Κυριακή, 17 Ιανουαρίου 2021

Αρωγή στους απόρους της Βοιωτίας

Ανεξίτηλα είναι τα σημάδια του φιλανθρωπικού και πνευματικού έργου του αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος Ιερωνύμου στη Βοιωτία, της οποίας υπήρξε ιεράρχης επί σειρά ετών.

Συνεχιστής της αξιοθαύμαστης προσφοράς του μακαριότατου στην τοπική κοινωνία είναι ένα πνευματικό του τέκνο. Ο μητροπολίτης Θηβών και Λεβαδείας Γεώργιος βαδίζει στα βήματα του προκατόχου του με οξυμένη κοινωνική ευαισθησία και συμβάλλει στην ανακούφιση των αναξιοπαθούντων, οι οποίοι αυξάνονται διαρκώς και στην περιοχή του. Είναι ενδεικτική η απόφασή του για την ίδρυση του κοινωνικού φορέα «Η Αρωγή», με σκοπό την υποστήριξη απόρων της Βοιωτίας. Ο μητροπολίτης Θηβών και Λεβαδείας Γεώργιος απευθύνει μέσω της «δημοκρατίας» βαρυσήμαντο μήνυμα, στο οποίο, μεταξύ άλλων, διατυπώνει την αγωνία του για τις οικονομικές εξελίξεις και τις κοινωνικές επιπτώσεις τους:

«Μέσα στις δύσκολες συνθήκες πού βιώνουμε καθημερινά και διαρκώς αυξάνουν την αγωνία, το άγχος και την ανασφάλεια για το αύριο, καλούμαστε να στηρίξουμε την ελπίδα μας πρώτα στον Θεό και κατ’ επέκταση να στηριχτούμε μεταξύ μας, εκφράζοντας την αλληλεγγύη και την ενότητα ιδιαίτερα προς εκείνους που έχουν μεγαλύτερη ανάγκη και είναι ήδη οικονομικά ασθενέστεροι.

Η Εκκλησία, σε ενοριακό και κεντρικό επίπεδο, δεν υπηρετεί κόμματα και παρατάξεις. Υπηρετεί τον λαό, με το πνευματικό, κοινωνικό και φιλανθρωπικό της έργο.

Την τοπική μας Εκκλησία από την πρώτη στιγμή απασχόλησε ιδιαίτερα το πρόβλημα της οικονομικής κρίσης που ταλανίζει την κοινωνία μας και οι νέες οδυνηρές συνθήκες διαβίωσης των συνανθρώπων μας.

Η βοιωτική Εκκλησία με τους κληρικούς, τα εκκλησιαστικά συμβούλια, τα φιλόπτωχα ταμεία και τα ευαγή της ιδρύματα στέκεται με αγάπη στο πλευρό όλων ανεξαιρέτως των συνανθρώπων μας που δοκιμάζονται ποικιλοτρόπως, ενισχύοντάς τους ηθικά και ψυχολογικά, αλλά και πρακτικά, προσφέροντας τρόφιμα, φάρμακα, θέρμανση κ.ά., καλύπτοντας όσο είναι δυνατόν τις επιτακτικές τους ανάγκες. Δυστυχώς η νέα κατάσταση οδηγεί το κράτος κοινωνικής πρόνοιας σε υποχώρηση.

Επειδή οι ανάγκες των συμπατριωτών μας αυξάνουν καθημερινά, θεσμοθετήθηκε ήδη από τον Νοέμβριο του 2011 με απόφασή μου ο νέος οργανισμός κοινωνικών δομών με την επωνυμία «Η Αρωγή», σκοπός του οποίου είναι η προσφορά αγάπης και εξυπηρέτησης στον πάσχοντα συνάνθρωπό μας και πιο συγκεκριμένα η παροχή φαρμακευτικής περίθαλψης, τροφίμων, ενδυμάτων και υποδημάτων, καθώς και η ενίσχυση άπορων μαθητών και φοιτητών ολόκληρης της μητροπολιτικής μας περιφέρειας.

Ως επίσκοπος της βοιωτικής Εκκλησίας, μαζί με τους δραστήριους ιερείς μας και τους λοιπούς συνεργάτες μας παρακολουθούμε με αγωνία τις εξελίξεις που συντελούνται στον οικονομικό τομέα σε πανεθνική κλίμακα και οι οποίες καταπονούν τόσο τον ελληνικό λαό όσο και τις ιερατικές οικογένειες.

Ο Θεός μάς καλεί να αγωνιστούμε για το κοινό καλό, διατηρώντας την αισιοδοξία για ένα καλύτερο αύριο, εκφράζοντας προς κάθε κατεύθυνση την αποδοχή, την αλληλεγγύη, τη στήριξη, την ελπίδα. Το ζητούμενο είναι οι σχέσεις μας να γίνουν πιο ουσιαστικές, πιο γνήσιες, για να υπάρχει η ζεστασιά και η βοήθεια μεταξύ μας».

Δημήτρης Κυριακόπουλος

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ