Δευτέρα, 26 Οκτωβρίου 2020

«Ασφάλεια με ΝΔ, περιπέτεια με ΣΥΡΙΖΑ»

Χρόνος ανάγνωσης: < 1 λεπτό

Ο υποψήφιος µε τη Ν.∆. στη Β΄ Αθηνών Γιώργος Κουµουτσάκος µιλά στη «δηµοκρατία» για τον κίνδυνο της εξόδου από το ευρώ, το ενδεχόµενο δεύτερων εκλογών και δηλώνει ότι «αν κυβερνήσει ο ΣΥΡΙΖΑ, θα τινάξει στην αέρα την προσπάθεια της χώρας».

Ποιο είναι το διακύβευμα των εκλογών της 25ης Ιανουαρίου;

Οι εκλογές αυτές είναι είναι οι πιο κρίσιµες της Μεταπολίτευσης. Είναι ιστορικής σηµασίας, γιατί κρίνουν την πολιτική σταθερότητα, την έξοδο της οικονοµίας µας από την κρίση, την παρουσία µας στην ευρωζώνη, τη διασφάλιση των εθνικών µας δικαίων. Οι εκλογές αυτές οριοθετούν τη Νέα Μεταπολίτευση και προδιαγράφουν την πορεία του Ελληνισµού για τα επόµενα χρόνια.

Το αποτέλεσµά τους θα έχει άµεσες συνέπειες στη ζωή όλων µας και κάθε οικογένειας χωριστά. Οι περιστάσεις απαιτούν στέρεα βήµατα, που οδηγούν µε σιγουριά στην έξοδο από την κρίση, στην οικονοµική ανάκαµψη και την κοινωνική ανασυγκρότηση. Μιλώντας στον κόσµο που συναντώ καθηµερινά, τονίζω την ανάγκη να συνεχίσει η Νέα ∆ηµοκρατία να ηγείται της πανεθνικής προσπάθειας εξόδου από την κρίση µε ασφάλεια, ώστε να µπούµε σε µια διαδικασία ανάκαµψης. Πιστεύω ότι την Κυριακή θα επιλέξουν την προβλεψιµότητα και τηn ασφάλεια από την αβεβαιότητα και την περιπέτεια.

Για πρώτη φορά σε εθνικές εκλογές. Πώς οδηγηθήκατε σε αυτή την απόφαση και γιατί επιλέξατε τη Β΄ Αθηνών;

Η Β΄ Αθηνών είναι συνυφασµένη µε τη ζωή µου. Εχοντας µετακινηθεί από τη Γλυφάδα σε Βύρωνα και Ν. Ερυθραία, θεωρώ τη Β΄ Περιφέρεια γειτονιά µου. Ο αγώνας µου στη διάρκεια των περιφερειακών εκλογών µε βοήθησε αρκετά να γνωρίσω από κοντά τα προβλήµατα όλων των πε-ριοχών της, να ακούσω τις ανησυχίες και τους προβληµατισµούς των κατοίκων της, που ελπίζω ότι θα στηρίξουν την υποψηφιότητά µου. Φιλοδοξώ να λειτουργήσω ως εκπρόσωπός τους.

Από το success story γιατί φτάσαμε να συζητάμε πάλι για ενδεχόμενο Grexit;

Αυτό που πέτυχε η κυβέρνηση του Αντώνη Σαµαρά, βασισµένη φυσικά στις θυσίες των Ελλήνων, ήταν η διάσωση της χώρας το 2012. Τότε όλοι στην Ευρώπη περίµεναν µια άτακτη χρεοκοπία της Ελλάδας. Η χώρα όµως στάθηκε όρθια και άρχισε µια ανηφορική πορεία, ενδεχοµένως και µε λάθη. Είµαστε στο σηµείο όπου πλέον η ύφεση υποχωρεί, η ανάπτυξη ξεκίνησε, η ανεργία αρχίζει σιγά σιγά να µειώνεται. Αυτό µας επιτρέπει να πούµε πως πρόκειται για µια επιτυχία. Οταν η χώρα όµως µπαίνει σε δίνη απόλυτης πολιτικής αβεβαιότητας, όταν οι αγορές αντιδρούν, όταν οι εταίροι δεν ξέρουν τι θα συµβεί µε τη νέα κυβέρνηση, τότε υπάρχει πρόβληµα. Success story υπάρχει υπό την προϋπόθεση ότι η χώρα θα είναι σοβαρή, ότι θα ακολουθήσει σοβαρά, σταθερά και προβλέψιµα βήµατα.

Σε περίπτωση που δεν υπάρξει αυτοδυναμία, με ποιες δυνάμεις θα μπορούσατε να συνεργαστείτε;

Με τις πολιτικές δυνάµεις που είναι πιστές στην ευρωπαϊκή πορεία της χώρας. Η Νέα ∆ηµοκρατία άλλωστε έχει τη δεξαµενή να συνεργαστεί µε αυτές τις δυνάµεις, σε αντίθεση µε τον ΣΥΡΙΖΑ, που λέει ότι δεν µπορεί να συνεργαστεί µε καµία από τις άλλες πολιτικές δυνάµεις εκτός του ΚΚΕ, που εκ των προτέρων γνωρίζει ότι απορρίπτει ένα τέτοιο ενδεχόµενο.

Η χώρα αντέχει ένα ενδεχόμενο νέων εκλογών;

Η χώρα δεν χρειαζόταν ούτε τις εκλογές του Ιανουαρίου. Τις εκβίασε η µειοψηφία των 132 µε κορµό τον ΣΥΡΙΖΑ, τους ΑΝ.ΕΛ. και τη Χρυσή Αυγή. Ηδη η χώρα υφίσταται σηµαντικό κόστος. Γι’ αυτό είναι ανάγκη να µπει τέλος στην αβεβαιότητα. Και αυτό µπορεί να γίνει µε πρωτιά της Νέας ∆ηµοκρατίας.

Εάν εκλεγεί ο ΣΥΡΙΖΑ, θα τηρήσει όσα λέει περί καταγγελίας του Μνημονίου και αλλαγής πολιτικής;

∆εν νοµίζω ότι θα κυβερνήσει ο ΣΥΡΙΖΑ. Εάν ωστόσο γινόταν ποτέ κυβέρνηση και εάν δοκίµαζε να κάνει αυτά που λέει, η χώρα θα γύριζε εκεί όπου ήταν πριν από δυόµισι χρόνια, θα τινάζονταν στον αέρα οι θυσίες που κάναµε, και θα καταλήγαµε είτε σε ακόµη σκληρότερα Μνηµόνια είτε σε ρήξη µε τους εταίρους µας, αποµόνωση, έξοδο από την ευρωζώνη, χρεοκοπία.

Εχει αποδυναμώσει, πιστεύετε, την εξωτερική πολιτική και την επιρροή της Ελλάδας η οικονομική κρίση;

Η αλήθεια είναι ότι η κρίση έστρεψε την προσοχή όλων µας και τον δηµόσιο διάλογο κυρίως στην οικονοµία. Οµως η Ελλάδα δεν έχει την πολυτέλεια να µην έχει στην κορυφή των προτεραιοτήτων της και τα θέµατα εξωτερικής πολιτικής και εθνικής ασφάλειας. Αλλωστε, αυτό αποδεικνύουν οι εξελίξεις των τελευταίων ηµερών στην Κύπρο, µε την απαράδεκτη, παράνοµη συµπεριφορά της Τουρκίας στην ΑΟΖ της Κύπρου και γενικότερα στη θαλάς σια περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου. Είχα προτείνει τρόπους και µέσα χαµηλού δηµοσιονοµικού κόστους, αλλά και αυξηµένης αποδοτικότητας, όπως για παράδειγµα την τοποθέτηση και τον ορισµό ενός υπηρεσιακού µόνιµου υφυπουργού Εξωτερικών, πενταετούς θητείας, τη διαµόρφωση ενός Συµβουλίου Εθνικής Ασφάλειας που θα υπάγεται κατευθείαν στον πρωθυπουργό.

∆υστυχώς, οι εκλογές, που στην ουσία εκβιάστηκαν από τη µειοψηφία της Βουλής, δεν επέτρεψαν ποτέ τον διάλογο για τους τρόπους ενίσχυσης της εξωτερικής πολιτικής, εν µέσω της κρίσης, στο πλαίσιο της συζήτησης για την αναθεώρηση του Συντάγµατος.

Ποιο είναι το προσωπικό στοίχημα, αν εκλεγείτε στη νέα Βουλή;

Θέλω να είµαι εκπρόσωπος των συµπολιτών µου. Αλλά και να αξιοποιούν την πείρα που απέκτησα τόσο στο ΥΠΕΞ όσο και στην Ευρωβουλή για το συλλογικό, το εθνικό συµφέρον. Η χώρα µας χρειάζεται συµµαχίες, επενδύσεις και οικονοµική στήριξη. Χρειάζεται και ουσιαστική βελτίωση του πολιτικού διαλόγου, ώστε να γίνεται µε τρόπο που θα ενηµερώνει και δεν θα παραπλανά, θα ενώνει και δεν θα διχάζει, που θα κινητοποιεί και δεν θα περιθωριοποιεί τους πολίτες.

{{-PCOUNT-}}20{{-PCOUNT-}}

ΣΧΟΛΙΑ

Η δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ληστεία με τα αναδρομικά στις συντάξεις!

Αντί ο ΕΦΚΑ να πιστώσει στους λογαριασμούς των δικαιούχων τα ακριβή ποσά, κατέβαλε έως και 75% λιγότερα Το επιτελικό κράτος των κυρίων Μητσοτάκη και Βρούτση...

Ο Γιώργος Κύρτσος αποθεώνει τον… εαυτό του σε ένα Ρεσιτάλ αμετροέπειας

Η δημόσια αυτοϊκανοποίηση του Κύρτσου! Ρεσιτάλ αυτοαποθέωσης έδωσε ο ευρωβουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Γιώργος Κύρτσος, προκαλώντας -δικαίως- ποικίλα ειρωνικά σχόλια. Ο «γαλάζιος» ευρωβουλευτής και πρώην...

Νέος Πτωχευτικός: Χαριστική βολή για τους μικρομεσαίους!

Έρευνα: Οι «γκρίζες ζώνες» του νέου νόμου. Θα επιφέρει το τελειωτικό χτύπημα στις ευάλωτες οικογένειες, αλλά και στις επιχειρήσεις, εκτιμούν παράγοντες της αγοράς Από τις...

OPAP ARENA από ψηλά-Αποκλειστικά πλάνα από το νέο γήπεδο της ΑΕΚ

Ο υπεύθυνος του έργου Πάνος Παναγιωτίδης αποκαλύπτει στον ΟΠΑΠ πότε θα είναι έτοιμο και εξηγεί γιατί θα αποτελεί «καυτή» έδρα Το όνειρο των φίλων της...

Αντιπολίτευση: Τα αποτελέσματα του νομοσχεδίου είναι δολοφονικά

Διμέτωπη επίθεση στην κυβέρνηση αλλά και στον ΣΥΡΙΖΑ εξαπέλυσε η ελάσσονα αντιπολίτευση, η οποία ναι μεν υπερψήφισε την πρόταση δυσπιστίας κατά του Χρήστου Σταϊκούρα...