Κυριακή, 7 Μαρτίου 2021

Από 29 Δεκεμβρίου έρχεται μέσω του «Ατλας» το ασφαλιστικό βιογραφικό για 5.350.000 εργαζομένους από το 1994

Ασφαλιστικό βιογραφικό για 5.350.000 εργαζομένους «υπόσχεται» από τη Δευτέρα 29 Δεκεμβρίου 2014 το σύστημα «Ατλας». Σύμφωνα με το υπουργείο Εργασίας, θα δίνεται η δυνατότητα σε όλους τους ασφαλισμένους να διαπιστώσουν από τον υπολογιστή τους τις ημέρες ασφάλισης που έχουν πραγματοποιήσει από 1/1/1994 και μετά.

Ετσι, θα μπορούν να βρουν οι ασφαλισμένοι με ακρίβεια τα ένσημα που έχουν, εάν θεμελιώνουν συνταξιοδοτικό δικαίωμα και το ύψος της σύνταξης που δικαιούνται. Μάλιστα, θα είναι δυνατόν να εντοπιστούν με ακρίβεια οι συνολικές ημέρες ασφάλισης του ασφαλισμένου, ακόμα και εάν πρόκειται για περιπτώσεις διαδοχικής ασφάλισης, δηλαδή εμπλέκονται περισσότερα από ένα ασφαλιστικά ταμεία. Ετσι, οι ασφαλισμένοι θα μπορούν να εντοπίσουν και πιθανά κενά ασφάλισης ή σημεία που πρέπει να διορθωθούν.

Υπολογίζεται ότι έχουν ήδη καταγραφεί για την τελευταία 20ετία πάνω από 22,8 δισ. ημέρες ασφάλισης.
Η πρόσβαση είναι πολύ απλή και γίνεται μέσω της σύνδεσης κάθε ασφαλισμένου στον διαδικτυακό τόπο (www.atlas.gov.gr), όπου του ζητείται να καταχωρίσει τον ΑΜΚΑ του και τους κωδικούς για το TAXIS. Οπως προκύπτει, από τα στοιχεία που έχει ήδη συγκεντρώσει η Ηλεκτρονική Διακυβέρνηση Κοινωνικής Ασφάλισης (ΗΔΙΚΑ), έως τώρα έχουν ψηφιοποιηθεί τα αρχεία από το 1994 και μετά που αφορούν το ΙΚΑ, τον ΟΑΕΕ, τον ΟΓΑ, το ΕΤΑΑ και των δύο μεγαλύτερων φορέων του ΕΤΑΠ – ΜΜΕ. Εντός του 2015 αναμένεται να ολοκληρωθεί η διαδικασία και για τα έτη πριν από το 1994, με την προσθήκη των στοιχείων που χρειάζεται από το ΝΑΤ, από τους υπόλοιπους φορείς του ΕΤΑΠ – ΜΜΕ και από τα επικουρικά ταμεία.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ