Δευτέρα, 19 Απρίλιος 2021

«Χαστούκι» στο χαράτσι

Το Μονομελές Πρωτοδικείο Καλαμάτας έδωσε χθές «Χαστούκι» στην παρελκυστική λογική του υπουργείου Οικονομικών και της ΔΕΗ, καθώς με προσωρινή διαταγή απαγορεύει τη διακοπή της ηλεκτροδότησης σε πολίτες που έχουν εξοφλήσει τον λογαριασμό της ΔΕΗ, αλλά δεν έχουν καταβάλει το ειδικό τέλος ακίνητης περιουσίας.

Η απόφαση της προέδρου Πρωτοδικών Καλαμάτας Σοφίας Φαρασοπούλου εκδόθηκε με αφορμή αίτηση ασφαλιστικών μέτρων ζευγαριού, που θορυβήθηκε από την ανακοίνωση της ΔΕΗ, στην οποία αναφερόταν ότι η μερική εξόφληση του λογαριασμού της ΔΕΗ δεν έχει κανένα νόημα, γιατί στον επόμενο εξοφλείται το τμήμα του που δεν έχει καταβληθεί, δηλαδή αυτό που αφορά το ειδικό τέλος και όχι την κατανάλωση ρεύματος. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα οι ιδιοκτήτες που είχαν καταβάλει μόνο το ρεύμα να εμφανίζονται να χρωστάνε και στο Δημόσιο και στη ΔΕΗ, και να κινδυνεύουν έτσι με διακοπή της ηλεκτροδότησης.

Στην αίτηση ασφαλιστικών μέτρων, το ζευγάρι (ήδη είχε κερδίσει την πρώτη δικαστική μάχη, καθώς είχε απαγορευτεί στη ΔΕΗ να του κόψει το ρεύμα, λόγω λάθους στον υπολογισμό του ειδικού τέλους ακινήτων) επικαλείται «προφανή αντισυμβατική συμπεριφορά της ΔΕΗ», ενώ επισημαίνει ότι η διακοπή της σύνδεσης ηλεκτροδότησης αποτελεί «προσβολή της προσωπικότητάς μας, αφού προφανώς υπάρχει στην απειλούμενη αυτή διακοπή το στοιχείο του παρανόμου αυτής (δεδομένου ότι σε καμία περίπτωση δεν οφείλω τον υπέρογκου ύψους λογαριασμό κατανάλωσης ρεύματος της αντιδίκου)». Επιπλέον, κάνει λόγο για καταχρηστική συμπεριφορά της ΔΕΗ που υπερβαίνει «τα όρια που επιβάλλουν η καλή πίστη, τα χρηστά ήθη και ο κοινωνικός και οικονομικός σκοπός του δικαιώματος της αντιδίκου». Η προσωρινή διαταγή ισχύει μέχρι τις 22 Μαΐου, ημερομηνία συζήτησης της αίτησης ασφαλιστικών μέτρων.

Βάσω Παλαιού

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ