Δευτέρα, 30 Νοεμβρίου 2020

Χαμογελα Γιώργου στην Αφρική για την εσωκομματική ζούγκλα!

Χρόνος ανάγνωσης: < 1 λεπτό

Τρίβοντας τα χέρια από τη χαρά του φέρεται να έμαθε από τη Ν. Αφρική όπου «διακοπεύει» ένεκα συνδιάσκεψης για την κλιματική αλλαγή ο Γ. Παπανδρέου ότι τα μαχαίρια μεταξύ των δελφίνων στο ΠΑΣΟΚ έχουν βγει για τα καλά στην Αθήνα.

Η δελφινομαχία πήρε νέες διαστάσεις με την ανατροπή που έδειξε χθες για την κούρσα της διαδοχής η δημοσκόπηση της Pulse -που δημοσιεύτηκε στο «Ποντίκι»-, εμφανίζοντας ως «καταλληλότερο» για την ηγεσία του κόμματος (εφόσον δεν είναι αρχηγός ο Γ. Παπανδρέου) στις επόμενες εκλογές τον Ανδρέα Λοβέρδο και προκαλώντας… ταραχή στη βενιζελική πτέρυγα. Την ίδια ώρα, οι εσωκομματικές ζυμώσεις κορυφώνονται, με στελέχη του ΠΑΣΟΚ να δείχνουν ποια πραγματικά είναι η προτεραιότητά τους, άσχετα με όσα λένε για τη Σύνοδο Κορυφής.

Σύμφωνα με τη δημοσκόπηση, ο κ. Λοβέρδος -που δήλωσε ότι είναι τιμή του να βλέπουν «κάτι» οι πολίτες στο πρόσωπό του- προηγείται με 20% έναντι 16% του Ευ. Βενιζέλου στο σύνολο και 25% έναντι 22% αντιστοίχως στους ψηφοφόρους του ΠΑΣΟΚ ,κάνοντας τους βενιζελικούς να μιλούν χθες για «μεμονωμένη δημοσκόπηση», που θα διαψευσθεί από τις υπόλοιπες. Με αρκετή απόσταση ακολουθούν οι Μ. Χρυσοχοΐδης, Αννα Διαμαντοπούλου, Γ. Ραγκούσης και Χρ. Παπουτσής. Σχεδόν οι μισοί πάντως (49%) επιθυμούν άλλον πρόεδρο, με μόλις ένα 13% να θέλει τον Γ. Παπανδρέου. Ενας στους δύο επίσης (50%) θεωρεί πολύ πιθανή τη διάσπαση του Κινήματος άμεσα. Την ανησυχία του «μήπως προκύψουν κομματίδια» εξέφρασε ο Π. Οικονόμου, ενώ η Φώφη Γεννηματά είπε ότι έχει η ίδια πρόβλημα, όταν έχει το ΠΑΣΟΚ, όπως τώρα. «Ακαιρη και άτοπη» χαρακτήρισε την εσωκομματική συζήτηση πριν από τη Σύνοδο της Ε.Ε. ο Θ. Πάγκαλος. Χαρακτήρισε πάντως «αηδιαστικά» τα «καλλιστεία ονομάτων». Ερωτηθείς για το δημοψήφισμα, ο κ. Πάγκαλος ισχυρίστηκε ότι δεν ήξερε τίποτα και ότι διαφορετικά θα είχε συμβουλέψει τον πρώην πρωθυπουργό να μην προχωρήσει, αφού στην Ε.Ε. ισοδυναμεί σχεδόν με βλασφημία.

Εν τω μεταξύ, «ενδιαφέρουσα πρόταση» χαρακτήρισε μέσω twitter αυτή των Θ. Οικονόμου, Οδ. Βουδούρη, Φρ. Παρασύρη η Αννα Διαμαντοπούλου, ενώ ενοχλημένος από το πόσο «σκληροί» ήταν μαζί του φέρεται ο Μ. Χρυσοχοΐδης.

Αλλαγή ονόματος και «αντίσταση» σε ό,τι έρχεται ζήτησε για το ΠΑΣΟΚ ο Λ. Γρηγοράκος. Αλλαγή ηγεσίας άμεσα ζήτησε η Εύα Καϊλή, κατηγορώντας τους 12 βουλευτές, μεταξύ των οποίων ο Χ. Καστανίδης (που μαζί με τους Σ. Ξυνίδη και Στ. Κουτμερίδη έχει ζητήσει την παραπομπή τους στο πειθαρχικό του ΠΑΣΟΚ), ότι έχουν χάσει την επαφή τους με την κοινωνία. «Δεν είμαστε stand up θέατρο, όπου σηκώνεται ο καθένας και προβάλλει τον εαυτό του» είπε σε συνεδρίαση της Νομαρχιακής Θεσσαλονίκης ο γραμματέας της Χρ. Παπαγεωργίου.


Κάνουν πάρτι κάθε μέρα οι Τούρκοι στο Αιγαίο

Κατακόρυφη αύξηση βλέπει η στρατιωτική ηγεσία ότι θα παρουσιάσει η τουρκική επιθετικότητα στο Αιγαίο, με πρόβλεψη για επιδείνωση της κατάστασης τους αμέσως επόμενους μήνες, μετά και την προχθεσινή επιθετική… διάθεση που έδειξαν τα τουρκικά μαχητικά σε ολόκληρο το Αιγαίο.

Ειδικότερα, και σύμφωνα με τα στοιχεία που διαθέτει το ΓΕΕΘΑ και είναι σε γνώση και της «δημοκρατίας», μόνο τους δύο τελευταίους μήνες έχει αυξηθεί κατακόρυφα ο αριθμός των «συμβάντων» στο Αιγαίο, με υπερπτήσεις (πρώτη φορά πάνω από το Καστελόριζο μόλις πριν από λίγες ημέρες) αλλά και εμπλοκές. Μέσα σε αυτούς τους μήνες (Σεπτέμβριο και Οκτώβριο) είχαμε 15 σκληρές εμπλοκές -δύο, δηλαδή, παραπάνω από όσες είχαμε όλο το 2010- μεταξύ ελληνικών και τουρκικών αεροσκαφών, δύο υπερπτήσεις, 74 παραβάσεις του FIR Αθηνών και 163 παραβιάσεις του Εθνικού Εναέριου Χώρου (ΕΕΧ). Σε σχέση δε με το διάστημα Σεπτεμβρίου – Οκτωβρίου του 2010 (είχαμε μόνο δύο εμπλοκές), η αύξηση είναι της τάξης του 700%.

Η ανησυχία των επιτελών του ΓΕΕΘΑ επικεντρώνεται ακριβώς σε αυτό το γεγονός, ότι δηλαδή καθ’ όλο το προηγούμενο διάστημα του 2011 δεν υπήρχαν καθόλου εμπλοκές, ενώ σε ό,τι αφορά τις υπερπτήσεις υπήρξε μόνο μια περίπτωση τον περασμένο Ιανουάριο. Τόσο οι κινήσεις της Τουρκίας στην ανατολική Μεσόγειο όσο και στην ευρύτερη περιοχή του Αιγαίου καταδεικνύουν μια «νευρικότητα» εκ μέρους της τουρκικής πλευράς· «νευρικότητα» η οποία είναι άγνωστο πού και σε τι μπορεί να καταλήξει.

Είναι σίγουρο ότι οι τουρκικές κινήσεις σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να ερμηνευτούν ως τυχαίες. Ο,τι επιχειρείται από την τουρκική Αεροπορία επιχειρείται βάσει σχεδιασμού και πάντα σε συμφωνία με τον γενικότερο σχεδιασμό της εξωτερικής της πολιτικής. Η προοδευτική αυτή κλιμάκωση δεν πρόκειται να σταματήσει ξαφνικά, έτσι όπως άρχισε. Αυτό είναι και το γενικό συμπέρασμα που προκύπτει από την επισκόπηση της γενικότερης κατάστασης.

Για τα δεδομένα αυτά έχει ενημερωθεί η πολιτική ηγεσία του υπουργείου, η οποία έχει δώσει και τις δέουσες εντολές, γνωρίζοντας πολύ καλά ότι, σε περιόδους ελληνικής αστάθειας, η Αγκυρα δοκίμαζε πάντα τις αντοχές της χώρας μας.


Οι «ντρίμπλες» του Mr ΟΠΑΠ

Λαλίστατος είναι ο πρώην διευθύνων σύμβουλος της Πετζετάκις και νυν επικεφαλής του ΟΠΑΠ, Γιάννης Σπανουδάκης, για τις «επιτυχίες» του κατά την περιόδο που διοικούσε τη βιομηχανία. Ομως, μέσα από τις 218 λέξεις της χθεσινής ανακοίνωσής του δεν καταλαβαίνει κάποιος αν έχουν ή δεν έχουν «παγώσει» οι λογαριασμοί του με αφορμή τη μη καταβολή φόρων στο Δημόσιο από την Πετζετάκις. Τι αφήνει να εννοηθεί ο κ. Σπανουδάκης; Οτι επί των ημερών του (6/2/2006 – 6/12/2008) υπήρχαν επαρκή ταμειακά διαθέσιμα για την πληρωμή των φόρων. Ο σημερινός επικεφαλής του ΟΠΑΠ μάς παραπέμπει στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως, χωρίς να διευκρινίζει αυτό που ψάχνουν όλοι: Πληρώθηκαν οι φόροι επί των ημερών του και, αν δεν ευθύνεται ο ίδιος, τότε ποιος ξέχασε να τους καταβάλει, παρά το γεγονός ότι υπήρχαν χρήματα;


Ελεύθερος για τη Siemens

Διευθυντής λειτουργιών του ΟΤΕ, την περίοδο των προγραμματικών συμφωνιών για την προμήθεια ψηφιακών κέντρων μεταξύ του οργανισμού και της Siemens, αφέθηκε προσωρινά ελεύθερος, χθες, για το σκάνδαλο των «μαύρων ταμείων», μετά την απολογία του ενώπιον της ειδικής εφέτου ανακρίτριας Μαρίας Νικολακέα.

Πρόκειται για τον Αθανάσιο Γρεβενίτη, σε λογαριασμούς του οποίου, σύμφωνα με έκθεση της Τραπέζης της Ελλάδος, για την περίοδο 7.2.2000 έως 1.12.2008 οι πιστώσεις ανέρχονται σε 3.847.810 ευρώ και οι χρεώσεις σε 3.784.070 ευρώ. Αμέσως μετά την απολογία του, υπήρξε διαφωνία μεταξύ της εφέτου ειδικής ανακρίτριας Μαρίας Νικολακέας και του εισαγγελέα Εφετών Γαληνού Μπρη. Η κυρία Νικολακέα έκρινε ότι θα πρέπει να αφεθεί ελεύθερος, καταβάλλοντας χρηματική εγγύηση ύψους 180.000 ευρώ και με τους περιοριστικούς όρους της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα και της εμφάνισης σε Α.Τ. της περιοχής του.

Από την πλευρά του, ο κύριος Μπρης έκρινε ότι ο κατηγορούμενος κακουργηματικών πράξεων πρέπει να προφυλακιστεί.

Τη διαφωνία θα λύσει τις επόμενες ημέρες με βούλευμά του το Συμβούλιο Εφετών, είτε στέλνοντας τον κ. Γρεβενίτη φυλακή είτε αφήνοντας τον ελεύθερο με περιοριστικούς όρους.

Βάσω Παλαιού

{{-PCOUNT-}}20{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

«Σεισμός» για το έγκλημα διαρκείας! Η αποκάλυψη-σοκ της κυριακάτικης δημοκρατίας προκαλεί πολιτική θύελλα

Σεισμό προκάλεσε η αποκάλυψη της «κυριακάτικης δημοκρατίας» για τα εγκληματικά λάθη που οδήγησαν στην εκτόξευση της πανδημίας του κορονοϊού στην Ελλάδα, με αποτέλεσμα η...

Στην εκκίνηση για… τσίμπημα οι Βρετανοί

Ακόμη και μέσα στις επόμενες ημέρες το Ηνωμένο Βασίλειο είναι πιθανό να ξεκινήσει τους εμβολιασμούς καταπολέμησης του ιούΜία από τις πρώτες χώρες που θα...

Πέντε κινητά θα δώσουν απαντήσεις για τον φόνο της Τοπαλούδη

Δύο χρόνια μετά το φρικτό τέλος που είχε η Ελένη Τοπαλούδη, η Αστυνομία ευελπιστεί ότι θα λύσει τον γόρδιο δεσμόAν και έχουν περάσει δύο...

Πλακιωτάκης: Βρέθηκε θετικός, νοσηλεύεται στον Ευαγγελισμό

Σε Μονάδα Αυξημένης Φροντίδας, στον 9ο όροφο του Νοσοκομείου Ευαγγελισμός, νοσηλεύεται από το Σάββατο με υψηλό πυρετό ο υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Γιάννης...

Ανάγκη ενίσχυσης και του ΕΚΑΒ με διασώστες

Παρότι βρίσκονται καθημερινά στις επάλξεις και μάλιστα σε 24ωρη βάση, παίρνοντας τα απαραίτητα μέτρα προστασίας, οι διασώστες του ΕΚΑΒ είναι «μέσα στο πρόβλημα» του...