Δευτέρα, 19 Απρίλιος 2021

Αυτοί φόρεσαν ψηφιακή γραβάτα στον Αλέξη Τσίπρα!

Μπορεί η κόκκινη ψηφιακή γραβάτα που «φόρεσε» ο Αλέξης Τσίπρας, στο πλαίσιο της περιοδείας του στην 80ή ΔΕΘ, να έκλεψε τις εντυπώσεις, ακόμα όμως πιο εντυπωσιακά είναι το ερευνητικό έργο και οι άνθρωποι που βρίσκονται πίσω από την εφαρμογή αυτή. Ο υπεύθυνος για το καινοτόμο αυτό «προϊόν», το Ινστιτούτο Πληροφορικής του Ιδρύματος Τεχνολογίας και Ερευνας (ΙΠ-ΙΤΕ), από τα Βασιλικά Βουτών του νομού Ηρακλείου. Μια ερευνητική και επιστημονική κοινότητα, με ανθρώπους νέους, οραματιστές αλλά αθόρυβους, διεξάγει βασική και εφαρμοσμένη έρευνα και έχει ταυτιστεί με την καινοτομία εντός και εκτός συνόρων.

Φέτος το Ινστιτούτο Πληροφορικής ΙΤΕ συμμετέχει στην 80ή ΔΕΘ, στο περίπτερο της Γενικής Γραμματείας Ερευνας και Τεχνολογίας, με το διαδραστικό σύστημα Εικονικό Δοκιμαστήριο Ενδυσης, που τράβηξε και το βλέμμα του Αλέξη Τσίπρα. Οπως αναφέρει στη «δημοκρατία» ο διευθυντής του, Κωνσταντίνος Στεφανίδης, το Εικονικό Δοκιμαστήριο Ενδυσης είναι αποτέλεσμα εφαρμοσμένης έρευνας του Προγράμματος Διάχυτης Νοημοσύνης του ΙΠ-ΙΤΕ, ενώ η χρηματοδότηση και η εμπορική εκμετάλλευσή του πραγματοποιούνται από την εταιρία LIATER PC, μια ελληνική εξωστρεφή νεοφυή εταιρία στον χώρο της ένδυσης με διεθνή παρουσία.

Πρόκειται ουσιαστικά για έναν «εικονικό καθρέφτη» επαυξημένης πραγματικότητας, μέσω του οποίου οι πελάτες ενός καταστήματος μπορούν να δοκιμάσουν ρούχα και αξεσουάρ. Το σύστημα προσαρμόζει και αντιστοιχεί στα σώματα των χρηστών δισδιάστατα και τρισδιάστατα μοντέλα ένδυσης τα οποία ακολουθούν την κίνησή τους, δίνοντας τη δυνατότητα να δημιουργηθούν συνδυασμοί ένδυσης.

Μαρία Μαθιοπούλου

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ