Σάββατο, 24 Οκτωβρίου 2020

ΑΥΞΗΣΗ ΚΥΚΛΟΥ ΕΡΓΑΣΙΩΝ ΚΑΙ ΚΕΡΔΩΝ ΤΗΣ ΜΗΤΡΙΚΗΣ ΙΑΣΩ

Χρόνος ανάγνωσης: < 1 λεπτό

ΟΜΙΛΟΣ ΙΑΣΩ: ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ Α΄ΕΞΑΜΗΝΟΥ 2015

Ο Όμιλος ΙΑΣΩ ανακοινώνει τα αποτελέσματα του Α’ Εξαμήνου 2015 τα οποία επιβαρύνθηκαν από τις προβλέψεις για πιθανές περικοπές μέσω των μηχανισμών rebate και claw-back καθώς και της έντονης οικονομικής κρίσης η οποία διέπει την χώρα το τελευταίο διάστημα.

ΚΥΚΛΟΣ ΕΡΓΑΣΙΩΝ
Ο κύκλος εργασιών του Ομίλου μετά από την επιβολή των μηχανισμών rebate και claw-back παρουσίασε μείωση 4,94% και ανήλθε στα 61,20 εκατ. € από 64,38 εκατ. € που ήταν το αντίστοιχο εξάμηνο του 2014.
Αύξηση της τάξεως του 2,58% παρουσίασε ο κύκλος εργασιών της μητρικής εταιρείας ο οποίος διαμορφώθηκε στα 34,20 εκατ. € από 33,34 εκατ. € που ήταν το αντίστοιχο εξάμηνο του 2014.

ΜΙΚΤΑ ΚΕΡΔΗ
Στον Όμιλο, τα μικτά κέρδη μετά από την επιβολή των μηχανισμών rebate και claw-back ανήλθαν σε 10,53 εκατ. € σημειώνοντας μείωση 20,71% έναντι 13,29 εκατ. € το αντίστοιχο εξάμηνο του 2014.
Αύξηση κατά 4,66% παρουσίασε η μητρική-εταιρεία, με τα μικτά κέρδη να διαμορφώνονται στα 9,08 εκατ. € ενώ το αντίστοιχο εξάμηνο του 2014 ήταν 8,67 εκατ. €.

Ο Πρόεδρος του Ομίλου dr. Γεώργιος Σταματίου σχολιάζοντας τα αποτελέσματα δήλωσε ότι: «Τα αποτελέσματα του 2ου τριμήνου σημείωσαν σημαντική βελτίωση περιορίζοντας την αρνητική πορεία του 1ου τριμήνου του τρέχοντος έτους. Έτσι τα συνολικά αποτελέσματα του εξαμήνου στην εταιρεία εμφανίζουν βελτίωση έναντι του προηγούμενου έτους περιορίζοντας ταυτόχρονα στον Όμιλο τις αρνητικές τάσεις έναντι των αντίστοιχων του προηγούμενου έτους. Σε κάθε περίπτωση όμως, το πρώτο εξάμηνο του 2015 καταδεικνύει ότι αντιμετωπίζουμε ακόμα μια πολύ δύσκολη χρονιά.

Πέρα από την υποχρεωτική εφαρμογή των μηχανισμών περικοπών rebate και clawback, η οποία συνεχίζει και μαστίζει την υγεία και δυστυχώς επεκτάθηκε η εφαρμογή τους κατά 3 χρόνια και θα επαναλάβω για ακόμα μια φορά ότι οι περικοπές αυτές είναι άδικες, αντισυνταγματικές και μη αποδεκτές από την πλευρά των παρόχων υγείας, προστίθεται η ακόμα πιο έντονη οικονομική κρίση η οποία διέπει την χώρα το τελευταίο διάστημα. Σε αυτό το κλίμα της αστάθειας και της αβεβαιότητας, όλοι οι κλάδοι της οικονομικής δραστηριότητας καθώς και ο κλάδος της υγείας ο οποίος επιπλέον επιβαρύνθηκε και με την πρόσφατη αύξηση του συντελεστή του ΦΠΑ, δέχονται τρομερές πιέσεις, οι οποίες δυστυχώς οδηγούν σε πρακτικές εις βάρος όλου του κοινωνικού συνόλου.

Εύχομαι να αντιληφθούν όλοι οι αρμόδιοι, ότι η υγεία, που όλοι αναγνωρίζουν πως είναι το υπέρτατο αγαθό για τον άνθρωπο θα πρέπει να τύχει μιας άλλης αντιμετώπισης και ότι αρκετοί από εμάς το υπηρετούμε με πολύ μεγάλη υπευθυνότητα και συνέπεια ιδίως τα τελευταία χρόνια που οι δυσκολίες των πολιτών έχουν πολλαπλασιαστεί.

Εμείς στον Όμιλο Ιασώ, πιστοί στο όραμά μας για ολοένα καλύτερες και ποιοτικότερες υπηρεσίες υγείας στον άνθρωπο ασθενή, αντιδρούμε θετικά και επιθετικά και συνεχίζουμε να προσφέρουμε τα μέγιστα πεπεισμένοι ότι η πραγματική προσφορά και η δύναμη να ξεπερνάς τις όποιες δυσκολίες, πάντα δικαιώνει και ταυτόχρονα αναδεικνύει την αξία μας, αλλά και την αξία του έργου που προσφέρεται.
Δεν είναι τυχαία η αύξηση του κύκλου εργασιών κατά 6,33% της μητρικής ΙΑΣΩ στο εξάμηνο καθώς και η απόλυτα οριακή μείωση κατά 0,97% του κύκλου εργασιών του Ομίλου, προ rebate και clawback.
Τα αποτελέσματα του Α’ εξαμήνου ιδιαίτερα της μητρικής ΙΑΣΩ, αποτελούν την καλύτερη δικαίωση-απόδειξη για όλους.

Πιστεύω στην δύναμη των ανθρώπων τους οποίους διακρίνει όραμα για το γενικό καλό, επαγγελματισμός, πίστη και αγάπη σε αυτό που κάνουν. Μόνο αυτό κάνει την διαφορά και σου δίνει την θέση που σου αξίζει στην αγορά αλλά και στην κοινωνία. Εμείς αυτό το διαθέτουμε και μπορούμε να είμαστε σίγουροι για ένα καλύτερο, ανοδικό και σταθερό «αύριο».

Ακολουθεί πίνακας με τα οικονομικά στοιχεία του Ομίλου και της μητρικής.

Οι οικονομικές καταστάσεις θα αναρτηθούν στην ιστοσελίδα του Χρηματιστηρίου Αθηνών (www.ase.gr) και της εταιρείας (www.iaso.gr)

 Ποσά σε εκατ. €

Αποτελέσματα Α Εξαμ. 2015

Αποτελέσματα Α Εξαμ. 2014

 Μεταβολή

ΕΤΑΙΡΕΙΑ

Κύκλος εργασιών (ΠΡΟ rebate και claw back)

37,71

35,47

6,33%

Κύκλος εργασιών (ΜΕΤΑ από rebate και claw back)

34,20

33,34

2,58%

Μικτά κέρδη / (ζημιές)

9,08

8,67

4,66%

Κέρδη / (ζημιές) προ φόρων, χρηματοδοτικών, επενδυτικών αποτελεσμάτων και συνολικών αποσβέσεων (EBITDA)

10,49

10,29

1,92%

Κέρδη / (ζημιές) προ φόρων, χρηματοδοτικών και επενδυτικών αποτελεσμάτων (EBIT)

8,07

7,90

2,20%

Κέρδη / (ζημιές) προ φόρων

6,68

7,06

-5,44%

Κέρδη / (ζημιές) μετά από φόρους

7,54

5,20

45,10%

ΟΜΙΛΟΣ

Κύκλος εργασιών (ΠΡΟ rebate και claw back)

67,49

68,16

-0,97%

Κύκλος εργασιών (ΜΕΤΑ από rebate και claw back)

61,20

64,38

-4,94%

Μικτά κέρδη / (ζημιές)

10,53

13,29

-20,71%

Κέρδη / (ζημιές) προ φόρων, χρηματοδοτικών, επενδυτικών αποτελεσμάτων και συνολικών αποσβέσεων (EBITDA)

13,08

15,14

-13,65%

Κέρδη / (ζημιές) προ φόρων, χρηματοδοτικών και επενδυτικών αποτελεσμάτων (EBIT)

7,75

9,68

-19,93%

Κέρδη / (ζημιές) προ φόρων

4,33

6,26

-30,80%

Κέρδη / (ζημιές) μετά από φόρους

3,55

3,59

-1,31%

{{-PCOUNT-}}75{{-PCOUNT-}}

ΣΧΟΛΙΑ

Η δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Συνέντευξη βόμβα του καθηγητή Ιωαννίδη στη «δημοκρατία» του Σαββάτου

Σε μια αποκαλυπτική συνέντευξη στην εφημερίδα «δημοκρατία» του Σαββάτου ο διακεκριμένος καθηγητής Παθολογίας, Έρευνας και Πολιτικής Υγείας και Στατιστικής στο Πανεπιστήμιο Στάνφορντ Ιωάννης Ιωαννίδης...

Φαιδρή δήλωση της Προέδρου Κατερίνας Σακελλαροπούλου που υποβαθμίζει τον εθνικό κίνδυνο

«Δυσάρεστη η εξέλιξη στα ελληνοτουρκικά, αλλά η πανδημία είναι το μεγάλο πρόβλημα» Μια φαιδρή όσο και απίστευτη δήλωση έκανε χθες η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα...

Κατάρρευση μισθών εν μέσω πανδημίας καταγράφει η ΓΣΕΕ

Αυξήθηκαν από το 1% στο 12% οι εργαζόμενοι με αποδοχές έως 200 ευρώ! Το 31% το δεύτερο τρίμηνο έλαβε λιγότερα από 650 ευρώ μεικτά Τη...

Μια ανάσα από το Καστελόριζο το «Oruc Reis», παραβιάζει χωρίς αντίδραση την υφαλοκρηπίδα μας

Συνεχίζουν οι Τούρκοι το... μαρτύριο της σταγόνας, έχοντας στο στόχαστρο την εθνική μας κυριαρχία και τα κυριαρχικά μας δικαιώματα σε Ανατολική Μεσόγειο και Αιγαίο....

Στη φυλακή η ηγετική ομάδα της Χρυσής Αυγής

Αυλαία χθες στην πολύκροτη δίκη. Αναστολή με όρους και εγγυοδοσία για πέντε πρώην βουλευτές. Σε λυγμούς ξέσπασε η Μάγδα Φύσσα Χειροπέδες στην πλειονότητα των καταδικασμένων...