Σάββατο, 16 Ιανουαρίου 2021

«Χαστούκι» από το ΣτΕ για Ξανθό και Πολάκη

Μη νόμιμες οι απολύσεις διοικητών και υποδιοικητών νοσοκομείων που έγιναν το 2015! Δικαιώθηκαν οι πρώτοι δέκα

Ρεπορτάζ
Παναγιώτης Στάθης

Μ η νόμιμες είναι -με τη βούλα του Γ’ Τμήματος του ΣτΕ- οι υπουργικές αποφάσεις με τις οποίες τέθηκαν σε αργία διοικητές και αναπληρωτές διοικητές κρατικών νοσοκομείων το 2015 από τους Ανδρέα Ξανθό και Παύλο Πολάκη.

Η δικαστική κρίση είναι κόλαφος για τις αποφάσεις των δύο υπουργών και για την επιτροπή αξιολόγησης που συγκρότησαν με την ανάληψη της ηγεσίας από τους ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝ.ΕΛ., με τις οποίες από τους 71 διοικητές και αναπληρωτές διοικητές που αξιολογήθηκαν οι 59 (44 διοικητές) παύθηκαν από τα καθήκοντά τους και οι 12 παρέμειναν στις θέσεις τους.

Το Ανώτατο Δικαστήριο εξέδωσε τις πρώτες 11 αποφάσεις και οι δέκα από αυτές δικαιώνουν τους προσφεύγοντες διοικητές και αναπληρωτές, κάτι που σημαίνει ότι πιθανότατα όσοι προσφύγουν θα δικαιωθούν. Κι αυτό γιατί, όπως αναφέρει το δικαστήριο, στο πρακτικό της επιτροπής αξιολόγησης δεν περιγράφονται και δεν αναφέρονται συγκεκριμένα περιστατικά, αξιολογήσεις, εκτιμήσεις και γεγονότα για τη συμπεριφορά των παυθέντων, έτσι ώστε να μπορεί να ελεγχθεί από το ΣτΕ η νομιμότητα της πρόωρης απομάκρυνσής τους.

Οι αποφάσεις αφορούν τους εξής διοικητές και υποδιοικητές: Γεώργιος Ραγκούσης, διοικητής Γενικού Νοσοκομείου Σάμου και Κέντρου Υγείας Ικαρίας, Αγγελος Λιόσης, διοικητής Νοσοκομείου «Θριάσιο», Δέσποινα Τσαγδή, διοικήτρια «Σισμανόγλειου – Αμαλία Φλέμινγκ» και Παίδων Πεντέλης, Ευαγγελία Γιαννακάκου, διοικήτρια Νοσοκομείου «Αττικόν», Παύλος Θεοδωράκης, διοικητής Ψυχιατρικού Νοσοκομείου Αττικής και «Δρομοκαΐτειου», Παναγιώτης Παντελιάδης, διοικητής ΑΧΕΠΑ και Ειδικών Παθήσεων Θεσσαλονίκης, Απόστολος Λέτσιος, διοικητής Νοσοκομείου Πατρών Αγιος Ανδρέας, Αριστείδης Ζούμπος, αναπληρωτής διοικητής Παίδων Πεντέλης (διασυνδεδεμένο με «Σισμανόγλειο» και «Αμ. Φλέμινγκ»), Μιλτιάδης Παπασταματίου, διοικητής Νοσοκομείου «Η Σωτηρία» και Μάριος Τίγκας, αναπλ. διοικητής Νοσοκομείου «Κοργιαλένειο – Μπενάκειο» ΕΕΣ.

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ