Παρασκευή, 23 Απρ 2021

«Χαράτσι» στη ΔΕΗ από φθινόπωρο

Από το φθινόπωρο θα αυξηθεί το «πράσινο τέλος» (ΕΤΜΕΑΡ) με το οποίο επιβαρύνονται οι καταναλωτές ηλεκτρικής ενέργειας, μέσω των λογαριασμών της ΔΕΗ, για τη στήριξη των παραγωγών ΑΠΕ (Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας).

Η διοίκηση της Ρυθμιστικής Αρχής Ενέργειας (ΡΑΕ) αποφάσισε να κρατήσει αμετάβλητο το ΕΤΜΕΑΡ για τον Αύγουστο. Εκρινε ότι παρά την ψήφιση του πρόσφατου νόμου για τις ΑΠΕ, με τον οποίο ρυθμίζεται και το θέμα των ελλειμμάτων του Ειδικού Λογαριασμού που τηρεί ο ΛΑΓΗΕ, μένουν για διευκρίνιση αρκετά θέματα τα οποία θα επηρεάσουν τα έσοδα του λογαριασμού. Οι νέες χρεώσεις θεωρητικά θα ισχύσουν από την 1η Σεπτεμβρίου, αφού προηγουμένως η ΡΑΕ αποτιμήσει τις επιπτώσεις που θα υπάρξουν στον ειδικό λογαριασμό από τις νέες ρυθμίσεις.

Ανεξάρτητα, πάντως, από τις επισημάνσεις της ΔΕΗ, ο λογαριασμός που θα φτάσει σε νοικοκυριά και επιχειρήσεις θα είναι φουσκωμένος, αφού θα αυξηθεί το ΕΤΜΕΑΡ. Η μαύρη τρύπα του ειδικού λογαριασμού για την πληρωμή των παραγωγών ΑΠΕ εκτιμάται ότι θα φτάσει τα 500.000.000 ευρώ μέχρι το τέλος του έτους, με αποτέλεσμα να καλούνται να βάλουν το χέρι στην τσέπη τα νοικοκυριά και οι επιχειρήσεις.

Φ. Κόλλιας

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ