Παρασκευή, 16 Απρίλιος 2021

Αντικαταστάθηκε ο Αθανασόπουλος – Προχωρούν οι ιδιωτικοποιήσεις

Μπορεί στο Ταμείο Αξιοποίησης Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου να υπάρχει αναταραχή εξαιτίας των παραιτήσεων των μελών του ΔΣ, ωστόσο τα θέματα που χειρίζεται προχωρούν με κανονικούς ρυθμούς και ήδη ανακοινώθηκε η πρόσκληση για την εκδήλωση ενδιαφέροντος για την πώληση και μίσθωση 28 δημοσίων κτιρίων.

Αρχικά η αιφνιδιαστική παραίτηση Αθανασόπουλου πάντως προκαλεί ανησυχία για το χρονοδιάγραμμα του προγράμματος ιδιωτικοποιήσεων, ιδίως γι’ αυτές του ΟΠΑΠ και της ΔΕΠΑ που θα πρέπει να έχουν ολοκληρωθεί σε ένα μήνα, έως τις 5 και 12 Απριλίου αντίστοιχα.

Ωστόσο τη Δευτέρα το μεσημέρι ανακοινώθηκε η αντικατάσταση του προέδρου του ΤΑΙΠΕΔ από τον μηχανικό – οικονομολόγο Στέλιο Σταυρίδη, μέχρι σήμερα Πρόεδρο και Διευθύνοντα Σύμβουλο της ΕΥΔΑΠ.

Σύμφωνα με ανακοίνωσή από το υπουργείο Οικονομικών, πριν τον διορισμό του θα ακολουθηθεί η προβλεπόμενη από το νόμο διαδικασία για τη διατύπωση γνώμης από την αρμόδια Επιτροπή της Βουλής.

Ποιος είναι ο Στέλιος Σταυρίδης

Ο κ. Σταυρίδης είναι διπλωματούχος Μηχανολόγος του Πολυτεχνείου Ζυρίχης με μεταπτυχιακές σπουδές σε Business Administration και Οικονομικά. Μιλάει άπταιστα Αγγλικά, Γαλλικά, Γερμανικά και καλά Ιταλικά και Ισπανικά.

Εχει εργαστεί με επιτυχία ως μάνατζερ σε κορυφαίες διοικητικές θέσεις σε πολύ μεγάλες ελληνικές βιομηχανίες, όπως ο Όμιλος Lavipharm, η Κλωστοϋφαντουργία Αιγαίον, τα Τσιμέντα Ηρακλής-Lafarge, τα Ελληνικά Πετρέλαια και τα Ελληνικά Διυλιστήρια Ασπροπύργου. Είναι επίσης ιδιοκτήτης και Διευθύνων Σύμβουλος του Ομίλου Ideales. Εκτός των άλλων, η πλούσια καριέρα του περιλαμβάνει εκτενή διεθνή δραστηριότητα σε πολλές χώρες, αλλά και έντονη δραστηριοποίηση σε Ενώσεις, Επιμελητήρια και Συνδέσμους.

Σε ποια ακίνητα μπαίνει μισθωτήριο – πωλητήριο

Σύμφωνα με την πρόσκληση από το ΤΑΙΠΕΔ η συναλλαγή αφορά σε 28 ακίνητα, τα οποία διακρίνονται σε δύο χαρτοφυλάκια παρόμοιου μεγέθους. Πρόκειται για κτίρια όπου στεγάζονται υπηρεσίες υπουργείων, εφορίες και αστυνομικά τμήματα.

Όπως αναφέρει και tovima.gr oι επενδυτές που θα επιλεγούν θα αγοράσουν τα ακίνητα από το ΤΑΙΠΕΔ και θα συνάψουν με το ελληνικό δημόσιο μακροχρόνιες μισθώσεις. Το Ελληνικό Δημόσιο θα έχει δικαίωμα προαίρεσης αγοράς των ακινήτων στη λήξη της μίσθωσης.

Τα 28 κτίρια τα οποία περιλαμβάνονται στην πρόσκληση είναι τα εξής:

Υπουργείο Πολιτισμού (Μπουμπουλίνας)

Υπουργείο Εσωτερικών Κεντρικό Κτίριο

Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αθηνών

Υπουργείο Δικαιοσύνης

Υπουργείο Υγείας

Υπουργείο Παιδείας

Γενικό Χημείο του Κράτους

Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων

ΕΛ.ΑΣ Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών

Εθνική Στατιστική Υπηρεσία Ελλάδος (EΛΣΤΑΤ)

Γενική Γραμματεία Μέσων Ενημέρωσης

Αρχηγείο Αστυνομίας Θεσσαλονίκης

Τμήμα Αλλοδαπών Aττικής

Αστυνομική Διεύθυνση Σερρών

ΔΟΥ Ξάνθης (A&B) και το Χημείο Ξάνθης

A’ ΔΟΥ Αθηνών

IZ ΔΟΥ Αθηνών

B’ ΔΟΥ Κορίνθου

B’ ΔΟΥ Χαλκίδας

ΔΟΥ Σταυρούπολης

ΔΟΥ Αλεξανδρούπολης

ΔΟΥ Αγίων Αναργύρων

ΔΟΥ Παλλήνης

IΘ’ ΔΟΥ Αθηνών

ΔΟΥ Γλυφάδας

ΔΟΥ Χολαργού

ΔΟΥ Κηφισιάς

Σε δύο φάσεις η διαδικασία

Η πρώτη φάση για την πώληση ή ενοικίαση των κτιρίων θα ξεκινήσει στις 19 Απριλίου 2013 με αυτούς που θα εκδηλώσουν ενδιαφέρον εγγράφως και θα μπορούν να αποδείξουν πως πληρούν τα κριτήρια που περιγράφονται στην πρόσκληση. Οσοι πληρούν τα κριτήρια θα επιλεγούν και θα προσκληθούν να συμμετάσχουν στη δεύτερη φάση.

Στη δεύτερη φάση οι προεπιλεγέντες επενδυτές θα υπογράψουν μία συμφωνία εμπιστευτικότητας και θα παραλάβουν την πρόσκληση υποβολής προσφορών, η οποία θα περιλαμβάνει περαιτέρω λεπτομέρειες για την διαδικασία της φάσης , τα κριτήρια επιλογής των επιλεγέντων επενδυτών και την δομή της συναλλαγής.

Στους προεπιλεγέντες επενδυτές θα παρασχεθούν, επίσης, λεπτομερείς πληροφορίες για τα ακίνητα καθώς και η δυνατότητα να διεξαγάγουν τον απαραίτητο έλεγχο. Στο τέλος της δεύτερης φάσης θα κληθούν να υποβάλουν τις δεσμευτικές οικονομικές προσφορές τους.

πηγή: www.iefimerida.gr

{{-PCOUNT-}}44{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ