Τρίτη, 20 Απρίλιος 2021

Απειλεί ο Ανδρέας Γεωργίου: Αν με πειράξετε, θα…

Το παραλήρημα του πρώην επικεφαλής της ΕΛ.ΣΤΑΤ.: «Κινδυνεύει το deal για το χρέος», αν καταδικαστώ

Νέο παραλήρημα από τον «μετρ» της δημιουργικής λογιστικής του ελλείμματος, πρώην επικεφαλής της ΕΛ.ΣΤΑΤ. Ανδρέα Γεωργίου, ο οποίος απειλεί «θεούς και δαίμονες», λέγοντας ότι αν συνεχιστεί η ποινική δίωξή του, σε βαθμό κακουργήματος, θα ταρακουνηθούν μέχρι και τα «θεμέλια της Ευρωπαϊκής Ενωσης». Ο κ. Γεωργίου έφτασε στο σημείο να συνδέσει την προσωπική του δικαστική διαμάχη με την ελληνική Δικαιοσύνη με το… χρέος της χώρας. Σε δηλώσεις του στους «Financial Times» εκτίμησε: «Εάν ο υπολογισμός του δημόσιου χρέους κριθεί από τα δικαστήρια ότι ήταν λανθασμένος, μπορεί να μην υπάρξει οποιαδήποτε συζήτηση για τη βιωσιμότητα του χρέους και την ελάφρυνσή του από τους Ευρωπαίους εταίρους»…

Πάντως, τυχόν καταδικαστική απόφαση για τον ίδιο θα πρέπει να προκαλεί «ιλίγγους» και τεράστια ανησυχία στους κόλπους της ηγεσίας της Ε.Ε., αφού θα έχει υπονομευθεί η ακεραιότητά της. Σύμφωνα με τη «λογική» του κ. Γεωργίου, «αν κρατικοί υπάλληλοι δεν μπορούν να κρατήσουν ακριβή στατιστικά στοιχεία χωρίς φόβο ότι θα σέρνονται επί χρόνια σε δικαστικές αίθουσες, η ακεραιότητα της Ε.Ε. και του οικονομικού της συστήματος θα έχει υπονομευθεί σε πολύ μεγάλο βαθμό».

«Μνημείο θράσους»

Στις δηλώσεις Γεωργίου απάντησε ο υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ Τέρενς Κουίκ, ο οποίος έκανε λόγο για «μνημείο θράσους. Και απειλεί τους πάντες και εκβιάζει τη Δικαιοσύνη, λίγο πριν καθίσει στο σκαμνί του δικαστηρίου, κατηγορούμενος για παραποίηση των στοιχείων της ΕΛ.ΣΤΑΤ.».

Ο κ. Γεωργίου διετέλεσε πρόεδρος της ΕΛ.ΣΤΑΤ. από το 2010 έως το 2015. Το 2011 κατηγορήθηκε ότι εσκεμμένα, έπειτα από υπόδειξη της Eurostat και αντίθετα με τα διεθνή πρότυπα, περιέλαβε, μεταξύ άλλων, το έλλειμμα των ΔΕΚΟ στο έλλειμμα του ελληνικού Προϋπολογισμού του έτους 2009, ώστε αυτό να εμφανίζεται τεχνικά αυξημένο. Το 2013, έπειτα από παραγγελία των οικονομικών εισαγγελέων, ασκήθηκε ποινική δίωξη στον κ. Γεωργίου. Ακολούθως η υπόθεση τέθηκε στο αρχείο, όμως τον Σεπτέμβριο του 2015, αντιεισαγγελέας του Αρείου Πάγου άσκησε αναίρεση κατά της αρχικής απόφασης. Η υπόθεση βρίσκεται σε εκκρεμότητα στο Συμβούλιο του Αρείου Πάγου.

Και γκρουπάκι υποστήριξης από (άγνωστους) επιστήμονες!

Παρεμβαίνουν στη Δικαιοσύνη με κείμενό τους στους «F.T.»!

Τους φίλους του ανά τον κόσμο επιστρατεύει ο πρώην επικεφαλής της ΕΛ.ΣΤΑΤ. Ανδρέας Γεωργίου, προκειμένου να παρακάμψει την ελληνική Δικαιοσύνη. Εντεκα εξ αυτών δημοσίευσαν, μάλιστα, και επιστολή στους «Financial Times», με την οποία παρεμβαίνουν ξεκάθαρα στη Δικαιοσύνη, πράγμα που δεν θα είχαν διανοηθεί να κάνουν αν επρόκειτο για υπόθεση που διερευνούσαν τα δικαστήρια των χωρών από τις οποίες προέρχονται. Ούτε λίγο ούτε πολύ, τα 11 ονόματα (χωρίς ιδιότητες) που υπογράφουν την επιστολή στους «F.T.» καλούν τους πολιτικούς ηγέτες «να σταματήσουν να προσπαθούν να ξαναγράψουν την οικονομική ιστορία» και να μπλοκάρουν αποφάσεις της Δικαιοσύνης!

Το ενδιαφέρον είναι ότι μεταξύ των 11 ονομάτων περιλαμβάνεται, όπως διευκρινίζεται, και ο Robert Kyle, ο οποίος εκπροσωπεί τον κ. Γεωργίου μέσω του δικηγορικού γραφείου Hogan Lovells. Οι επιστήμονες θεωρούν ότι «οι πολιτικοί ηγέτες της Ελλάδας βλάπτουν τη διεθνή φήμη της χώρας, πρώτον, αμφισβητώντας την αναθεώρηση των δημοσιονομικών στοιχείων βάσει των διεθνών προτύπων και, δεύτερον, εγκρίνοντας την ποινική δίωξη του κ. Γεωργίου, ο οποίος είναι ένας αποδιοπομπαίος τράγος, ένοχος μόνο για το ότι έκανε τη δουλειά του με αξιοπιστία και ανεξαρτησία».

Ούτε που τους πέρασε από το μυαλό ότι η υπόθεση αφορά την ελληνική Δικαιοσύνη και πως, αν αφορούσε πολιτικό πρόσωπο (ή ανώτερο στέλεχος της Δημόσιας Διοίκησης) στη χώρα τους, θα σκέφτονταν δύο φορές πριν δημοσιεύσουν επιστολή στους «F.T.». Η επιστολή τους θα θεωρείτο (όπως και είναι) απαίτηση για παρέμβαση στο έργο της Δικαιοσύνης και πιθανώς δεν θα δημοσιευόταν!

{{-PCOUNT-}}13{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ