Τετάρτη, 21 Απρ 2021

Αρκετά δύσκολα και χθες τα θέματα σε τρία μαθήματα των πανελλαδικών

Αντικατάσταση του παρωχημένου εγχειριδίου Λατινικών ζητούν οι φιλόλογοι

Σε απαιτητικά θέματα κλήθηκαν να απαντήσουν χθες οι υποψήφιοι του Γενικού Λυκείου, που διαγωνίζονταν στα μαθήματα των ομάδων προσανατολισμού. Ειδικότερα, οι υποψήφιοι της ομάδας προσανατολισμού ανθρωπιστικών σπουδών διαγωνίστηκαν στα Λατινικά, οι υποψήφιοι των θετικών επιστημών στη Χημεία και όσοι επιθυμούν την εισαγωγή σε σχολές των πεδίων οικονομίας και πληροφορικής στις Αρχές Οικονομικής Θεωρίας.

Η μεγάλη πλειονότητα των υποψηφίων αποχώρησε από τα εξεταστικά κέντρα με κατεβασμένο το κεφάλι, καθώς τα θέματα ήταν δύσκολα στη Χημεία, απαιτητικά στα Λατινικά και εξίσου απαιτητικά στις Αρχές Οικονομικής Θεωρίας.

Ειδικότερα, σύμφωνα με την Πανελλήνια Ενωση Φιλολόγων, οι γραμματικές και συντακτικές ασκήσεις στα Λατινικά δεν ήταν κλιμακούμενης δυσκολίας και απαιτούσαν μεγαλύτερη προσοχή, ιδιαίτερα στα πρώτα κεφάλαια. Επίσης, η εξάντληση των εξεταζόμενων κειμένων υπαγορεύει, σύμφωνα με την ΠΕΦ, την ανάγκη για την αντικατάσταση του παρωχημένου σχολικού εγχειριδίου.

Η Ενωση Ελλήνων Χημικών εκτίμησε ότι τα θέματα της Χημείας κάλυπταν μεγάλη έκταση και απαιτούνταν ψυχραιμία και καλή προετοιμασία, ενώ ήταν πολύ πιο απαιτητικά από τα αντίστοιχα του 2016, ελέγχοντας ουσιαστικά τις γνώσεις και την κριτική ικανότητα των μαθητών, χωρίς να απαιτούν απομνημόνευση, και ήταν σαφή ως προς τη διατύπωσή τους. Σύμφωνα με την Ενωση Φροντιστηριούχων, τα θέματα στις Αρχές Οικονομικής Θεωρίας ήταν διαβαθμισμένης δυσκολίας, με πλήρη κάλυψη της ύλης, απαιτούσαν μαθηματική αντίληψη, αλλά ήταν διατυπωμένα με σαφήνεια.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ