Παρασκευή, 15 Ιανουαρίου 2021

«Ασπίδα» για τα ναρκωτικά

Η αντιμετώπιση του φαινομένου των ναρκωτικών, που έχει πάρει απειλητικές -ιδιαίτερα για τη νεολαία- διαστάσεις και στην ελληνική περιφέρεια, απαιτεί διαρκή επαγρύπνηση, συντονισμένες δράσεις και αποφασιστικότητα.

Στο πνεύμα αυτό αναλαμβάνονται συγκεκριμένες πρωτοβουλίες στην Κεφαλλονιά και την Ιθάκη. Την αρχή αποτέλεσε σύσκεψη εκπροσώπων φορέων και υπηρεσιών που εμπλέκονται σε θέματα πρόληψης, θεραπείας και καταστολής εξαρτησιογόνων ουσιών, η οποία πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα συνεδριάσεων της περιφερειακής ενότητας Κεφαλλονιάς. Την πρωτοβουλία σύγκλησης των εμπλεκόμενων τοπικών φορέων ανέλαβε ο αντιπεριφερειάρχης Κεφαλλονιάς και Ιθάκης Σωτήρης Κουρής, ο οποίος είναι και πρόεδρος του τοπικού κέντρου πρόληψης της χρήσης εξαρτησιογόνων ουσιών «Απόπλους» και συνεπώς έχει ιδιαίτερη ευαισθησία για το μείζον πρόβλημα.

Στη σύσκεψη ελήφθη απόφαση για συνεχή ενημέρωση, σε συνεργασία και με άλλους φορείς, με απώτερο σκοπό τη σύσταση συντονιστικού οργάνου αντιμετώπισης της μάστιγας των ναρκωτικών σε τοπικό επίπεδο, υπό την προεδρία του αντιπεριφερειάρχη Κεφαλλονιάς και Ιθάκης. Το όργανο αυτό θα έχει επιτελικό ρόλο, θα εκτιμά την κατάσταση κάθε φορά και, όπου κρίνει σκόπιμο, θα προγραμματίζει παρεμβάσεις.

Κατά τη διάρκεια της σύσκεψης αναδείχτηκαν η μεγάλη προσπάθεια και η επιτυχής δράση της Αστυνομίας σε θέματα καταστολής, αλλά και ο ρόλος του κέντρου πρόληψης «Απόπλους» τόσο στην Κεφαλλονιά όσο και στην Ιθάκη.

«Η μεγάλη και επιτυχής πορεία των αστυνομικών δυνάμεων για την αντιμετώπιση του εγκλήματος αποτελεί για εμάς και την κοινωνία μας εγγύηση ασφάλειας και σιγουριάς» υπογράμμισε ο κ. Κουρής και πρόσθεσε: «Η συνεχής και ουσιαστική στήριξη των κοινωνικών δομών από τα νοσοκομεία μας και τον “Απόπλου” είναι μια υποχρέωση όλων μας προς το κοινωνικό σύνολο».

Στη σύσκεψη έλαβαν μέρος ο αστυνομικός διευθυντής Παναγιώτης Φιλίππου, ο διοικητής Ασφαλείας Γεράσιμος Τζωρτζάτος, ο διοικητής του νοσοκομείου Δημήτρης Αυγουστάτος και από πλευράς «Απόπλου» ο επιστημονικός υπεύθυνος Ανδρέας Μαρούλης, καθώς και το στέλεχος του κέντρου, Ναπολέων Φόρτος.

Δημήτρης Κυριακόπουλος

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ