Παρασκευή, 26 Φεβρουαρίου 2021

Από τον… Αγιο Βασίλη περιμένουν τα βιβλία!

Τις ελπίδες τους στον… Αγιο Βασίλη έχουν εναποθέσει πλέον οι μαθητές της Γ’ λυκείου, για να τους φέρει τα σχολικά εγχειρίδια, τα οποία -Νοέμβριο μήνα και παρά τις δεσμεύσεις της υπουργού Παιδείας- εξακολουθούν να μη βρίσκονται στα σχολεία.

Οι πιο άτυχοι μαθητές, όμως, φαίνεται ότι είναι αυτοί που διάλεξαν να ακολουθήσουν τη Θεωρητική Κατεύθυνση, καθώς τα βιβλία των Αρχαίων, της Ιστορίας και των Λατινικών σε αρκετά λύκεια δεν έχουν φτάσει ακόμα.

Ετσι, τα παιδιά που προετοιμάζονται για τις πανελλαδικές εξετάσεις συνεχίζουν να κάνουν μάθημα με φωτοτυπίες και dvd.

Υπενθυμίζεται ότι πρόκειται για μαθήματα τα οποία έχουν συντελεστή βαρύτητας και η απόδοση των υποψηφίων σε αυτά καθορίζει σε μεγάλο βαθμό την εισαγωγή τους στα Ιδρύματα της Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης.

Αλλά και η «προσωρινή λύση» των φωτοτυπιών, όπως την είχε χαρακτηρίσει η Αννα Διαμαντοπούλου στις αρχές Σεπτεμβρίου, έχει αρχίσει να αποδεικνύεται πλήρως αναποτελεσματική. Και αυτό γιατί στα σχολεία είχαν σταλεί εκτυπωμένα μόνο τα πρώτα κεφάλαια από κάθε εγχειρίδιο διδακτέας και εξεταστέας ύλης, η οποία δυο μήνες μετά την έναρξη του σχολικού έτους έχει πια καλυφθεί από τους εκπαιδευτικούς.

Τώρα οι μαθητές περιμένουν εναγωνίως τα σχολικά εγχειρίδια, προκειμένου να μπορέσουν να συνεχίσουν τις παραδόσεις, αφού η προσπάθεια που έκαναν οι καθηγητές τους να εκτυπώσουν από τα δικά τους βιβλία τα επόμενα κεφάλαια απέτυχε παταγωδώς.

Τα περισσότερα φωτοτυπικά μηχανήματα στα λύκεια τέθηκαν πολύ γρήγορα εκτός λειτουργίας, λόγω του μεγάλου όγκου φωτοαντίγραφων που έπρεπε να εκτυπώσουν, δεδομένου ότι προορίζονται για περιορισμένη χρήση. Αλλά και όσα μηχανήματα κατάφεραν να «επιβιώσουν» από την εκτεταμένη χρήση έχουν ξεμείνει από μελάνια, όπου ούτε λόγος να γίνεται για αγορά καινούργιων, μια και οι Σχολικές Επιτροπές δεν έχουν κονδύλια ούτε για τα πάγια έξοδα των σχολείων.

Εύη Πανταζοπούλου

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ