Δευτέρα, 8 Μαρτίου 2021

Αντουανέτα με απειλές κατά της δημοκρατίας

Για πολλοστή φορά η εφηµερίδα «δηµοκρατία» στρεβλώνει προκλητικά την πραγµατικότητα µε το σηµερινό της πρωτοσέλιδο θέµα για την πρώην υπουργό Παιδείας.

∆ηλώνουµε κατηγορηµατικά ότι ουδέποτε έγιναν προσλήψεις». Με πληθυντικό µεγαλοπρέπειας («δηλώνουµε»), η υπουργός της φωτοτυπίας και θαµών της Λέσχης Μπίλντερµπεργκ κ. ∆ιαµαντοπούλου προσπαθεί να δικαιολογήσει την απόφασή της να δαπανήσει κονδύλια του ΕΣΠΑ για την ανάθεση έργου σε 16 εξωτερικούς συνεργάτες που θα παρέχουν «επιστηµονική – τεχνική υποστήριξη και τεχνογνωσία» για τη «διασφάλιση της ποιότητας στην Τριτοβάθµια Εκπαίδευση». Ενοχλήθηκε σφόδρα από το πρωτοσέλιδο της «δηµοκρατίας» του Σαββάτου: «Αννα Αντουανέτα – Την ηµέρα που αποχωρούσε από το υπουργείο Παιδείας υπέγραψε απόφαση για 16 προσλήψεις συµβασιούχων έργου για 6 µήνες και µε εργασία εξ αποστάσεως».

Η παλιά συνταγή

Η οικτρά αποτυχηµένη υπουργός καταφεύγει στην παλιά, κακή και πολλάκις δοκιµασµένη συνταγή όλων των ανελεύθερα σκεπτόµενων πολιτικών. Απειλεί την εφηµερίδα µας και τη συντάκτρια του άρθρου, το οποίο την ενόχλησε, µε τη ∆ικαιοσύνη: «Η εφηµερίδα και η συντάκτρια του ψευδούς δηµοσιεύµατος, θα κληθούν ενώπιον της ∆ικαιοσύνης, στην οποία θα προσφύγει η υπουργός για την υπεράσπιση της τιµής και υπόληψής της αλλά και της αλήθειας, προκειµένου να λογοδοτήσουν». Πρέπει να γνωρίζει ότι η ελληνική ∆ικαιοσύνη δεν είναι προσβάσιµη µόνο στους υπουργούς αλλά και στους πολίτες, οι οποίοι την εµπιστεύονται και προσβλέπουν σε αυτήν.

Ως είθισται στον µαγικό κόσµο του ΠΑΣΟΚ, του κόµµατος του ∆ΝΤ, της τρόικας, της χρεοκοπίας και της παράδοσης της εθνικής κυριαρχίας στους ξένους, η κ. ∆ιαµαντοπούλου αποφεύγει να απαντήσει επί της ουσίας. Θα υποχρεωθεί να το κάνει!

Είναι άραγε ψευδές ότι εν καιρώ κρίσης, ανεργίας και εξαθλίωσης του λαού µας εκείνη αποφάσισε την πρόσληψη «ειδικών εµπειρογνωµόνων σε θέµατα διασφάλισης ποιότητας ΑΕΙ»; Σίγουρα δεν είναι, αφού το παραδέχεται η ίδια στην… οργίλη διάψευσή της! Είναι συκοφαντικό µήπως ότι εκείνοι που θα αναλάβουν το έργο δεν θα είναι υποχρεωµένοι καν να δίνουν το «παρών» στην εργασία τους αφού, όπως µαρτυρεί η προκήρυξη, «το έργο µπορεί να παρασχεθεί από τον τόπο παραµονής των εµπειρογνωµόνων»; Εκ του µακρόθεν συµβουλές και ο λογαριασµός στους πολίτες!

Ετσι θα διασφαλιστεί η ποιότητα! Ωστόσο, σ’ αυτό η υπουργός µπορεί να έχει δίκιο – αν κρίνει εξ ιδίων τα αλλότρια. Η ίδια έδινε το «παρών» στο υπουργείο κι οι µαθητές µε φωτοτυπίες την έβγαλαν… Οπότε, αν οι εµπειρογνώµονες µοιάζουν σε αξιοσύνη µε την υπουργό της φωτοτυπίας, καλύτερα να βρίσκονται µακριά από το υπουργείο.

Λέει η κυρία ∆ιαµαντοπούλου πως θα πλήξουν την τιµή και την υπόληψή της οι αµοιβές των… εµπειρογνωµόνων που δηµοσίευσε η «δηµοκρατία»; Αν έχει δίκιο, τότε αυτή η πρόθεση πρέπει να χρεωθεί στη «∆ιαύγεια», τον επίσηµο κρατικό ιστότοπο που δηµοσιεύει τις προκηρύξεις και τις υπουργικές αποφάσεις. Από εκεί αντλήθηκαν οι πληροφορίες για τις παχυλές απολαβές που προβλέπονται για τα συγκεκριµένα συµβόλαια που θα εκτελέσουν οι εργολήπτες πάροχοι συµβουλών ποιότητας.

∆εν είναι κατά την υπουργό «εργασία» η ανάθεση έργου; ∆εν θα δώσει δουλειά σε 16 άτοµα που θα τακτοποιηθούν; Οι συµβασιούχοι τι λένε στους οικείους τους όταν πάνε για δουλειά; «Πηγαίνω στη σύµβαση» ή «πάω στη δουλειά µου»; Είναι αναληθές ότι οι 14 από τους 16 βολεύονται µια χαρά µε την αόριστη περιγραφή των επιστηµονικών προσόντων τους;

Απαντήστε συγκεκριµένα κυρία ∆ιαµαντοπούλου κι απειλήστε όσο θέλετε. Οι πολιτικοί λογοδοτούν στους πολίτες, είτε θέλουν είτε όχι. Οσες µηνύσεις κι αγωγές κι αν υποβάλλουν στους δηµοσιογράφους που αποκαλύπτουν τα έργα και τις ηµέρες τους.

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ