόφωρη διαδικασία. Στη σύσκεψη δε τονίστηκε από τους φορείς ότι οι επαγγελματίες δεν έχουν τη δυνατότητα να αντικαταστήσουν από τη μια στιγμή στην άλλη τα οχήματα που χρησιμοποιούν για να προσαρμοστούν στις απαιτήσεις του νόμου.

Στις αιτιάσεις των επαγγελματιών ότι ο Δήμος Θεσσαλονίκης δεν έλαβε υπόψη του τους φορείς στο επίμαχο θέμα, ο αρμόδιος αντιδήμαρχος τόνισε ότι υπήρξε διαβούλευση, και μάλιστα μακρά, ενώ σημείωσε ότι στόχος του δήμου είναι η ευταξία στον δημόσιο χώρο.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ