Δευτέρα, 18 Ιανουαρίου 2021

Αβραμόπουλος: Να είναι άμεση η απάντησή μας στην απειλή των ναρκωτικών

Την ανάγκη για «ενιαία, άμεση και αποφασιστική» απάντηση στην απειλή των ναρκωτικών επισήμανε ο επίτροπος Μετανάστευσης, Εσωτερικών Υποθέσεων και Ιθαγένειας Δημήτρης Αβραμόπουλος, παρουσιάζοντας την “Ευρωπαϊκή Έκθεση για τα Ναρκωτικά 2015: Τάσεις και Εξελίξεις” σε ειδική εκδήλωση που διοργάνωσε ο Οργανισμός της ΕΕ για τα Ναρκωτικά (EMCDDA), στην έδρα του οργανισμού στη Λισαβόνα.

«Καθώς βρισκόμαστε αντιμέτωποι με μια παγκοσμιοποιημένη αγορά ναρκωτικών η οποία αλλάζει με γοργούς ρυθμούς, η απάντησή μας στην απειλή των ναρκωτικών πρέπει να είναι ενιαία, άμεση και αποφασιστική. Αυτό που με προβληματίζει ιδιαίτερα είναι ο ρόλος του διαδικτύου όσον αφορά την προμήθεια τόσο ελεγχόμενων όσο και μη ελεγχόμενων ψυχοδραστικών ουσιών», ανέφερε ο κ. Αβραμόπουλος, υπογραμμίζοντας ότι η αντιμετώπιση της διακίνησης ναρκωτικών «απαιτεί μια σαφή, ισχυρή και συνεκτική απάντηση σε ευρωπαϊκό επίπεδο».

«Αυτός είναι και ο λόγος για τον οποίο η πολιτική κατά των ναρκωτικών αποτελεί αναπόσπαστο μέρος της Ευρωπαϊκής Ατζέντας για την Ασφάλεια, που υιοθέτησε η Ευρωπαϊκή Επιτροπή πριν από λίγες εβδομάδες. Η διακίνηση των ναρκωτικών συχνά συνδέεται με άλλα οργανωμένα εγκληματικά δίκτυα, όπως τους διακινητές μεταναστών και τη χρηματοδότηση της τρομοκρατίας»» σημείωσε ο Ευρωπαίος επίτροπος και τόνισε ότι «η αντιμετώπιση των διακινητών δεν είναι εύκολη υπόθεση. Η συνεχής αλλαγή των διαδρομών διακίνησης ναρκωτικών, που επηρεάζεται σε μεγάλο βαθμό από τις ένοπλες συγκρούσεις, καθιστά δύσκολο τον εντοπισμό των διακινητών. Γι ‘αυτό και θα πρέπει να εντείνουμε τις προσπάθειές μας».

Τέλος, ο κ. Αβραμόπουλος υπογράμμισε ότι «η Ευρώπη διαδραματίζει και θα συνεχίσει να διαδραματίζει καθοριστικό ρόλο στην καταπολέμηση του φαινομένου σε όλες τις εκφάνσεις του και με την εμφάνιση νέων ουσιών. Προσδοκώ ότι η επικείμενη νέα νομοθεσία της ΕΕ θα μας εφοδιάσει με βελτιωμένα μέσα που θα επιτρέψουν την αντιμετώπιση του φαινομένου με μεγαλύτερη ταχύτητα και αποτελεσματικότητα».

Ο Ευρωπαίος επίτροπος συνεχίζει την επίσκεψή του στη Λισαβόνα με επαφές στο πορτογαλικό Κοινοβούλιο.
πηγή: enikos.gr

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ