Πέμπτη, 22 Απρ 2021

Άρχισε η διάθεση των δωρεάν τάμπλετ και δωρεάν ίντερνετ στους 290.000 δικαιούχους

Οι δικαιούχοι θα μπορούν μέχρι τις 30 Ιουνίου να συμμετάσχουν στο πρόγραμμα «Ψηφιακή Αλληλεγγύη». Σύμφωνα με τη Γενική Γραμματεία Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων, κατά την πρώτη μέρα ενεργοποίησης της δράσης, τα αποτελέσματα είναι τα εξής:
30.615 πολίτες, δικαιούχοι του κοινωνικού μερίσματος, ανταποκρίθηκαν στη δράση με την έκδοση των αντίστοιχων κουπονιών ψηφιακής αλληλεγγύης.
94 πάροχοι/προμηθευτές έχουν ενταχθεί πλήρως στη δράση (7 τηλεπικοινωνιακοί πάροχοι, 57 franchises τηλεπικοινωνιακών παρόχων, -30 εμπορικές επιχειρήσεις πωλήσεων υπολογιστικού εξοπλισμού με δικαίωμα σύναψης τηλεπικοινωνιακού συμβολαίου).
378 πάροχοι/προμηθευτές αναμένεται να ενταχθούν, μετά την αποστολή των συμπληρωματικών στοιχείων για τη συμπλήρωση του φυσικού τους φακέλου, που προς το παρόν εκκρεμεί για την ολοκλήρωση ένταξής τους στη δράση.
Σήμερα ξεκινάει η 2η φάση εγγραφής παρόχων/προμηθευτών στη δράση, με δυνατότητα εγγραφής- συμμετοχής τους μέχρι τις 30/4/2015.
Υπενθυμίζεται πως εκτυπώνοντας το κουπόνι της «Ψηφιακής Αλληλεγγύης» από την ιστοσελίδα www.e-inclusion.gr, οι πολίτες μπορούν να επισκεφθούν ένα από τα εγκεκριμένα καταστήματα της δράσης και να αποκτήσουν:
Επιδότηση 12 ευρώ τον μήνα στη συνδρομή ευρυζωνικής σύνδεσης (κινητή ή σταθερή).
Ηλεκτρονικό υπολογιστή τύπου tablet ή φορητό υπολογιστή τύπου netbook ή laptop (αξίας μέχρι 230 ευρώ).
Υπηρεσίες υποστήριξης-κατάρτισης σε χρήση ΤΠΕ κατ’ οίκον, όπως πρόσβαση σε email, internet, e-gov υπηρεσίες, κ.λπ.
Τέλος, οι δικαιούχοι θα μπορούν να εξαργυρώσουν το κουπόνι της Ψηφιακής Αλληλεγγύης σε ένα από τα εγκεκριμένα καταστήματα για την «Ψηφιακή Αλληλεγγύη», μέχρι και την 30η Ιουνίου 2015.
Οι πάροχοι
Στη Δράση συμμετέχουν όλοι οι τηλεπικοινωνιακοί πάροχοι: Cyta Hellas, Vodafone, ΟΤΕ, Hellas Online, Wind Ελλάς, Forthnet και Cosmote. Επίσης, έχουν οριστικοποιηθεί και οι εμπορικές επιχειρήσεις πώλησης υπολογιστικού εξοπλισμού, που κρίθηκε ότι πληρούν τα κριτήρια συμμετοχής στο πρόγραμμα.

{{-PCOUNT-}}4{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ