Παρασκευή, 26 Φεβρουαρίου 2021

Ασφαλείς οι καταθέσεις έως τα 100.000 ευρώ!

Εγγυημένες είναι υπό οποιεσδήποτε συνθήκες οι καταθέσεις έως 100.000 ευρώ στην Ε.Ε. Αυτό δήλωσε ο επίτροπος Εσωτερικής Αγοράς και Υπηρεσιών της Ε.Ε. Μισέλ Μπαρνιέ. Ο ίδιος τόνισε ότι η ευρωπαϊκή προεδρία, την οποία θα αναλάβει η Ελλάδα τον Ιανουάριο, πρέπει να είναι επιτυχής και για την ίδια και για το σύνολο της Ευρώπης, και στη διάρκεια αυτού του εξαμήνου θα πρέπει να ολοκληρωθεί ένα σημαντικό μέρος της τραπεζικής ένωσης, περιλαμβανομένων των μέτρων για την εγγύηση των καταθέσεων. Αναφερόμενος στην ανάγκη τραπεζικής εξυγίανσης επισήμανε ότι δεν μπορεί να πληρώνουν οι φορολογούμενοι τις διασώσεις των τραπεζών, αλλά θα πρέπει οι ίδιες οι τράπεζες να καλύπτουν αυτό το κόστος. Ο κ. Μπαρνιέ σημείωσε ότι αυτό που χρειάζεται η Ευρώπη είναι λιγότερη ρύθμιση χρεών και περισσότερη πολιτική.

Ερωτηθείς για τη χρηματοδότηση των μικρών και μεσαίων επιχειρήσεων, απάντησε ότι το πρόβλημα δεν απασχολεί μόνο την Ελλάδα αλλά το σύνολο της Ε.Ε. και πιστεύει ότι χάρη στα διαρθρωτικά ταμεία, στη συμβολή της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων και στις καλύτερες τράπεζες -μετά τις αναδιαρθρώσεις και ανακεφαλαιοποιήσεις- θα πρέπει να αναμένουμε ομαλοποίηση της χρηματοδότησης των επιχειρήσεων. Εξέφρασε, επίσης, την πεποίθηση ότι η τραπεζική ένωση θα συμβάλει στην άρση του κατακερματισμού και της ανισότητας των επιτοκίων. Για την Ελλάδα ανέφερε: «Προτεραιότητα είναι να επιτευχθεί το πρόγραμμα εξυγίανσης το 2014. Δεν είναι επίκαιρο το θέμα του “κουρέματος” του χρέους. Σημαντικό είναι να μη χαλαρώσετε τις προσπάθειες που φέρνουν καρπούς».

{{-PCOUNT-}}4{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ