Τρίτη, 20 Απρίλιος 2021

Από αύριο η καταβολή! Θα εκταμιευθούν 136.817.889 ευρώ για τους 669.792 δικαιούχους που τα εισέπραξαν και πέρυσι

Αύριο, Μεγάλη Τετάρτη, θα καταβληθούν τα οικογενειακά επιδόματα (Ενιαίο Επίδομα Στήριξης Τέκνων και Ειδικό Επίδομα Τρίτεκνων και Πολύτεκνων Οικογενειών) σε 669.792 δικαιούχους που τα εισέπραξαν και το 2013.

Πρόκειται για την προκαταβολή των οικογενειακών επιδομάτων που αφορά το πρώτο τρίμηνο του 2014 και για την καταβολή τους θα εκταμιευθεί το ποσό των 136.817.889 ευρώ. Για τα συγκεκριμένα επιδόματα δεν προαπαιτείται η υποβολή εντύπου Α21, καθώς θα αξιοποιηθούν τα στοιχεία της φορολογικής δήλωσης που υποβλήθηκε κατά το προηγούμενο έτος. Στη σχετική κοινή υπουργική απόφαση πάντως τονίζεται ρητά ότι τα ποσά που θα λάβουν αύριο οι δικαιούχοι πρόκειται να συμψηφιστούν με το τελικό ποσό που δικαιούνται και το οποίο θα προκύψει μετά την υποβολή της δήλωσης φορολογίας εισοδήματος (Ε1) του τρέχοντος έτους και την αίτηση Α21. Η αίτηση Α21 μπορεί να υποβληθεί έως τις 30 Ιουνίου 2014 ηλεκτρονικά μετά την υποβολή των φορολογικών δηλώσεων. Σε περίπτωση μη υποβολής αίτησης Α21 τα ποσά που προκαταβλήθηκαν θα αναζητούνται ως αχρεωστήτως καταβληθέντα, εκτός αν ο υπόχρεος τα επιστρέψει οικειοθελώς στον ΟΓΑ, που έχει οριστεί ως φορέας απόδοσης των οικογενειακών επιδομάτων.

Το ενιαίο επίδομα στήριξης τέκνων κυμαίνεται από 13 έως 40 ευρώ τον μήνα, ανάλογα με τον αριθμό των ανήλικων τέκνων και το οικογενειακό εισόδημα. Το ειδικό επίδομα στήριξης τρίτεκνων και πολύτεκνων οικογενειών ανέρχεται στο ποσό των 500 ευρώ τον χρόνο και χορηγείται σε τρεις δόσεις τον χρόνο.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ