Κυριακή, 28 Φεβρουαρίου 2021

Απίστευτο! Ο Παπαδήμος κάνει τον αντιμνημονιακό και… μαλώνει τις τράπεζες

Ως… αντιμνημονιακός και προστάτης των συμφερόντων των μικρομεσαίων επιχειρήσεων και των ανέργων επιχείρησε να εμφανιστεί χθες ο Λουκάς Παπαδήμος, ο οποίος κάλεσε μάλιστα τις τράπεζες να αναλάβουν τις ευθύνες τους για τη στήριξη της πραγματικής οικονομίας κινητοποιώντας άμεσα διαθέσιμους πόρους για τη χρηματοδότηση των μικρομεσαίων επιχειρήσεων. Ο τραπεζίτης μεταβατικός πρωθυπουργός μάλιστα υποστήριξε ότι «αν οι τράπεζες θέλουν κεφαλαιακή ενίσχυση από το κράτος, πρέπει να ενισχύσουν τη χρηματοδότηση των μικρομεσαίων επιχειρήσεων», προσθέτοντας ασφαλώς για τις τελευταίες ότι αν από την πλευρά τους «θέλουν τραπεζικές πιστώσεις πρέπει να προστατεύσουν την απασχόληση και να αυξήσουν τις θέσεις εργασίας».

Μιλώντας σε ημερίδα με θέμα «Ανάπτυξη στην Ελλάδα: Μικρομεσαίες επιχειρήσεις και επιχειρηματικότητα στο πλαίσιο της στρατηγικής Ευρώπη 2020», που διοργάνωσαν από κοινού το οικονομικό γραφείο του πρωθυπουργού και η Κομισιόν, ο κ. Παπαδήμος χαρακτήρισε «κορυφαία προτεραιότητα έπειτα από πέντε χρόνια ύφεσης και αυξανόμενης ανεργίας» τη στήριξη της οικονομικής δραστηριότητας. Παρατήρησε άλλωστε ότι «ο συνδυασμός ύφεσης και ανεργίας έχει αφόρητο οικονομικό και κοινωνικό κόστος για τη χώρα μας», ενώ πέραν τούτου «υπονομεύουν την εφαρμογή του Οικονομικού Προγράμματος». Αίσθηση πάντως προκάλεσε η αποστροφή του λόγου του ότι ναι μεν το Δεύτερο Οικονομικό Πρόγραμμα έχει έντονα αναπτυξιακά στοιχεία, αλλά «επιδιώκει παράλληλα τον περαιτέρω περιορισμό του δημοσιονομικού ελλείμματος και η διαδικασία επίτευξης του στόχου αυτού βραχυπρόθεσμα ασκεί αρνητική επίδραση στο εισόδημα και στην απασχόληση». Με το… αντιμνημονιακό αυτό άρωμα στον λόγο του, επιχείρησε να φανεί φιλολαϊκός, στρώνοντας ίσως το χαλί για παραμονή του στην πολιτική σκηνή την επαύριο των εκλογών. Ζήτησε λοιπόν την υιοθέτηση πολιτικών και δράσεων άμεσου αναπτυξιακού αποτελέσματος, καθώς «δεν μπορούμε να περιμένουμε μέχρις ότου οι βραχυπρόθεσμες επιπτώσεις να αντιστραφούν»…

Στο ίδιο μήκος κύματος, ότι «ανάπτυξη της ελληνικής οικονομίας χωρίς τις υγιείς μικρομεσαίες επιχειρήσεις δεν μπορεί να υπάρξει», υποστήριξε ο διευθυντής του οικονομικού γραφείου του πρωθυπουργού Γκ. Χαρδούβελης, ενώ από την εκδήλωση δεν έλειψε και η Αννα Διαμαντοπούλου.

Μαριτίνα Ζαφειριάδου

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ