Τετάρτη, 14 Απρίλιος 2021

«Ασάφειες στο νομοσχέδιο για την αδειοδότηση των καναλιών»

«Δεν υπήρξε κανένας διάλογος του κλάδου με την κυβέρνηση πριν από τη σύνταξη του νομοσχεδίου για την αδειοδότηση των τηλεοπτικών σταθμών. Ως αποτέλεσμα αυτού, υπάρχουν αρκετές αοριστίες που θα δημιουργήσουν πολλά προβλήματα στη βιωσιμότητα των επιχειρήσεων».
Αυτό είναι το γενικό συμπέρασμα που προέκυψε από τη συνέντευξη Τύπου την οποία παραχώρησε χθες το μεσημέρι, στο ξενοδοχείο «Plaza» στο Σύνταγμα, η ΕΙΤΗΣΣΕ, με αφορμή την κατάθεση σε δημόσια διαβούλευση του σχεδίου νόμου που αφορά τη λειτουργία των ιδιωτικών τηλεοπτικών σταθμών.

Η στάση της κυβέρνησης

Οι ιδιοκτήτες των καναλιών εμφανίζονται ενοχλημένοι από τη στάση της κυβέρνησης και ζητούν να ξεκινήσει άμεσα ο διάλογος ανάμεσα στο υπουργείο Επικρατείας και τους εμπλεκόμενους φορείς, να αξιοποιηθούν οι μελέτες, τα οικονομικά στοιχεία και, κυρίως, να ληφθεί υπόψη η πραγματικότητα του κλάδου και να γίνει σχεδιασμός που να επιτρέπει τη βιωσιμότητα των ιδιωτικών τηλεοπτικών σταθμών και θα διασφαλίζει την ελευθερία και την πολυφωνία.
Αξίζει να σημειωθεί ότι οι ιδιωτικοί τηλεοπτικοί σταθμοί εθνικής εμβέλειας -για να λάβουν δεκαετή άδεια- θα κληθούν να πληρούν συγκεκριμένες προϋποθέσεις, όπως φορολογική ενημερότητα και κεφαλαιακή επάρκεια, ενώ τα χρήματα θα είναι άμεσα απαιτητά μετά το τέλος της δημοπρασίας.

Ο γενικός γραμματέας του Δ.Σ. της ΕΙΤΗΣΕΕ Στρατής Λιαρέλλης ανέφερε σχετικά:
«Το παρόν σχέδιο νόμου περιλαμβάνει αοριστίες που δεν ρυθμίζουν το τηλεοπτικό τοπίο. Τα επιχειρήματα που έχουν επικρατήσει στον δημόσιο διάλογο δεν ισχύουν, αφού το θεσμικό πλαίσιο που εφαρμόζεται, εξαιτίας του ψηφιακού φάσματος, είναι πλέον ρυθμισμένο. Οσον αφορά τα ανοιχτά ζητήματα των αδειών περιεχομένου, μπορούν να δρομολογηθούν. Θα αναλάβουμε πρωτοβουλίες με όλους τους φορείς και τις Αρχές για έναν γόνιμο διάλογο».

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ